dijous, 9 d’octubre del 2014

MICRO-SECRETS DEDICATS






Un secret pot esdevenir inmens per petit que sigui. A les estanteries de La Microbiblioteca tindrem 100 micro-secrets acompanyats de fotografies per ser llegits. No en desvetlleu el secret.








Montserrat Cornelles i Pujol (Hospitalet de Llobregat, 1957) és escriptora i docent. Fa temps que viu i treballa a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), Llicenciada en Filologia Catalana és catedràtica de Llengua i Literatura Catalanes a l'ensenyament secundari.

Ha publicat els llibres de relats i microrelats Punt de cadeneta (Editorial Pòrtic, 1997. Premi Recull de Narrativa 1996 (Actual Premi Joaquim Ruyra)), Leandre i altres narracions (March Editor, 2003. Premi de Narrativa de l'Ajuntament de Calldetenes 2002), Micro-secrets (The Secret. La Revista, 2013) i la novel·la En nom de Lucrècia (The Secret. La Revista, 2014).
Guanyadora d'altres premis de relats breus publicats en edicions col·lectives, des de fa quatre anys ha esdevingut col·laboradora de The Secret. La Revista, publicant-hi un text gairebé cada dia.








Policromia

L'encaterinen els colors. I, en no poder ser pintora, ha posat al mercat una parada de fruits secs i confitats. Quan plega de viure, se'n va a casa a dormir. I l'endemà hi torna.

Montserrat Cornelles




Policromía

Le enamoran los colores. Y, al no poder ser pintora, ha instalado en el mercado un puesto de frutas secas y confitadas. Vive allí. Cuando deja de vivir, se va a su casa a dormir. Y a la mañana siguiente, regresa.

Montserrat Cornelles
(Traducción del catalán de la autora)












Un secreto puede ser inmenso por pequeño que sea. En las estanterías de La Microbiblioteca tendremos 100 micro-secretos acompañados de fotografías para ser leídos. No desveléis el secreto.






Montserrat Cornelles i Pujol (Hospitalet de Llobregat, Barcelona, 1957) es escritora y docente. Hace tiempo que vive y trabaja en Sant Andreu de la Barca (Barcelona), Licenciada en Filología Catalana es catedrática de Lengua y Literatura Catalanas en la enseñanza secundaria.

Ha publicado los libros de relatos y microrrelatos "Punt de cadeneta" (Editorial Pòrtic, 1997. Premio "Recull de Narrativa" 1996 (Actual Premio Joaquim Ruyra)), "Leandre i altres narracions" (March Editor, 2003. Premio de Narrativa del Ayuntamiento de Calldetenes 2002), Micro-secrets (The Secret. La Revista, 2013) y la novela "En nom de Lucrècia" (The Secret. La Revista, 2014).
Ganadora de otros premios de relatos breve publicados en ediciones colectivas, desde hace cuatro años es colaboradora de The Secret. La Revista, publicando en ella un texto casi cada día.







Un miracle a la cantonada

Per aconseguir el seu somni, li havien aconsellat que bufés ben fort. Va pensar que res no hi perdria i ho provà. Al principi el seu esforç fou inútil, però no defallí. Bufà i bufà fins que al final s'alçà davant seu una noia esvelta i rossa com una espiga de blat. Amb els braços enlairats semblava donar-li les gràcies per haver-la convertida, per fi, en una realitat.

Montserrat Cornelles



Un milagro en la esquina

Para conseguir su sueño, le habían aconsejado que soplara fuerte. Pensó que nada perdería en el intento y lo probó. Al principio su esfuerzo fue inútil, pero no desfalleció. Sopló y sopló hasta que al final se alzó ante si una muchacha esbelta y rubia como una espiga de trigo. Con los brazos levantados parecía darle las gracias por haberla convertido, por fin, en una realidad.

Montserrat Cornelles 
(Traducción del catalán de la autora)





Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura                   N Cor
Classificació              833.4"20"
Autor                          Cornelles i Pujol, Montserrat
Títol                           Micro-secrets : 
                                   recull de micro-relats i fotografies
Publicació                  Barcelona : The Secret la revista, 2013
Descripció física        [212] p. : il. col. ; 21 cm
Col·lecció                  The Secret la revista ; 1
ISBN / ISSN               9788594263315
Matèria                      Microrelats