dimecres, 16 d’octubre del 2013

TALLER DE MICRORELATS AMB / TALLER DE MICRORRELATOS CON XAVIER GUAL







Els passats dijous 3 i 10 d'octubre es va portar a terme a La Microbiblioteca el taller de creació de microrelats a càrrec de l'escriptor Xavier Gual.







Xavier Gual Vadillo, Barcelona (1973) és Llicenciat en Filologia Catalana, professor de secundària i també ha treballat com a periodista; en l'actualitat col·labora en diferents mitjans de comunicació (RAC1, Diari Ara, ...).
Ha escrit conte, Deliriuns Tremens (Proa, 2001. Premi Mercè Rodoreda 2000), Estem en contra (La Campana, 2007. Premi Pere Quart d'humor i sàtira); novel·la, entre elles Ketchup (Columna, 2006) i la recentment publicada Els fantasmes de Dalí (Columna, 2013) i ha estat antalogat en diverses publicacions de les que destaquem Un deu. Antologia del nou conte català (Páginas de Espuma 2006. Edició de Care Santos).

Aquesta temporada formarà part del jurat de la final de la categoria en català del III Microconcurs de La Microbiblioteca.


La pàgina web de Xavier Gual:

http://www.xaviergual.com/









La valoració dels participants va ser molt alta. Aquests van treballar des d'un punt de vista pràctic el gènere i, com és habitual, van lamentar la curta durada del taller.

Des de La Microbiblioteca volem agraïr al docent i als participants l'assistència al taller. Esperem que aquest serveixi per impulsar encara més el gènere, sobretot en la seva vessant en llengua catalana, necessitada d'un impuls que creiem totalment necessari.










Los días 3 y 10 de octubre se llevó a término  el quinto taller de creación de microrrelatos programado en La Microbiblioteca a cargo del escritor Xavier Gual.








Xavier Gual Vadillo, Barcelona (1973) es Licenciado en Filología Catalana, profesor de secundaria y también ha trabajado como periodista; en la actualidad colabora en diferentes medios de comunicación (RAC1, Diari Ara, ...).
Ha escrito cuento, Deliriuns Tremens (Proa, 2001. Premi Mercè Rodoreda 2000), "Estem en contra" (La Campana, 2007. Premi Pere Quart de humor y sátira); novela, entre ellas Ketchup (Columna, 2006) y la recientmente publicada "Els fantasmes de Dalí" (Columna, 2013) y ha sido antalogado en diverses publicaciones de las que destacamos Un diez. Antologéa del nuevo cuento catalán (Páginas de Espuma 2006. Edición de Care Santos).

Esta temporada formará parte del jurado de la final de la categoréa en catalán del III Microconcurs de La Microbiblioteca.


La página web de Xavier Gual:

http://www.xaviergual.com/








La valoración de los participantes fue muy alta. Éstos trabajaron desde una perspectiva práctica el género y, como es habitual, lamentaron la corta duración del taller.

Desde La Microbiblioteca queremos agradecer al docente y a los participantes su asistencia al taller. Esperamos que sirva para impulsar aún más el género, sobretodo en su vertiente en lengua catalana, necesitada de un impulso que creemo totalmente necesario.