Pàgines

dijous, 14 d’octubre de 2021

CRÒNICA LLIURAMENT DE PREMIS X EDICIÓ MICROCONCURS / CRÓNICA ENTREGA DE PREMIOS X EDICIÓN MICROCONCURSO

 
El passat divendres 1 d'octubre va tenir lloc a la Sala Celler de la Torre d'en Gorgs de Barberà del Vallès (i no a la Biblioteca Esteve Paluzie degut a les limitacions d'aforament a causa de la situació sanitària) l'acte de lliurament de premis de la X edició del Concurs de Microrelats de La Microbiblioteca.
Berta Cama Sànchez, Directora de la Biblioteca, va presentar l'acte (suspès en l'anterior edició) i la propera temporada de La Microbiblioteca amb l'esperança que poc a poc anem tornant a la normalitat.

Donant les gràcies a les persones assistentsautoritats llibreries col·laboradores i als jurats mensuals i finals del concurs, es va anunciar la composició dels jurats finals de la següent edició.
Aquesta nova temporada és la del 10è aniversari del projecte de La Microbiblioteca, i es va recalcar que la primera va néixer just al començament del centenari d'un il·lustre microrelatista com Pere Calders, i començàvem aquesta desena amb el centenari d'un altre, Augusto Monterroso.


*Xavier Garcés Trillo (Alcalde de Barberà del Vallès), 
i Joan Muñoz Altimira (Regidor de Cultura)L'Alcalde de Barberà del Vallès Xavier Garcés Trillo, va adreçar unes paraules al públic explicant la història de l'edifici on es realitzava l'acte (la Torre d'en Gorgs) ressaltant la qualitat literària dels microrelats a concurs, agraïnt la participació a les persones concursants, i la implicació dels jurats i el personal de la Biblioteca.


*D'esquerra a dreta, Agustí Casòliva i Morales, Xavier Garcés Trillo 
(Alcalde de Barberà del Vallès), Sabina Battle i Baró,  Joan Muñoz Altimira 
(Regidor de Cultura), Jaume Aregall MiñarroAnna Ginestà 
(en nom de Marià Cerqueda) i Berta Cama Sànchez (Directora). 


El primer lliurament de mà del Regidor de Cultura, Joan Muñoz Altimira i l'Alcalde, fou el de les persones guanyadores de les convocatòries mensuals, presents a l'acte, de la categoria en català, premiades amb un val de compra pel valor de 100€ en llibres.


*D'esquerra a dreta, Teresa Julià i Vernet, Xavier Garcés Trillo 
(Alcalde de Barberà del Vallès), Joan Muñoz Altimira (Regidor de Cultura), 
Rosa Martínez Famelgo, Beatriz Díaz Rodríguez i Berta Cama Sànchez (Directora). Tot seguit va ser el torn de les de la categoria en castellà que van poder assistir al lliurament.*Carles Castell Puig.


I a continuació es va procedir al lliurament de premis dels guanyadors absoluts del concurs, guardonats amb un premi de 1.000€ per categoria respectivament.

Primer, Carles Castell Puig, de Sant Cugat del Vallès, guanyador de la categoria en català amb el microrelat "Placidesa", va donar les gràcies als jurats, a l'Ajuntament, Diputació i al personal de la Biblioteca que amb la seva passió pel microrelat crea i manté La Microbiblioteca.; i es va declarar molt satisfet per guanyar per segona vegada el premi.


*Arantza Portabales Santomé.


Posteriorment, Arantza Portabales Santomé, de Teo (A Coruña), guanyadora de la categoria en castellà, també per segona vegada, en aquesta ocasió amb el microrelat "Los que observan" va  donar les gràcies, a la Biblioteca i a l'Ajuntament i va comentar que un cop havent guanyat anteriorment una edició del concurs, se n'havia estat de concursar, però que la temptació havia sigut massa forta.


*D'esquerra a dreta, Xavier Garcés Trillo (Alcalde de Barberà del Vallès), 
Arantza Portabales Santomé,  Castell Puig, 
 Joan Muñoz Altimira (Regidor de Cultura, Participació i Col·lectius Socials) 
i Berta Cama Sànchez (Directora).


El lliurament de guardons a les persones guanyadores va anar a càrrec del Regidor Joan Muñoz i de l'Alcalde Xavier Garcés.*David Simón i David González (Aye), Absurdópatas.


I per finalitzar, amb l'espectacle "El microrrelato definitivo", el duo de teatre absurd Absurdópatas, amb els seus personatges i la força de la improvització, van posar el punt còmic i irreverent a l'acte.

Finalitzat el lliurament de premis de la temporada 2020-2021, comença la següent amb tallers literaris de creació de microrelats dedicats a la ciència ficció amb l'escriptor Ricard Ruiz Garzón i la "fabulística" amb Enrique Turpin, el Programa de formacions de microrelats infantils, la V Jornada ARC del microrelat en català, presentacions, jornades..., i la XI edició del Microconcurs.


Us esperem a les activitats, que participeu en el concurs i que consulteu i us endugueu en préstec el fons bibliogràfic!

Moltes gràcies!(Recull d'imatges i videos al final de l'entrada).
El pasado viernes 1 de octubre tuvo lugar en la Sala Celler de la Torre d'en Gorgs de Barberà del Vallès (y no en la Biblioteca Esteve Paluzie debido a las limitaciones de aforo a causa de la situación sanitaria) la entrega de premios de la X edición del Concurso de Microrrelatos de La Microbiblioteca.

Berta Cama Sànchez, Directora de la Biblioteca, presentó el acto (suspendido en la anterior edición) y la próxima temporada de La Microbiblioteca con la esperanza que poquito a poco vayamos volviendo a la normalidad.
Agradeciendo la asistencia al públicoautoridades librerías colaboradoras y a los jurados mensuales y finales del concurso, se anunció la composición de los jurados finales de la siguiente edición.
Esta nueva temporada es la del 10º aniversario del proyecto de La Microbiblioteca, y se recalcó que la primera nació justamente al principio del centenario de un ilustre microrrelatista como Pere Calders, y empezamos esta décima con el centenario de otro, Augusto Monterroso.


*Xavier Garcés Trillo, Alcalde de Barberà del Vallès.


El Alcalde de Barberà del Vallès Xavier Garcés Trillo, dirigió unas palabras al público explicando la historia del edificio donde se realizaba el acto (la Torre d'en Gorgs) resaltando la calidad  literaria de los microrrelatos a concurso, y agradeciendo la participación a las personas concursantes, y la implicación de los jurados y el personal de la Biblioteca.
 *De izquierda a derecha, Agustí Casòliva i Morales, Xavier Garcés Trillo 
(Alcalde de Barberà del Vallès), Sabina Battle i Baró,  Joan Muñoz Altimira 
(Regidor de Cultura), Jaume Aregall MiñarroAnna Ginestà 
(en nombre de Marià Cerqueda) y Berta Cama Sànchez (Directora). 

La primera entrega de mano del Regidor de Cultura, Joan Muñoz Altimira y el Alcalde,  fue la de las personas ganadoras de las categorías mensuales, presentes en el acto, de la categoría en catalán, premiadas con un vale de compra por el valor de 100€ en libros.


*De izquierda a derecha, Teresa Julià i Vernet, Xavier Garcés Trillo 
(Alcalde de Barberà del Vallès), Joan Muñoz Altimira (Regidor de Cultura), 
Rosa Martínez Famelgo, Beatriz Díaz Rodríguez y Berta Cama Sànchez (Directora). 


Acto seguido fue el turno de las de la categoría en castellano que pudieron asistir a la entrega.*En el centro, Carles Castell Puig.


A continuación se procedió a la entrega de premios de los ganadores absolutos del concurso, galardonados con un premio de 1.000€ por categoría respectivamente.

PrimeroCarles Castell Puig, de Sant Cugat del Vallès, ganador de la categoría en catalán con el microrrelato "Placidesa", agradeció el galardón a los jurados, a Ayuntamiento, Diputación y al personal de la Biblioteca que con su pasión por el microrrelato crea y mantiene La Microbiblioteca; y se declaró muy satisfecho por ganar por segunda vez el premio.*En el centro, Arantza Portabales Santomé.


Posteriormente, Arantza Portabales Santomé, de Teo (A Coruña), ganadora de la categoría en castellano, también por segunda vez, con el microrrelato "Los que observandió las gracias, a la Biblioteca y al Ayuntamiento y comentó que una vez habiendo ganado anteriormente una edición del concurso, se reprimió en volver a concursar, pero que la tentación había sido demasiado fuerte.*De izquierda a derecha, Xavier Garcés Trillo (Alcalde de Barberà del Vallès), 
Arantza Portabales Santomé,  Castell Puig, 
 Joan Muñoz Altimira (Regidor de Cultura, Participación y Colectivos Sociales) 
y Berta Cama Sànchez (Directora). 


La entrega de premios a las personas ganadoras se realizó a cargo del Regidor Joan Muñoz y del Alcalde Xavier Garcés.*David Simón i David González (Aye), Absurdópatas.


Y para finalizar, con el espectáculo "El microrrelato definitivo", el dúo de teatro absurdo Absurdópatas, con sus personajes y la fuerza de la improvisación, pusieron el punto cómico e irreverente al acto.


Finalizada la entrega de premios de la temporada 2020-2021, empezamos la siguiente con talleres literarios de creación de microrrelatos dedicados a la ciencia ficción con el escritor Ricard Ruiz Garzón y la "fabulística" con Enrique Turpin, el Programa de formaciones de microrrelatos infantiles, la V Jornada ARC del microrrelato en catalán, presentaciones, jornadas..., y la XI edición del Microconcurso.
 
¡Os esperamos a las actividades, que participéis en el concurso y que consultéis y os prestéis el fondo bibliográfico!


¡Muchas gracias!