dijous, 13 de febrer del 2014

GUANYADORS DE GENER / GANADORES DE ENERO (III EDICIÓ / EDICIÓN)





*Consorci de Biblioteques de Barcelona, 
guanyador del Premi Nacional de Foment a la Lectura 2013 / 
ganador del Premio Nacional de Fomento a la Lectura 2013.






Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes de gener de la III edició del Microconcurs són:



Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de enero de la III edición del Microconcurso son:







CATEGORIA EN CATALÀ:







La paret humida

Mirant vagament cap a l'horitzó, allà on els somnis moren, va prendre la decisió. Va ser més fàcil del que creia. Amb una pistola apuntant directament al cap no ho va dubtar. Ho havia de fer.
La seva missió era tan clara com difícil. Tan sols tindria una oportunitat i no podia fallar. Quan apareixien els dubtes ràpidament recordava aquella sensació, el tacte d'una arma acariciant el clatell. El futur del país, potser fins i tot de la humanitat  -va pensar-  és a les meves mans.
El dia va arribar. Es va llevar aviat i mentre llegia el diari va rebre una trucada. No va poder reconèixer la veu però sabia que l'havia sentit anteriorment, no feia gaire. Només el trucaven per recordar-li què havia de fer: tallar el cable vermell. Ni el verd ni tampoc el blau; només el vermell. Va sortir de casa i va anar cap a l'estació del metro. Va trobar els tres cables.
El deure i el dubte volaven al seu voltant, com voltors que esperen el moment just per atacar. Tenia les tisores preparades però a l'últim moment va decidir tallar el blau. El seu ego sòlid i valent es va convertir en eco, i lentament es va perdre entre el soroll de l'explosió.

Marc Timoneda Gràcia
Castellar del Vallès (Barcelona)







CATEGORÍA EN CASTELLANO:







Carencia: f. Falta o privación de algo

Un edificio a medio construir, un puzle inacabado, la manga vacía de la gabardina de un manco, el torso de Belvedere. Ese extraño embelesamiento. O aquella necesidad de buscar siempre alguien inseparable: en el colegio, en el instituto, en la universidad. Y después Valeria y la manera desesperada de entrar en ella. Apenas un sucedáneo. La condición de hijo único, pensabas. Pero un día, inesperadamente, aparece la foto de colores desvaídos, con el año de tu nacimiento en el reverso. La foto de tres, tal vez tomada por tu padre. La foto en que tu madre, con una expresión que no le recuerdas, posa, feliz, con dos bebés en el regazo. Dos bebés iguales, exactamente iguales.

Iván Teruel Cáceres
Vila-Sacra (Girona)