Pàgines

dimarts, 9 d’abril del 2024

DEDICATÒRIA REPASSADA

 





A l'última Jornada ARC del microrelat en català celebrada a Barberà del Vallès, l'Anna M. Muñoz i en Jaume Macià van complementar l'anterior donatiu del llibre Sentits (2n batx., Ed. Teide, 2023), que inclou 285 nanocontes, amb el llibre de text Pas i repàs: exercicis de llengua (Ed. Teide, 2022), que inclou 25 microrelats entre els seus exercicis (tranquil·litat, tenim el solucionari!).

Què millor que aprendre una llengua mitjançant el microrelat!

Moltíssimes gràcies!

 





*Anna M. Muñoz i Jaume Macià.


Jaume Macià i Guilà, catedràtic de llengua i literatura catalana de secundària i també d'Escola Oficial d’Idiomes. Màster en didàctica de la llengua i la literatura per la UAB. Autor d’articles de recerca lingüística i didàctica en revistes especialitzades, com també d’escrits sobre temes d’actualitat per a la premsa. Ha participat en llibres de recerca didàctica, com La terminologia lingüística en l’ensenyament secundari (Ed. Graó), volum codirigit amb el Dr. Joan Solà (UB). Ha dedicat la major part de la seva vida -com a autor o com a coautor- a elaborar més d’una cinquantena d’obres didàctiques. Es tracta sobretot de llibres de text de llengua catalana per al batxillerat (publicats a les editorials Teide i Barcanova), però també programes informàtics per a l’ensenyament autònom, com Faci’ls fàcils o Reforç de llengua. Com a autor únic, ha escrit alguna obra (com Lliguem mots!), però la majoria les ha signades o bé formant equip amb Anna Maria Muñoz Morata (com Ordit o Sentits), o bé amb ella i algun(s) altre(s) autor(s).

 


 

Anna Maria Muñoz i Morata, professora de llengua i literatura catalanes a l’ensenyament secundari, és llicenciada en Filologia germànica i professora d’alemany a l’Escola Oficial d’Idiomes de Sabadell. Condueix el Club de lectura en alemany de la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell. A part de revisar textos d’altres i de traduir-ne (des de l’alemany, l’anglès, el francès o l’italià), comparteix amb Jaume Macià (i, sovint, amb altres escriptors) l’autoria d’una cinquantena d’obres didàctiques per a l’aprenentatge del català, la majoria a batxillerat.

 








Pistolers de l'espai

La nau espacial Catàfora estava sumida en un eixam dispers de raigs làser que desafiaven, imparables, la ingravidesa. Els dos bàndols de pistolers, els pirates i els soldats, s'ocultaven rere les taules de control, les cadires i parets metàl·liques, tot aguaitant el seu torn per projectar el tret de gràcia. De tant en tant, algun dels contendents queia abatut per una d'aquelles bales lumíniques errants. L'inconvenient d'aquelles pistoles làser, però, era el fet de disposar de munició inacabable. Podrien estar hores i hores en pugna i no finiria mai, a no ser que quedés cap més contrincant de l'altre bàndol per anihilar. Era una lluita verdaderament cruenta.
Tanmateix, un timbre eixordador donà per enllestida la batalla.
Tots els competidors, a corre-cuita, s'afanyaren a fugir de l'indret, sense importar que estiguessin a tret dels seus adversaris. LA treva s'alçava. L'hora del pati s'havia acabat.

Edgar Cotes i Argelich (Els híbrids minvants, 2017)











En la última Jornada ARC del microrrelato en catalán celebrada en Barberà del Vallès, Anna M. Muñoz y Jaume Macià complementaron el anterior donativo del libro Sentits (2º batx., Ed. Teide, 2023), que incluye 285 nanocuentos, con el libro de texto Pas i repàs: exercicis de llengua (Ed. Teide, 2022), que incluye 25 microrrelatos entre sus ejercicios (¡tranquilidad, tenemos el solucionario!).

¡Qué mejor que aprender una lengua mediante el microrrelato!

¡Muchísimas gracias!








*Jaume Macià.





*Anna M. Muñoz.



Jaume Macià i Guilà, catedrático de lengua y literatura catalana de secundaria y también de Escuela Oficial de Idiomas. Máster en didáctica de la lengua y la literatura por la UAB. Autor de artículos de investigación lingüística y didáctica en revistas especializadas, como también de artículos sobre temas de actualidad en prensa. Ha participado en libros de investigación didáctica, como La terminologia lingüística en l’ensenyament secundari (Ed. Graó), volumen codirigido con el Dr. Joan Solà (UB). Ha dedicado la mayor parte de su vida -como autor o coautor- a elaborar más cincuenta obras didácticas, sobre todo de libros de texto de lengua catalana para el bachillerato (publicados en las editoriales Teide y Barcanova), pero también programas informáticos para la enseñanza autónoma, como Faci’ls fàcils o Reforç de llengua. Como autor único, ha escrito alguna obra (como Lliguem mots!), pero la mayoría las ha firmado o bien formando equipo con Anna Maria Muñoz (como Ordit o Sentits), o bien con ella y algún(unos) otro(s) autor(es).

 


 

Anna Maria Muñoz i Morata, profesora de lengua y literatura catalanas en la enseñanza secundaria, es licenciada en Filología germánica y profesora de alemán en la Escuela Oficial de Idiomas de Sabadell (Barcelona). Conduce el Club de lectura en alemán de la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell. A parte de revisar textos de otros y de traducir (desde el alemán, el inglés, el francés o el italiano), comparte con Jaume Macià (y, a menudo, con otros escritores) la autoría de unas cincuenta obras didácticas para el aprendizaje del catalán, la mayoría en bachillerato.

 






La temporada de fantasmes

S'obre la temporada de fantasmes. El primer fantasma entra en un bar. El tipus que atén la barra li ofereix un whisky. Mai no vaig tenir la oportunitat de tastar la coca-cola, li diu el fantasma, molt trist. Però quan l'hi porten i mira de prendre-se-la, el líquid travessa la boira i vessa. Aviat començaran a ariibar els turistes i l'amo del bar vol tenir-ho net. Alhora, els fantasmes són la principal atracció per als clients. Els gustos, pensa l'home fastiguejat, cal donar-les-els en vida.

Ana María Shua (Minificciones, antología personal. 2016)
(Traducción al catalán de Anna M. Muñoz)





Fitxa bibliogràfica

Signatura 433 Mac
Autor Macià i Guilà, Jaume
Títol Pas i repàs : exercicis de llengua / J. Macià, A.M. Muñoz
Edició Primera edició
Publicació Barcelona : Teide, 2022
Descripció física 140 pàgines : il·lustracions en color ; 
                            29 cm + 1 solucionari
ISBN / ISSN 9788430754250
Matèria Català Problemes, exercicis, etc.
Autora secundària Muñoz i Morata, Anna M.