dijous, 11 de juny de 2015

GUANYADORS DE MAIG / GANADORES DE MAYO (IV EDICIÓ / EDICIÓN)
*Ivan Rakitic. 
Campió / Campeón de la UEFA Champions League 2015
amb / con el F.C. Barcelona.
*Recordem que en aquesta nova edició del Microconcurs els guanyadors o guanyadores de les convocatòries mensuals obtindran com a premi un val de 100€ en llibres que s'entregarà en l'acte de lliurament de premis l'octubre de 2015 (sempre en el cas que no resultin ser el guanyador o guanyadora absolut per categoria en que el premi no serà acumulable als 1000€ en metàl·lic).


Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes de maig de la IV edició del Microconcurs són:

*Recordamos que en esta nueva edición del Microconcurso los ganadores o ganadoras de las convocatorias mensuales obtendrán como premio un vale de 100€ en libros que se librará en el acto de entrega de premios en octubre de 2015 (siempre en el caso que no resulten ser el ganador o ganadora absoluto por categoría en que el premio no será acumulable a los 1000€ en metálico).


Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de mayo de la IV edición del Microconcurso son:CATEGORIA EN CATALÀ:

El llumí

Ha sortit de bon matí a collir llenya. N'ha acumulat una bona quantitat. L'hivern comença a fer-se senyor del bosc i no sap quant de temps podrà resistir. Fa deu dies que va trobar la cabana enmig del no-res. Els bandits els havien assaltat mentre viatjaven cap al nord en aquella atrotinada diligència. Varen matar la seva esposa i el conductor. Se'n va salvar perquè havia anat a fer un riu fora del camí quan aparegueren aquells tres.

A sopluig, apila la llenya i es disposa a encendre-la però, amb què? No te manera de fer foc. regira calaixos amunt i avall i res. De sobte, el miracle. Un llumí a l'ampit de l'única finestra. El pren, amb compte de no trencar-lo. Els dits se li estan posant morats i, si se'n surt, n'hi hauran d'amputar algun. L'alegria esdevé desesper. Com l'encendrà, aquell llumí? El frega per les parets, pel terra, per la taula. Res. Ho prova i ho prova fins que el cap de fòsfor es desfà.

El jove encén la cigarreta. L'encenedor nou, regal de la seva xicota, és molt bonic. Es reuneix amb son pare a la cabana. Una caixa de llumins antics reposa en un seient de pedra al costat de la porta. Mentre els forenses retiren l'esquelet, els dos homes fumen.

Celestí Casòliva i Morales
Barcelona

CATEGORÍA EN CASTELLANO:

*Fugint de la crítica / Huyendo de la crítica 
Trompe-l'oeil

La tormenta les azuza. El fulgor torcido de un relámpago ilumina un edificio vetusto y una esbelta torre que alberga una campana. Aliviados, se apuran a traspasar el umbral del santuario. Él calma raudo la sed del bebé lloroso con el agua bendita. Ella, exánime, se estira en un banco de madera. La luz es avara, la oscuridad otea tras las columnas. Hay quietud. Solo el aleteo atolondrado de una paloma, que ha anidado en la recóndita bóveda de la basílica, rompe la paz del templo. Sin embargo, rayos y centellas preceden al estruendo y dan a luz en la nave central. La mujer observa los vitrales. Cada fogonazo alumbra un nuevo pasaje: Las imágenes del nacimiento, el regocijo de los pastores. Descubre después el martirio, la cruz con sus clavos, la lanza afilada, la corona de espinas y la esponja empapada en vinagre. Advierte cómo una gota se precipita desde las alturas. Una mezcla de hiel y sangre se posa en su carrillo derecho. Preso del terror, su corazón deja de latir. El marido humilde acata el designio divino, la acaricia y retira afectuoso el excremento de torcaz caído desde lo alto y que, arbitrario en la elección de un destino, ha alcanzado la mejilla de su mujer.

Mei Morán
Freiburg (Alemania)Cap comentari:

Publica un comentari