dijous, 8 de març del 2012

GUANYADORS DE FEBRER / GANADORES DE FEBRERO


* Selma Lagerlöf (1858-1940). Premi Nobel de Literatura 1909.



Els microrelats guanyadors del microconcurs corresponents a la convocatòria del mes de febrer en les tres categories són:


Los microrrelatos ganadores del microconcurso correspondientes a la convocatoria del mes de febrero en las tres categorías son:




LOCAL:



* A trencada / A rota  de Joan Brossa.


Ruptura


Ell estimava els escrits d'ella. Ella es va enamorar dels relats d'ell. Van esdevenir amants, amants de la paraula. Al cap d'un temps, les errades ortogràfiques van provocar la seva separació.


Àngels Espeig i Juangran
Barberà del Vallès






CATALÀ:




Definició d'amor


Fa ja dies que el cabell li cau com si es desfés. Així que finalment s'ha decidit. Quan arriba ell, ella l'està esperant davant del mirall amb la seva nova perruca. T'agrada? Ell respon amb un somriure tendre i un apropament. Li treu la perruca amb delicadesa, agafa escuma d'afaitar de l'armari i l'estén pel seu cap. Pren una fulla i amb un amor inabastable recorre la pell rodona del crani. Quan acaba, li fa un petó a la calba i li diu: 
"Recorda, vida meva, que un dia vam prometre no tenir-li por als miralls".


Iván Teruel Cáceres
Vila-Sacra (Girona)






CASTELLANO:




Lugares vedados


Aunque era época de puertas sin llave y de confiados tapiales bajos, había muchos sitios prohibidos en la casa. No estaban clausurados con pasadores ni por órdenes explícitas, sino que una sutil madeja de costumbres cotidianas impedía usar los cuartos para otro fin que no fuera el de siempre.
El hábito decretaba que sólo se cenara en el comedor, que se escuchara música en el living, que en aquel rincón jamás se abriera un libro. El televisor congregaba más de lo aconsejable, dejando vacantes otras opciones de encuentro, como el patio en las noches de verano o el hogar encendido en las tardes de invierno.
El amor sólo se hacía en la cama. Las variantes no eran bienvenidas. 
La rutina reinaba en arraigada armonía ahogando la imaginación que, adormecida, esperaba su turno.
Un día se atrevió a surgir. Desde entonces, mamá no volvió a ser la misma. Y papá no volvió. Nunca.


Mónica María Brasca
Santa Fe (Argentina)