dijous, 7 de maig del 2015

UNA DEDICATÒRIA PER VIURE / UNA DEDICATORIA PARA VIVIR








L'escriptor, com tothom, viu i respira, però a la vegada, com ho percep també el lector o lectora, també viu una altra vida mitjançant l'escriptura dels seus llibres, els seus personatges, els seus microrelats...





*David Valle.



David Valle García (Blanes, 1977) és Llicenciat en Geologia i actualment treballa com a administratiu. Ha assolit varis premis literaris de conte i microrelat en català com el de Microliteratura Joaquim Carbó de Caldes de Malavella, Puigmarí de Maçanet de la Selva, Concurs de Narrativa Curta de Santa Coloma de Farners, entre d'altres.
Ha publicat el llibre Viure. Premis literaris 2008-2011 (Lulú, 2012) i és autor d'una novel·la que espera veure algun dia publicada.








Dia de pagament

El flautista de Hamelin espera impacient a un dels despatxos de l'Ajuntament. No li va agradar gens que el batlle no acomplís la seva paraula de pagar-li per foragitar les rates i va haver de recórrer al recurs d'endur-se amb la seva música a tots els nens del poble -fet que sempre que realitza li trenca el cor-.

La porta s'obre i entren al despatx el batlle i una altra persona que porta a les mans un bon grapat de monedes d'or. L'alcalde presenta a aquell individu com el seu tresorer; el flautista el saluda de manera cortesa i l'observa amb detall mentre es pregunta per dins de què li sona aquella persona. El batlle intervé i s'excusa al flautista pel seu comportament incorrecte -injustificat inclús en temps de crisi-, li agraeix que hagi retornat als nens al poble i li diu que li pagaran la recompensa acordada multiplicada per tres. El tresorer es dirigeix al flautista i li entrega les monedes d'or. El músic incaut, només es dóna compte quan l'home li toca la mà, que el tresorer del poble no és ningú altre que el Rei Mides.

David Valle










El escritor, como todo el mundo, vive y respira, pero simultáneamente, como también lo percibe el lector o lectora, también vive otra vida mediante la escritura de sus libros, sus personajes, sus microrrelatos...





*David Valle.


David Valle García (Blanes, Girona, 1977) es Licenciado en Geología y actualmente trabaja como administrativo. Ha ganado varios premios literarios de cuento y microrrelato en catalán como el de Microliteratura Joaquim Carbó de Caldes de Malavella, Puigmarí de Maçanet de la Selva, "Concurs de Narrativa Curta" de Santa Coloma de Farners, entre otros.
Ha publicat el libro "Viure. Premis literaris 2008-2011" (Lulú, 2012) y es autor de una novela que espera ver algún día publicada.







Jubilació

L'Estat li va comunicar que primer s'hauria de jubilar als seixanta-cinc anys, més tard als seixanta-set, i finalment, després de molts canvis de govern i rectificacions sobre l'assumpte, al noranta anys d'edat. Quan l'home va morir als vuintanta-cinc, va rebre una carta certificada al cementiri que li comunicava, que degut a la seva mort prematura, se li havia denegat el dret a rebre qualsevol tipus de pensió de jubilació.

David Valle



Jubilación

El Estado le comunicó que primero debería jubilarse a los sesenta y cinco años, más tarde a los sesenta y siete, y finalmente, después de muchos cambios de gobierno y rectificaciones sobre el asunto, a los noventa años de edad. Cuando el hombre murió a los ochenta y cinco, recibió una carta certificada en el cementerio que le comunicaba, que debido a su muerte prematura, se le denegaba el derecho a recibir cualquier tipo de pensión de jubilación.

David Valle
(Traducción del catalán de A. Guri)




Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura                   N Val
Classificació              833.40"20"
Autor                          Valle, David
Títol                           Viure :  premis literaris 2008-2011
Publicació                  [S.l.] : Lulú, 2012
Descripció física        101 p. ; 21 cm
ISBN / ISSN               9781291111187
Matèria                      Microrelats