dissabte, 3 de març del 2012

MICROMÈXICS DEDICATS / DEDICADOS



Seixanta-un retrats, seixanta-un microcontes sobre Mèxic arran del viatge que va realitzar l'autor per terres maies i asteques. Llibre guardonat amb el Premi de Narrativa  Vila de Puçol 2006.
Capellades, Calders, Mèxic, Pinyol, Barberà del Vallès, un taller a Lamicrobiblioteca i ser membre del jurat d'un microconcurs que acaben transformant-se en aquesta dedicatòria








Joan Pinyol i Colom (Capellades, 1966), és escriptor, llicenciat en filologia catalana, professor i des del 2008 catedràtic d'institut de llengua catalana i literatura.
L'any 1984 va iniciar una relació epistolar amb l'escriptor Pere Calders que es va convertir en el veritable estímul de la seva producció narrativa. 
Col·laborador habitual de diversos mitjans de comunicació, és autor de vàries obres premiades dins el gènere de la novel·la, entre d'altres Stòitxkov i Sofia (Premi Ciutat de Vila-Real de Narrativa 2002) i Pilota de set (XLIII Premi Recull de Narrativa).
Del gènere microrelat ha publicat Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna (I Premi Vila D'Almassora de Narrativa), Micromèxics (Bròsquil, 2007) i Glops (Petròpolis, 2009); i durant aquest 2012 sortirà publicada la seva nova obra de microrelats.


El bloc de l'autor:  


Des de la terra del paper:  http://blocs.mesvilaweb.cat/jpinyol






*Joc de pilota a / Juego de pelota en  Chichén Itzá




La mort en joc


Després d'una llarga estona de cops de maluc i de rebots de parets paral·leles i just quan un dels sacerdots mirava de reüll una de les icones divines allí presents, el farcell de cautxú va entrar en un dels cercles enlairats per a alegria dels perdedors de la partida.
Moments després, i tal com era costum en aquell asentament maia, l'equip vencedor fou sacrificat al complet en agraïment a una suposada ajuda dels déus.
Joan Pinyol






Sesenta y un retratos, sesenta y un microcuentos sobre México a partir del viaje que realizó el autor por tierras mayas y aztecas. Libro galardonado con el "Premi de Narrativa  Vila de Puçol 2006".

Capellades, Calders, México, Pinyol, Barberà del Vallès, un taller en Lamicrobiblioteca y ser miembro del jurado de un  microconcurso que acaban transformándose en esta dedicatoria.





Joan Pinyol i Colom (Capellades, 1966), es escritor, licenciado en filología catalana, profesor y desde 2008 catedrático de instituto de lengua catalana y literatura.
El año 1984 inició una relación epistolar con el escritor Pere Calders que se convirtió en el verdadero estímulo de su producción narrativa. 
Colaborador habitual de diversos medios de comunicación, es autor de varias obras premiadas dentro el género de la novela, entre otras "Stòitxkov i Sofia" ("Premi Ciutat de Vila-Real de Narrativa 2002") y "Pilota de set" ("XLIII Premi Recull de Narrativa").
Del género microrrelato ha publicado "Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna" ("I Premi Vila D'Almassora de Narrativa"), "Micromèxics" (Bròsquil, 2007) i Glops (Petròpolis, 2009); y durante este 2012 saldrá publicada su nueva obra de microrrelatos.

El blog del autor:  

Des de la terra del paper:  http://blocs.mesvilaweb.cat/jpinyol







De nudismes penats

El dia que, sota la calor sufocant del tròpic, un escamot de policies va entrar a casa de Blanca Estela Pulido i se la va endur emmanillada perquè sortia de la banyera tal com havia brotat del ventre matern, ella no va tenir res a objectar-hi.
S'havia començat a aplicar el reglament que prohibia als ciutadans de Tabasco caminar despullats dins de les cases perquè es considerava un atemptat contra la moral i una provocació visual per a la resta de veïns.
L'endemà s'establí en aquell estat, i va començar a fer una veritable fortuna, una empresa de cortines de renom universal.

Joan Pinyol


Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura                 N Pin
Classificació            833.4"19"
Autor                       Pinyol, Joan
Títol                        Micromèxics (Seixanta-un reflexos d'un país)
Publicació               València : Brosquil, 2007
Descripció física     128 p. ; 20 cm
Col·lecció                Lletra llarga ; 44
Nota                        Premi de Narrativa Vila de Puçol 2006
ISBN / ISSN            9788497953139
Matèria                   Mèxic Contes