dissabte, 5 d’octubre del 2019

CRÒNICA LLIURAMENT DE PREMIS VIII EDICIÓ MICROCONCURS / CRÓNICA ENTREGA DE PREMIOS VIII EDICIÓN MICROCONCURSO







El passat divendres 27 de setembre va tenir lloc a la Sala Salvador Allende de la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès l'acte de lliurament de premis de la VIII edició del Concurs de Microrelats de La Microbiblioteca.






Berta Cama Sànchez, Directora de la Biblioteca, va presentar l'acte i la propera temporada de La Microbiblioteca.









Donant les gràcies a les persones assistentsautoritats llibreries col·laboradores i als jurats mensuals i finals del concurs, es va anunciar la composició dels jurats finals de la següent edició: en la categoria en català format per la l'escriptora i periodista Isabel-Clara Simó i Monllor, l'escriptor i dimamitzador lingüístic David Vila i Ros i el poeta i escriptor Josep Pedrals; i en la categoria en castellà per l'escriptora  Clara Obligado, i els escriptors, Manuel Moyano Ortega i Pedro Ugarte Tamayo.




*Xavier Garcés Trillo, Alcalde de Barberà del Vallès.



L'Alcalde de Barberà del Vallès Xavier Garcés Trillo, va adreçar unes paraules al públic recordant l'escriptor Pere Calders i llegint el seu microrelat "Discreció" i ressaltant la qualitat literària del gènere, així com l'agraïment a les persones concursants, jurats i personal de la Biblioteca.




*D'esquerra a dreta, Josep Sempere Martí, Anna López Artiaga, 
M. Carme Marí, Asier Susaeta Diez de Baldeón, Arantza Portabales Santomé, 
Asun Gárate Iguarán, Joan Muñoz Altimira (Regidor de Cultura) 
i Xavier Garcés Trillo (Alcalde de Barberà del Vallès).


El primer lliurament de mà del Regidor de Cultura, Joan Muñoz Altimira i l'Alcalde, fou el de les persones guanyadores, presents a l'acte, de les categories mensuals, premiades amb un val de compra pel valor de 100€ en llibres.






Després del lliurament dels premis mensuals, l'escriptora Arantza Portabales Santomé en nom de la "família microrelatista" va realitzar un emotiu discurs de record a Javier Ximens, escriptor de microrelats molt estimat, mort enguany, i al que l'antologia de la VIII edició del Microconcurs li ret homenatge amb l'últim microrelat que hi va enviar a concurs.






*Carles Castell Puig.


A continuació es va procedir al lliurament de premis dels guanyadors absoluts del concurs, guardonats amb un premi de 1.000€ per categoria respectivament.

Primer, Carles Castell Puig, de Sant Cugat del Vallès, guanyador de la categoria en català amb el microrelat "Bigfoot", va donar les gràcies als jurats, a l'Ajuntament, Diputació i Biblioteca. I va comentar la il·lusió de guanyar el concurs (com guanyar la "Champions" del microrelat) així com recordar la importància de la lluita contra l'emergència climàtica donat que el divendres 27 era la Vaga internacional pel Clima.






*Miguelángel Flores Martínez.


Posteriorment, Miguelángel Flores Martínez, de Sabadell, guanyador de la categoria en castellà amb el microrelat "La vida ahogada" va rebre el premi de mans de Mònica Sempere i Creus, escriptora de microrelats i actual Regidora de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, donant les gràcies a família i amistats, a la Biblioteca i a l'Ajuntament i expressant la seva alegria per guanyar aquesta VIII edició.




*D'esquerra a dreta, Xavier Garcés Trillo (Alcalde de Barberà del Vallès), 
Carles Castell Puig, Miguelángel Flores Martínez, 
Mònica Sempere i Creus (Regidora de Territori, Medi Ambient, Comerç i Ocupació) i
Joan Muñoz Altimira (Regidor de Cultura, Participació i Col·lectius Socials).


El lliurament de guardons a les persones guanyadores va anar a càrrec del Regidor Joan Muñoz, de la Regidora Mònica Sempere i de l'Alcalde Xavier Garcés.




*Esperanceta de Casa Gassia d'Esterri d'Àneu.



I per finalitzar l'acte, l'actriu, Noemí Busquets i Mateu , amb el seu personatge d'Esperanceta va actuar amb l'espectacle "Esperanceta no s'està d'històries" fent passar una bona estona i fer riure molt el públic amb la seva irreverència.








Finalitzat el lliurament de premis de la temporada 2018-2019, comença la següent amb tallers literaris de creació de microrelats dedicats a la "jivarització textual" amb l'escriptor Víctor Sunyol i la "fabulística" amb Enrique Turpin, les formacions de microrelats infantils, doblant les escoles participants, presentacions, jornades..., i la IX edició del Microconcurs.


Us esperem a les activitats, que participeu en el concurs i que llegiu molts microrelats!

Moltes gràcies!


(Recull d'imatges al final de l'entrada).










El pasado viernes 27 de septiembre tuvo lugar en la Sala Salvador Allende de la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès la entrega de premios de la VIII edición del Concurso de Microrrelatos de La Microbiblioteca.






Berta Cama Sànchez, Directora de la Biblioteca, presentó el acto y la próxima temporada de La Microbiblioteca.







Agradeciendo la asistencia al públicoautoridades librerías colaboradoras y a los jurados mensuales y finales del concurso, se anunció la composición de los jurados finales de la siguiente edición: en la categoría en catalán formado por la escritora y periodista Isabel-Clara Simó i Monllor, el escritor y dinamizador lingüístico David Vila i Ros y el poeta y escritor Josep Pedrals; y en la categoría en castellano por la escritora Clara Obligado, y los escritores Manuel Moyano Ortega y Pedro Ugarte Tamayo. 





*Xavier Garcés Trillo, Alcalde de Barberà del Vallès.


El Alcalde de Barberà del Vallès Xavier Garcés Trillo, dirigió unas palabras al público recordando al escritor Pere Calders y leyendo su microrrelato "Discreción" y resaltando la calidad literaria del género, así como el agradecimiento a las personas concursantes, jurados y personal de la Biblioteca.





*De izquierda a derecha, Josep Sempere Martí, Anna López Artiaga, 
M. Carme Marí, Asier Susaeta Diez de Baldeón, Arantza Portabales Santomé, 
Asun Gárate Iguarán, Joan Muñoz Altimira (Regidor de Cultura) 
i Xavier Garcés Trillo (Alcalde de Barberà del Vallès).


La primera entrega de mano del Regidor de Cultura, Joan Muñoz Altimira y el Alcalde,  fue la de las personas ganadoras, presentes en la sala, de las categorías mensuales, premiadas con un vale de compra por el valor de 100€ en libros.






Después de la entrega de los premios mensuales, la escritora Arantza Portabales Santomé en nombre de la "familia microrrelatista" realizó un emotivo discurso de recuerdo a Javier Ximens, escritor de microrrelatos muy querido, fallecido este año, y al que la antología de la VIII edición del Microconcurso le reta homenaje con el último microrrelato que envió a concurso.





*Carles Castell Puig.


A continuación se procedió a la entrega de premios de los ganadores absolutos del concurso, galardonados con un premio de 1.000€ por categoría respectivamente.

PrimeroCarles Castell Puig, de Sant Cugat del Vallès, ganador de la categoría en catalán con el microrrelato "Bigfoot", agradeció el galardón a los jurados, a Ayuntamiento, Diputación y Biblioteca. Y comentó la ilusión de ganar el concurso (como ganar la "Champions" del microrrelato) así  como recordar la importancia de la lucha contra la emergencia climática dado que el viernes 27 era la Vaga internacional por el Clima.





*Miguelángel Flores Martínez.



Posteriormente, Miguelángel Flores Martínez, de Sabadell, ganador de la categoría en castellano con el microrrelato "La vida ahogada" recibió el premio de manos de Mònica Sempere i Creus, escritora de microrrelatos y actual Regidora del Ayuntamiento de Barberà del Vallès, dando las gracias a familia y amistades, a la Biblioteca y Ayuntamiento y expresando su alegría para ganar esta VIII edición.





*De izquierda a derecha, Xavier Garcés Trillo (Alcalde de Barberà del Vallès), 
Carles Castell Puig, Miguelángel Flores Martínez, 
Mònica Sempere i Creus (Regidora de Territorio, Medio Ambiente, Comercio y Ocupación) y
Joan Muñoz Altimira (Regidor de Cultura, Participación y Colectivos Sociales).


La entrega de premios a las personas ganadoras se realizó a cargo del Regidor Joan Muñoz, de la Regidora Mònica Sempere y del Alcalde Xavier Garcés.






*Esperanceta de Casa Gassia d'Esterri d'Àneu.



Y para finalizar el acto, la actriz, Noemí Busquets i Mateu , con su personaje de Esperanceta actuó con el espectáculo "Esperanceta no s'està d'històries" haciendo pasar un muy buen rato y haciendo reír mucho al público con su irreverencia.













Finalizada la entrega de premios de la temporada 2018-2019, empezamos la siguiente con talleres literarios de creación de microrrelatos dedicados a la "jivarización textual" con el escritor Víctor Sunyol y la "fabulística" con Enrique Turpin, las formaciones de microrrelatos infantiles, doblando las escuelas participantes, presentaciones, jornadas..., y la IX edición del Microconcurso.

¡Os esperamos a las actividades, que participéis en el concurso y que leáis muchos microrrelatos!


¡Muchas gracias!