Pàgines

divendres, 5 de febrer del 2021

DEDICATÒRIA FETA REALITAT / DEDICATORIA HECHA REALIDAD

 






Davant una dedicatòria com la de Tomás del Rey, només ens cal dir que ens fa molt feliços i que sobretot, esperem aquesta peregrinació literària més d'hora que tard.

Moltíssimes gràcies!




*Tomás del Rey.


Tomás del Rey (Madrid, 1968), diu, parafrasejant a Clarín, que el van néixer a Madrid, cap el 68. Allí es va criar i va aprendre a llegir. Va llegir molt. Va tornar amb la seva família a Sevilla, com qui torna a l'Arcàdia (just a l'inrevés que Cernuda). Va seguir llegint. Va escriure. Va trobar una carrera que consistia bàsicament a llegir molt i prendre notes. Així que es va llicenciar en Filologia Hispànica. Va trobar després una professió que consistia bàsicament a fer llegir a adolescents, de vegades fins i tot contra la seva voluntat, perquè no hi ha un treball perfecte. Es va dedicar també al teatre en l'àmbit educatiu, que és una altra forma de llegir amb els ulls. Va seguir escrivint i llegint. Es va casar i va tenir filles. Va seguir llegint i escrivint. Escrivint va ser reconegut en alguns concursos amb algun lleu honor i més llibres. Va publicar en alguns volums col·lectius. Ara publica el seu primer llibre en solitari: Yo, que tantos hombres he sido (Maclein y Parker, 2020). I havia de ser sobre Literatura, clar. Li devia.









Anagnórisis

Con la súbita embestida del caballero, aquel molino pudo al fin desahogarse:
-¿Veis cómo nos ataca? ¿Veis que nos llama gigantes?
¿Quien es el loco ahora?

Tomás del Rey







Con una dedicatoria como la de Tomás del Rey, solamente nos queda decir que nos hace muy felices y que sobretodo, esperamos esta peregrinación literaria más temprano que tarde.

¡Muchísimas gracias!





*Tomás del Rey.

Tomás del Rey (Madrid, 1968), dice, parafraseando a Clarín, que le nacieron en Madrid, allá por el 68. Allí se crio y aprendió a leer. Leyó mucho. Volvió con su familia a Sevilla, como quien vuelve a la Arcadia (justo al revés que Cernuda). Siguió leyendo. Escribió. Encontró una carrera que consistía básicamente en leer mucho y tomar notas. Así que se licenció en Filología Hispánica. Encontró luego una profesión que consistía básicamente en dar de leer a adolescentes, a veces incluso contra su voluntad, porque no hay trabajo perfecto. Se dedicó también al teatro en el ámbito educativo, que es otra forma de leer con los ojos. Siguió escribiendo y leyendo. Se casó y tuvo hijas. Siguió leyendo y escribiendo. Escribiendo fue reconocido en algunos concursos con algún leve honor y más libros. Publicó en algunos volúmenes colectivos. Ahora publica su primer libro en solitario: Yo, que tantos hombres he sido (Maclein y Parker, 2020). Y tenía que ser sobre Literatura, claro. Se lo debía.









Nadie

Ulises se creía muy listo, sin duda. También creía que los cíclopes somos tontos, por lo visto. Pretendía engañarme con el viejo jueguecito infantil ¿Quién eres? Nadie.
Por eso, cuando Calipso, hecha una furia, me ha sorprendido limpiándome la sangre de las barbas, no he tenido que mentir. ¿A quién te has comido, Polifemo? ¿Yo? A Nadie.

Tomás del Rey





Fitxa bibliográfica

Signatura N Rey

Classificació 834.4"20"

Autor Rey, Tomàs del

Títol Yo, que tantos hombres he sido / Tomás del Rey

Edició Primera edición

Publicació Dos Hermanas, Sevilla : Maclein y Parker, 

                   noviembre de 2020

Descripció física 139 pàgines ; 19 cm

Col·lecció Taiga ; 29

ISBN / ISSN 9788412147179

Matèria Microrelats