dijous, 1 de juliol del 2021

VEREDICTE FINAL X EDICIÓ MICROCONCURS / VEREDICTO FINAL X EDICIÓN MICROCONCURSO

 


El jurat de la fase final de la categoria en català de la X edició del Microconcurs de La Microbiblioteca format per l'escriptora i professora d'escriptura creativa, l'escriptora i periodista, i l'escriptor i pintor:






El jurado de la fase final de la categoría en catalán de la X edición del Microconcurso de La Microbiblioteca constituïdo por la escritora y profesora de escritura creativa, la escritora y periodista, y el escritor y pintor:





























Ha decidit atorgar el premi com a guanyador anual al microrelat:

Ha decidido otorgar el premio como ganador anual al microrrelato:









*Viatge a Ítaca, Kavafis / Riba / Llach.



Placidesa

Tenia clar que les muntanyes d’Anatòlia l’avorrien. Volia viure aventures. I sobretot, explicar-les. Quan va ser prou gran, va anar al port d’Esmirna i es va enrolar en un vaixell que salpava cap a les illes Jòniques.

El patró era un mariner fort i expert, tot humanitat, que s’havia passat la vida navegant. Evitava riscos innecessaris i mai no havia perdut cap carregament. Als vespres, li agradava compartir les àmfores de vi amb la tripulació i entonar càntics d’enyorança de la seva terra.

Tanmateix, el noi estava convençut que viuria històries increïbles. Es passava el dia recolzat a la borda per anotar els esdeveniments extraordinaris. Però transcorrien els dies i badallava veient illes i més illes, sense cap atractiu. Per matar el tedi, ideava coves habitades per monstres contrafets devoradors d’homes o descrivia l’udol del vent com un cant femení que hipnotitzava els mariners.

Van arribar a Ítaca sense patir ni una dèbil tempesta. El patró el va tustar a l’espatlla i li va desitjar sort.

—Gràcies, Odisseu. Em farà falta.

—Deixa volar la imaginació, Homer —va dir-li, mentre abraçava la dona i el fill—. Posa-hi déus i herois. I una guerra llarga i cruenta. Això sempre agrada.

Carles Castell Puig
Sant Cugat del Vallès (Barcelona)















I el jurat de la fase final de la categoria en castellà de la X edició del Microconcurs de La Microbiblioteca format per la doctora en filologia i professora universitària, l'escriptor i editor, i l'escriptor i articulista:






Y el jurado de la fase final de la categoría en castellano de la X edición del Microconcurso de La Microbiblioteca constituïdo por la doctora en filología y profesora universitaria, el escritor y editor, y el escritor y articulista:

































Ha decidit atorgar el premi com a guanyador anual al microrelat:

Ha decidido otorgar el premio como ganador anual al microrrelato:









*The Maker de Christopher Kezelos (2011).




Los que observan

La madre, sigilosa, observa a la niña, que peina con esmero a su muñeca y le cuenta a esta que un monstruo de ojos amarillos vive dentro del armario.  La mujer entorna con cuidado la puerta de la habitación y vuelve al salón.

El hombre, sigiloso, observa a su mujer que habla por teléfono con su hermana. Le cuenta que su hija ve monstruos que no existen en el armario.

El hombre, sin hacer ruido, cierra la puerta y coge su móvil para llamar al psiquiatra de su esposa. Le cuenta que esta vuelve a ver a una hija que no existe dentro de la habitación de invitados.

El psiquiatra, sin interrumpirlo, con sigilo, anota en su cuaderno que su paciente vuelve a hablar de una esposa inexistente.

Y usted, lector, sigiloso, cierra la página del libro mientras piensa que ese hombre no existe.

Y yo, a sus espaldas, sigiloso, lo observo a usted.


Arantza Portabales Santomé
Teo (A Coruña)
















L'acte de lliurament de premis i de l'antologia dels microrelats seleccionats al llarg del Microconcurs serà el divendres 1 d'octubre a les 19:00 hores a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, i comptarà amb l'assistència de les persones premiades i amb l'espectacle "EL MICRORRELATO DEFINITIVO" a càrrec del duo teatral Absurdópatas







Volem agrair a totes aquelles persones i institucions que han fet possible el desenvolupament del Microconcurs, a l'equip humà de la Biblioteca Esteve Paluzie, a les Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, a la Diputació de Barcelona, a les llibreries LibreRío de la Plata i Niu de Lletres, als jurats mensuals i finals, i a totes les persones participants que han enviat els seus microrelats a concurs durant aquests vuit mesos. Moltes gràcies!












*La Palomera (Barberà del Vallès), 
torre romànica de vigilància (S. XI).




El acto de entrega de premios y de la antología de los microrrelatos seleccionados durante el Microconcurso será el viernes 1 de octubre a las 19:00 horas en la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, y contará con la asistencia de las personas premiadas y con el espectáculo "EL MICRORRELATO DEFINITIVO" a cargo del dúo teatral Absurdópatas




*Absurdópatas (David González (Aye) y David Simón).




Queremos agradecer a todas aquellas personas e instituciones que han hecho posible el desarrollo del Microconcurso, en especial al equipo humano de la Biblioteca Esteve Paluzie, a la Regiduría de Cultura del Ayuntamiento de Barberà del Vallès, a la Diputación de Barcelona, a las librerías LibreRío de la Plata y Niu de Lletres, a los jurados mensuales y finales, y a todos las personas participantes que han enviado sus microrrelatos a concurso durante estos ocho meses. ¡Muchas gracias!