dijous, 13 de desembre del 2012

GUANYADORS DE NOVEMBRE / GANADORES DE NOVIEMBRE (II EDICIÓ / II EDICIÓN)




*Joseba Otaegi, guanyador del Campionat de Gipuzkoa d'aizkolaris 2012 / 
ganador del Campeonato de Gipuzkoa de aizkolaris (deporte rural vasco) 2012.




Els microrelats guanyadors del microconcurs corresponents a la convocatòria del mes de novembre en les tres categories són:




Los microrrelatos ganadores del microconcurso correspondientes a la convocatoria del mes de noviembre en las tres categorías son:




LOCAL:





Paternidades

Yo, señor, se lo he dado todo a mi hija: Le di mis ojos glaucos; le di una nariz, grande y un tanto aguileña, cierto, pero nariz al fin y al cabo; buena educación en un entorno estable; felicidad y amor; noches de vela y guarda inquieta; dinero cuando le hizo falta y hasta un seiscientos para su primer trabajo y novio. Todo lo que ha estado en mi mano, como padre abnegado, se lo he concedido. Todo, excepto la médula ósea. La del abogado de la que ya es mi ex esposa, resulto ser más compatible. Con lo mal que me caía al principio, y ya ve usted qué majo.

Francesc López Camacho
Barberà del Vallès




CATALÀ:




Una novel·la rusa

Tenim l'estepa, nevada, d'un blanc feridor. I tenim Anna Nicolaievna, que espera Fiodor Alexandrov. A l'horitzó es retalla el perfil d'un soldat a cavall que s'apropa al galop. Anna Nicolaievna reconeix, de lluny, l'estimat Fiodor: l'ushanka al cap, la barba congelada, encarcarada per la ronya. El sabre embeinat colpeja els flancs del corser. Tants anys d'espera! Tantes cartes amb promeses ardents! I avui, per fi, el retorn. La carta de governació deia que l'havien ferit en combat, però Anna Nicolaievna sap que Fiodor Alexandrov és valent (i tossut), i que, orgullós, haurà volgut tornar al poble muntat dalt del cavall, tal com va marxar-ne set anys enrere. Ara s'acosta al trot. Ja arriba, ja arriba! Li sembla sentir l'alè de vodka, l'aroma dels cigars que fumava, l'agror de la seva pell suada. El genet tiba les brides i el cavall s'atura davant la dona. Anna Nicolaievna mig acluca els ulls (és curta de vista) i estudia el nouvingut: ha canviat molt, Fiodor Alexandrov. Ha canviat molt, sí. Anna Nicolaievna llança una mirada interrogativa a l'impostor. És un missatger.

Jordi Masó Rahola
La Roca del Vallès (Barcelona)



CASTELLANO:




*Banda James-Younger (1866?-1876).



Fugitivo

-¿Y por qué te buscan?
-Por algo que sucedió hace unos años... Un asalto, en el que murió una persona.
-¿Te quieren ver preso?
-No. Bajo tierra me quieren.
-¿Para tanto? ¿A quién mataste?
-No maté a nadie.
-¿Entonces?
-En aquel asalto, el muerto fui yo.

Leonardo Dolengiewich
Ciudad de Mendoza (República Argentina).