dijous, 27 de juny del 2019

VEREDICTE FINAL VIII EDICIÓ MICROCONCURS / VEREDICTO FINAL VIII EDICIÓN MICROCONCURSO




El jurat de la fase final de la categoria en català de la VIII edició del Microconcurs de La Microbiblioteca format per la professora universitària i escriptora, el professor universitari i escriptor, i el periodista cultural:





El jurado de la fase final de la categoría en catalán de la VIII edición del Microconcurso de La Microbiblioteca constituïdo por la profesora universitaria y escritora, el profesor universitario y escritor, y el periodista cultural:















(fotografia de Xavier Cervera).













Ha decidit atorgar el premi com a guanyador anual al microrelat:

Ha decidido otorgar el premio como ganador anual al microrrelato:










Bigfoot

Les petjades sobre la neu eren ben fresques. D’aquella mateixa nit. El pols se li va accelerar quan es va ajupir a contemplar-les de prop. Les va fotografiar des de tots els angles a la llum de la primera claror del dia. Després, les va mesurar. Cinquanta-dos centímetres i mig des de la base del taló fins a l’extrem del dit gros. Una esgarrifança li va recórrer l’espinada.
Va seguir el rastre que serpentejava entre els arbres i es dirigia cap a la gran paret de roca calcària que tancava la vall a llevant. Instintivament va carregar el rifle. Durant els trenta anys de cerca havia pensat sovint en el moment que es produiria la trobada. No sabia què faria. Matar-lo? Capturar-lo? Guanyar-se la seva confiança? Alguna cosa li deia que es trobava molt a prop de descobrir-ho.
En sortir del bosc el va veure. Estava ajagut a recer d’una balma. S’hi va acostar lentament. Era encara més gran del que havia imaginat. Dormia profundament, com un infant. Va poder contemplar, de prop i sense pressa, aquell cos descomunal i les faccions humanes sota el pèl.
Va allargar la mà i li va fregar l’espatlla sedosa. Després, es va arraulir al seu costat i es va adormir feliç de saber que no estava sol.

Carles Castell Puig
Sant Cugat del Vallès (Barcelona)













I el jurat de la fase final de la categoria en castellà de la VIII edició del Microconcurs de La Microbiblioteca format per l'escriptora i traductora, l'escriptor i director de la Escuela de Escritores de Madrid i el professor universitari i director de la revista El Cuento en Red:





Y el jurado de la fase final de la categoría en castellano de la VIII edición del Microconcurso de La Microbiblioteca constituïdo por la escritora y traductora, el escritor y director de la Escuela de Escritores de Madrid y el professor universitario y director de la revista El Cuento en Red:





























Ha decidit atorgar el premi com a guanyador anual al microrelat:

Ha decidido otorgar el premio como ganador anual al microrrelato:






*Rojas y Niña Pastori: Llorándole debajo del agua,
incluida en el álbum La historia del hombre mudo, Rojas (2009).




La vida ahogada

Nos suicidamos una y otra vez y seguimos vivos y perplejos. Nos hemos ahorcado, cortado las venas, disparado en la sien. Llegamos a lanzarnos desde azoteas, precipicios, a los trenes, del puente, al río para que nos llevara. Y nada. Lo último ha sido tirarnos desde un acantilado al mar con una piedra atada a los pies. Pero ni aun así. Es duro y esto tampoco es vida ni muerte para nadie. Y menos para una familia típica y asfixiada. Aquí en el fondo, mi mujer no se mueve cuando la miro para hacerse la ahogada y no preocuparme. Pero yo sé que respira sin hacer burbujas. El grande, que está en la edad del pavo, no me angustia demasiado, todo lo vive a su manera; y que por lo menos se está fresquito, dice, mientras ve pasar las medusas tumbado en el coral. Pero el pequeño, ese me rompe el corazón. Lo miro intentando pegar sin parar los cromos del álbum, que con tanta humedad no hay forma de que se adhieran, y su empeño me hace llorar y llorar de tristeza. Aunque con el agua salada no se nota y, encima, parece que ni tan siquiera el llanto aquí consuele.

Miguelángel Flores
Sabadell (Barcelona)












*10è aniversari de la Biblioteca Esteve Paluzie en el nou edifici de la Plaça Constitució /
10º aniversario de la Biblioteca Esteve Paluzie en el nuevo edificio de la Plaza Constitución.





L'acte de lliurament de premis i de l'antologia dels microrelats seleccionats al llarg del Microconcurs serà el divendres 27 de setembre a les 19:00 hores a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, i comptarà amb l'assistència de les persones premiades i amb l'espectacle "ESPERANCETA NO S'ESTÀ D'HISTÒRIES" a càrrec de l'actriu Noemí Busquets





Volem agrair a totes aquelles persones i institucions que han fet possible el desenvolupament del Microconcurs, en especial a l'equip humà de la Biblioteca Esteve Paluzie, a les Regidories de Cultura i d'Equipaments Municipals de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, a la Diputació de Barcelona, a les llibreries LibreRío de la Plata i Niu de Lletres, als jurats mensuals i finals i molt especialment a totes les persones participants que han enviat els seus microrelats a concurs durant aquests vuit mesos. Moltes gràcies!










*Molí d'en Santo (Barberà del Vallès. Segles X-XI).




El acto de entrega de premios y de la antología de los microrrelatos seleccionados durante el Microconcurso será el viernes 27 de septiembre a las 19:00 horas en la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, y contará con la asistencia de las personas premiadas y con el espectáculo "ESPERANCETA NO S'ESTÀ D'HISTÒRIES" a cargo de la actriz Noemí Busquets




Queremos agradecer a todas aquellas personas e instituciones que han hecho posible el desarrollo del Microconcurso, en especial al equipo humano de la Biblioteca Esteve Paluzie, a la Regidurías de Cultura y de Equipamientos Municipales del Ayuntamiento de Barberà del Vallès, a la Diputación de Barcelona, a las librerías LibreRío de la Plata y Niu de Lletres, a los jurados mensuales y finales y muy especialmente a todos las personas participantes que han enviado sus microrrelatos a concurso durante estos ocho meses. ¡Muchas gracias!