dijous, 11 de febrer del 2016

GUANYADORS DE GENER / GANADORES DE ENERO (V EDICIÓ/EDICIÓN)





*Bibliobús Pedraforca, el bibliobús degà de la Diputació de Barcelona 
oferint servei des del 1973, actualment amb / el bibliobús decano de la Diputación de Barcelona ofreciendo servicio desde 1973 actualmente con Bernadet Vallvé Valeri (Directora) i/Quim Costa Dumejó (Tècnic/Técnico conductor).





Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes de gener de la V edició del Microconcurs són:



Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de enero de la V edición del Microconcurso son:






CATEGORIA EN CATALÀ:







Pacta sunt servanda

Durant la primavera de 1912 hi feia un fred del dimoni al nord d’Anglaterra, però amb tot, en John Bruce Ismay volgué fer el viatge inaugural del seu darrer vaixell, rumb a Nova York.   

Malgrat les baixes temperatures, els dos primers dies se’ls va passar gairebé sencers a la coberta C, departint amb els passatgers de primera classe. Tots alabaven la seva creació i ell no dissimulava gens l’orgullós que n’estava.

La nit del 14 d’abril va deixar el sopar a mitges. Tot el que menjava semblava tenir gust a sofre. Va excusar-se davant la resta de comensals i es va retirar a la seva suite, però no aconseguia adormir-se. Tenia molta calor i un neguit aspre li rossegava l’estómac.

De sobte, un fort sotrac el va fer obrir els ulls. Dins la negror de la cambra, hi distingí una silueta encara més fosca.

“Què haurà estat això?” –pensà mentre s’incorporava. Un mal pressentiment li feu empassar saliva i el mal gust ensofrat l’inundà de nou la gola.

– Oh, només la meva part del tracte, Bruce –digué l’ombra. Definitivament, el teu serà el vaixell més famós de la història.

Mentrestant, al pont de comandament, el Capità Smith contemplava astorat un iceberg de dimensions titàniques.

Carles Quílez Cunillera
Sabadell (Barcelona)











CATEGORÍA EN CASTELLANO:






El marino adúltero

Su añeja proa se adentró una vez más en aquel mar bacante, en aquel océano de neones rosas y falsos halagos. Examinó la ubicación del buque nodriza. Se mantuvo al pairo tras su estela. Contempló los nubarrones a lo lejos. Negoció el precio con la tempestad. Esta aceptó el envite. Hombre y tormenta cambiaron de rumbo en el cuarto del timón, ambos compartieron soledades. Aquel abismo de arriendo desnudó su calado ante los ojos del navegante. El marino sondeó si el reto valía lo pactado. La imagen del ciclón poseyó su promiscua voluntad y dio paso al abordaje. Se enfundó el chubasquero con destreza de viejo lobo. La cubierta de su nave percibió la espuma, la resaca de la sal. Todo estaba dispuesto para acometer las engañosas oleadas. El mástil de su ajada tartana surcó de nuevo aquellas aguas embravecidas y cínicas. Le costó sudor y lágrimas atravesar la huracanada, también algún pasmo gozoso. Hasta que el cielo comenzó a clarear sobre su adúltera cabeza. Y luego la calma de regreso a puerto, el anillo y la farsa. Los remordimientos.

Roberto Migoya Ramos
Ponferrada (León)