divendres, 20 de març del 2015

LES BONES DEDICATÒRIES







El passat novembre es va presentar el llibre La bona confitura: quatre anys de microrelats a La Microbiblioteca amb una nutrida presència d'autors i autores inclosos en les seves pàgines.

El llibre recull una selecció de microrelats que han estat presentats al blog del mateix nom d'en Jordi Masó Rahola, blog de referència del microrelat en català.

Ara ja el tenim signat i dedicat a les estanteries de la Biblioteca. Moltes gràcies!








L'abella i la bèstia

Cada dia l'esperava a la sortida de la feina. Mai no li deia res, però se la mirava amb el moc penjant, els peus girats, les mans premudes, l'expressió de l'esgarrat. Ella passava de llarg: en el repicar de talons, la seguretat, en la melena estirada, l'altivesa, en l'hàlit de perfum, la impermeabilitat. Vint metres, de la feina al cotxe, que recorria sabent-se observada sense haver gosat comprovar-ho mai. Pujava al cotxe i respirava alleujada. El fàstic, el temor i alguna cosa d'inexplicable li accelereaven el pols i les idees. "I si mai s'atreveix a declarar-me el seu amor d'idiota?".
El dia de Sant Jordi veu una rosa, els pètals a punt d'esberlar-se entre la força de les seves mans. Els talons es descompassen, la melena perd rigidesa, el perfum de la rosa ho emplena tot. Arriba el cotxe amb el bleix entretallat. Se sent salvada.
Pel retrovisor veu l'esguerrat com dóna la flor a la portera. la noia surt sempre al seu darrere després de tancar-ho tot. Les galtes se li encenen, un dolor punyent se li clava al torç. La fiblada d'una abella.

Maria Cirera











El pasado noviembre se presentó el libro "La bona confitura: quatre anys de microrelats" en La Microbiblioteca con una nutrida presencia de autores y autoras incluïdos en sus páginas.

El libro recoge una selección de microrrelatos que han sido presentados en el blog del mismo nombre creado por Jordi Masó Rahola, blog de referencia del microrrelato en catalán.

Ahora ya lo tenemos firmado y dedicado en las estanterías de la Biblioteca. ¡Muchas gracias!







Concessió

L'ancià demana el desig, acluca els ulls, i esperançat bufa les espelmes del pastís del seu vuitantè aniversari. quan els obre, les veu totes apagades. Les vint.

Víctor Lorenzo Cinca




Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura              N Bon
Classificació          833.40"20"
Títol                       La Bona confitura : quatre anys de microrelats /
                              selecció i pròleg de Jordi Masó Rahola
Publicació             [Madrid] : Bubok, 2014
Descripció física   106 p. ; 21 cm