dissabte, 21 de febrer de 2015

DONATIUS / DONATIVOS (43)Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura                     N Col
Classificació                833.40"20"
Títol                            Colors / diversos autors
Publicació                    Barcelona : Associació de Relataires en Català, 2014
Descripció física          129 p. : il. ; 20 cm
Col·lecció                    Arc (Associació de Relataires en Català) ; 4
ISBN / ISSN                2014523304
Matèria                        Microrelats

La partida de Cluedo

-Ara torno, vaig a fer un pipí!
D'una revolada s'aixecà de la taula i enfilà les escales de dues en dues.
La partida s'estava eternitzant. Com si no fossin prou llargues les sobretaules del dia de Nadal, ara hi havien incorporat el costum de la partida de Cluedo. Devia fer dos o tres anys que algú va tenir la idea de fer-li cagar el joc a la neboda gran. No si no estava malament, era entretingut, es basava en els estereotips d'una novel·la policíaca de les clàssiques. Havien de descobrir quin personatge era l'assassí, l'habitació del crim i l'arma homicida; s'amagava una carta de cada tipus i es repartia la resta. Calia fer preguntes i anotar les respostes, també les que obtenien els altres jugadors. Però, paint el capó i els torrons amb el cap enterbolit pel cava, li era molt difícil fer qualsevol deducció lògica.
Sort que el seu cunyat havia tingut de sortir a contestar una trucada i ella podia aprofitar per anar al lavabo.
Tenia ja endevinats el sospitós i l'arma, però no hi havia manera d'encertar el lloc i formular l'acusació. Es devia haver equivocat en demanar les pistes o algú havia fet trampa en respondre.
El llum era encès i la porta entreoberta.
-Hi ha algú?
Cap resposta. Acabà d'obrir i veié el seu sogre estès a terra, segurament havia picat amb la banyera, li sortia sang del cap i... no respirava! Però, què feia allà aquell canelobre ensangonat? El canelobre? Quina coincidència tan absurda! A més a més, l'home, metge jubilat, es deia Llimona de cognom, com la víctima del joc, el doctor Lemon! Clar que no lligaven les seves "notes de detectiu", l'assassí havia volgut enganyar-los, no sortia cap cambra de bany al tauler del Cluedo.
Tenia el cap molt espès, allò estava passant de veritat, aquell mort era ben real. Havia descobert el culpable del joc, i si fos el mateix? Sabria ell que ella ho sabia? El cor li batia tan fort que fins el darrer moment no va sentir un trepig que s'acostava. Xisclà.

E. ViladomsFitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura                   80.8 Ent
Classificació              80.8
Títol                          Entre el ojo y la letra : el microrrelato hispanoamericano actual / 
                                 Carlos E. Paldao, Laura Pollastri, editores
Publicació                  Nueva York : Academia Norteamericana de la Lengua Española, 2014
Descripció física         647 p. ; 23 cm
Col·lecció                   Pulso herido ; 1
ISBN / ISSN              9780615840888
Matèria                      Microrelat
Autor secundari          Paldao, Carlos E.
Autor secundari          Pollastri, Laura

Privilegios

Es la favorita. Para ella las ajorcas más tintineantes, los tejidos de más sinuoso ondular, los banquetes más dispendiosos, las caricias más estremecedoras, para ella la mirra y el benjuí, el rarísimo estoraque. Incomparable goce de saberse entre todas la primera, incomparable poderío. La primera ante quien las caravanas al regreso de comarcas remotas despliegan sus tesoros para que ella elija o menosprecie, la primera ante quien se arrodillan los contadores de cuentos para estrenar sus palabras, la primera en ser reverenciada por cortesanos y súbditos, la primera que, coronada de flores, olorosa de ungüentos y cubiertas las palmas de polvo de turquesa, en previsión de deleites sin fin es emparedada a la derecha del cadáver de su señor.

Rosalba Campra


Moltes gràcies a l'Associació de Relataires en Català i a Ginés S. Cutillas pels seus donatius.Muchas gracias a la Associació de Relataires en Català y a Ginés S. Cutillas por sus donativos.
Cap comentari:

Publica un comentari