dijous, 9 d’abril de 2015

GUANYADORS DE MARÇ / GANADORES DE MARZO (IV EDICIÓ / EDICIÓN)
*Eliana Dukelsky, guanyadora / ganadora del 
II Premio Internacional de Aforismos José Bergamín 
amb / con "La lengua y el espejo".
*Recordem que en aquesta nova edició del Microconcurs els guanyadors o guanyadores de les convocatòries mensuals obtindran com a premi un val de 100€ en llibres que s'entregarà en l'acte de lliurament de premis l'octubre de 2015 (sempre en el cas que no resultin ser el guanyador o guanyadora absolut per categoria en que el premi no serà acumulable als 1000€ en metàl·lic).


Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes de març de la IV edició del Microconcurs són:

*Recordamos que en esta nueva edición del Microconcurso los ganadores o ganadoras de las convocatorias mensuales obtendrán como premio un vale de 100€ en libros que se librará en el acto de entrega de premios en octubre de 2015 (siempre en el caso que no resulten ser el ganador o ganadora absoluto por categoría en que el premio no será acumulable a los 1000€ en metálico).


Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de marzo de la IV edición del Microconcurso son:CATEGORIA EN CATALÀ:
*Voyager 2 (1977).
Dos

"Pots arribar a qualsevol lloc, sempre que caminis prou."
Lewis Carroll

Dos astrofísics en cap, separats per la immensitat, es desperten alhora en sentir el tercer ring. Moguts per l'espant que vesteix les trucades intempestives, despengen. Una veu coneguda els hi diu has de venir, és important. Mentre es vesteixen tranquil·litzen la dona, dorm, que no passa res.

Tots dos arriben a la sala de control a la mateixa hora, mateix minut, mateix segon. Diuen bon dia per costum i badallen en penjar la jaqueta. Alhora.

-Escolta'm: la Voyager 5 ha detectat una altra sonda -anuncia sense preàmbuls la veu urgent del telèfon, la del torn de nit i olor de cafè.
-No pot ser. La 5 navega per espai inexplorat. Fa temps que va deixar totes les sondes velles enrere.
-Aquesta no l'hem deixat enrere: s'està apropant. I de cara.
-No pot ser.
-Doncs és. Mira.

Ho miren. I és. Els dos astrofísics en cap noten com se'ls accelera el cor.

-Porta la mateixa trajectòria que la nostra?
-Clavada i oposada. No trigaran en xocar.
-Envia un senyal!
-Ja ho he fet. He enviat: aquí la Voyager 5, identifica't.
-I tenim resposta?
-Resposta no; ella també ens ha enviat un missatge.
-Què diu?
-Aquí la Voyager 5, identifica't.

Albert Vilalta Riera
Montcada i Reixach (Barcelona)

CATEGORÍA EN CASTELLANO:Ágape

No le agradó que se excusaran de acudir a la cena con tan poco margen. Se rompería la simetría prevista en la mesa ya dispuesta. Ahora sobraban dos espacios, pero no le daba tiempo a reestructurar la presentación: en breves minutos, aparecerían todos con sus ganas de juerga bien azuzadas. Era un fastidio que Juan y Ana hubieran llamado tan tarde, cuando lo tenían todo a punto. Entendía sus disculpas, todas ellas basadas en el poco apetito y la escasa sed que sentían, pero el resto de los amigos del grupo se hallaban en iguales circunstancias y no por eso dejaban de representar la ceremonia cuantas veces fuera necesario.

Suspiró mientras un pensamiento le dibujaba una sonrisa en el rostro: Juan y Ana estaban recién llegados a la eternidad, aún eran unos novatos que no sabían lidiar con las reglas de cortesía de su nueva dimensión.

Isabel Martínez Barquero
El Esparragal (Murcia)

Cap comentari:

Publica un comentari