Pàgines

dijous, 8 de febrer de 2018

GUANYADORS DE GENER / GANADORES DE ENERO (VII EDICIÓ / EDICIÓN)

*Ernesto Ortega Garrido, 
Guanyador de la Xena edició del concurs "Relatos en Cadena" 
organizat per la Escuela de Escritores i la Cadena Ser /
Ganador de la X edición de "Relatos en Cadena" 
organizado por la Escuela de Escritores y la Cadena Ser.


Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes de gener de la VII edició del Microconcurs són:Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de enero de la VII edición del Microconcurso son:CATEGORIA EN CATALÀ:*Bandera de Pennsylvania.Últimes paraules

Pennsylvania,
4 d’Agost de 1947

Estimats fills i filles:
Us deixo aquest nota perquè entengueu el que va passar. A hores d’ara, ja en deveu tenir una idea, però escolteu-me.
Tot va començar el dia que va tornar. Feia vint anys que no en sabíem res d’ell. Des de la seva marxa que no el vam tornar a veure. La mare tenia l’esperança que algun dia tornaria. Jo no deia res. Però va tornar.
Quan el vaig veure, el meu primer instint va ser alegrar-me’n. Tot va passar molt ràpid. Però vaig arribar a veure com ell no em mirava als ulls. I és per això, que us demano que no el condemneu. Jo considero que els seus actes van ser fruit de la desesperació, i sé de què parlo. Abans de jutjar-lo, tingueu present el que ha viscut.
Segur que tots quatre recordeu els bons moments amb el vostre oncle, i no vull que els oblideu. Us demano que feu l’esforç, perquè al cap d’un temps, us en penedireu. I estic segur, que en aquell moment, ja no hi serà.
I ara, un cop jo ja no hi sigui, vull que mireu pel vostre futur, però que per res del món, caigueu on va caure el vostre oncle. Sigueu prudents. I per sobre de tot, cuideu de la meva estimada Amanda.

Sigueu feliços,

El pare.

Divina Plans Tió
Calldetenes (Barcelona)

CATEGORÍA EN CASTELLANO:


El origen de las especies

Quise añadir un poco de fantasía en la educación tan estricta que le dan en el colegio, y le conté a mi hijo que los cisnes nacen de la nieve. Por eso a la mañana siguiente quemó el campo de trigo, para salvarnos, dijo, de la invasión de los tigres.

Sus rugidos lastimeros se escucharon hasta el anochecer.

Raúl Clavero Blázquez
Madrid