dijous, 12 de juny del 2014

GUANYADORS DE MAIG / GANADORES DE MAYO (III EDICIÓ / EDICIÓN)










Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes de maig de la III edició del Microconcurs són:



Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de mayo de la III edición del Microconcurso son:







CATEGORIA EN CATALÀ:




*Capella Sixtina. Creació de les estrelles i els planetes (detall) /
Capilla Sixtina. Creación de las estrellas y los planetas (detalle) de Michelangelo (1508/12).



Capritx diví

Com a bon professional estava sempre disponible, voletejava al seu voltant recordant-li les coses importants però sense resultar incòmode o inoportú. Era discret, quasi una ombra, i del tot imprescindible. Naturalment l'amo mai no va tenir una paraula amable ni un reconeixement però ell no les necessitava, sabia que era el millor en el seu ofici. Perfeccionista i eficient fins a l'extrem, s'avançava als mandats del seu senyor. Mai va arribar tard, ni massa d'hora i  -per suposat-  mai, mai, va contestar de manera impròpia a cap dels retrets del seu superior.
Per això, els dia que li van comunicar la seva expulsió del Paradís, es va limitar a encongir-se d'ales i xiuxiuejar "sempre he estat el seu preferit".

Anna López Artiaga
Sant Joan Despí (Barcelona)






CATEGORÍA EN CASTELLANO:






Mestiza

Era normal que aquel hecho atrajera tanta curiosidad. La gente recorría los pasillos del hospital y se colaba en la habitación al menor descuido del personal sanitario. Algunos le llevaban regalos translúcidos, globos, peceras y alas de mariposa, creyendo que era lo propio para ella. Y es que Rosalía había nacido casi transparente. Al darle el pecho podía distinguirse el contorno de la niña y de forma difusa a través de ella el seno del que se amamantaba, el vientre, a la madre entera. Entera y feliz. Mientras el padre permanecía de pie, risueño junto a la ventana. Sin que nadie se percatara de su presencia; nadie porque era el hombre invisible.

Miguelángel Flores
Sabadell (Barcelona)