dijous, 13 d’octubre del 2016

CRÒNICA LLIURAMENT PREMIS V EDICIÓ MICROCONCURS / CRÓNICA ENTREGA PREMIOS V EDICIÓN MICROCONCURSO







El passat divendres 30 de setembre va tenir lloc a la Sala Salvador Allende de la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès l'entrega de premis de la V edició del Concurs de Microrelats de La Microbiblioteca.





Berta Cama Sànchez, Directora de la Biblioteca va presentar l'acte i la propera temporada de La Microbiblioteca.






*Roger Pérez Álvarez, regidor de Cultura; Sílvia Fuster Alay, Alcaldessa  
i Juan A. Grimaldo Dueñas, regidor d'Educació, de Barberà del Vallès.




Donant les gràcies a les persones assistentsautoritatshotel, editorialllibreries col·laboradores i als jurats mensuals i finals del concurs, es va recordar que el llibre-recull de l'edició d'enguany estava dedicat als Bibliobusos de la Diputació de Barcelona, veritables "microbiblioteques" amb rodes.

Seguidament s'anuncià la composició dels jurats finals de la següent edició: en la categoria en català format per la traductora i escriptora Susana Camps Perarnau i els escriptors Joaquim Carbó i Masllorens i Roc Casagran Casañas; i en la categoria en castellà per l'escriptora Espido Freire, l'escriptor Raúl Brasca i l'escriptor i director de la revista Quimera Fernando Clemot.




*Sílvia Fuster Alay (Alcaldessa de Barberà del Vallès).



L'Alcaldessa de Barberà del Vallès Sílvia Fuster Alay, va adreçar unes paraules al públic manifestant la importància d'aquest concurs que "es consolida i que cada any té més participació..., ...i posa a la nostra ciutat en el panorama literari i ho fa amb un segell inequívoc de qualitat".




*D'esquerra a dreta, Miguelángel Flores, Asun Gárate, Pere Herrero, Raúl del Valle, Carles Castell, Juan A. Grimaldo (regidor d'Educació), Sílvia Fuster (Alcaldessa de Barberà), Carles Quílez, Imma Torné i Roger Álvarez (regidor de Cultura).


El primer lliurament fou la dels guanyadors, presents a l'entrega, de les categories mensuals, premiats amb un val de compra pel valor de 100€ en llibres.






*Jordi Bonet-Coll.


A continuació es va procedir a l'entrega de premis dels guanyadors absoluts del concurs, guardonats amb un premi de 1.000€ per categoria respectivament.

Primer, Jordi Bonet-Coll, de La Bisbal d'Empordà, guanyador de la categoria en català amb el microrelat "Pèrdua", donà les gràcies a l'Ajuntament i a la Biblioteca per l'organització, i per crear i mantenir el fons del gènere microrelat.





*Rafa Heredero García.


Posteriorment, Rafa Heredero García, de Laguna de Duero (Valladolid), guanyador de la categoria en castellà amb el microrelat "En memoria de Hugo Dubois" també va agrair a l'organització el premi i la tasca a favor del gènere i, va llegir el seu microrelat (amb una perfecte dicció en les paraules en francès del text), i dedicà el guardó als seus companys i companyes de viatge en el món del microrelat.




*D'esquerra a dreta, Juan A. Grimaldo (regidor d'Educació), Rafa Heredero, 
Sílvia Fuster (Alcaldessa de Barberà), Jordi Bonet-Coll, 
Roger Pérez (regidor de Cultura) i Berta Cama (Directora Biblioteca).


El lliurament de guardons als guanyadors va anar a càrrec de l'Alcaldessa de Barberà Sílvia Fuster i dels regidors d'Educació Juan A. Grimaldo i de Cultura Roger Pérez.




*Teresa Serván, Isabel Wagemann i Eva Díaz Riobello.



I per finalitzar l'acte, tres de les quatre integrants del col·lectiu literari las Microlocas, van deleitar al públic assistent amb el recital-espectacle "Pelos" basat en el seu llibre acabat de publicar.

Talls de cabell, públic combregant i reflexions vitals i literàries es van donar lloc a la Sala Salvador Allende de la Biblioteca. En podeu veure una mostra en els següents vídeos.












Finalitzat el lliurament de premis de la temporada 2015-2016, encarem el Vè aniversari de La Microbiblioteca amb nous projectes, tallers literaris de creació de microrelats infantil i juvenil, cursos, seminaris, presentacions..., i la VI edició del Microconcurs.

Us esperem a les activitats i fent entre tots i totes cultura.

Moltes gràcies!


(Recull d'imatges al final de l'entrada).











El pasado viernes 30 de septiembre tuvo lugar en la Sala Salvador Allende de la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès la entrega de premios de la V edición del Concurso de Microrrelatos de La Microbiblioteca.





Berta Cama Sànchez, Directora de la Biblioteca presentó el acto y la próxima temporada de La Microbiblioteca.









Agradeciendo la asistencia al públicoautoridadeshoteleditorial y librerías colaboradoras y a los jurados mensuales y finales del concurso, se recordó que el libro recopilatorio de la edición presente estaba dedicada a los Bibliobuses de la Diputación de Barcelona, vedaderas "microbibliotecas" con ruedas.

Seguidamente se anunció la composición de los jurados finales de la siguiente edición: en la categoríaen catalán formado por la traductora y escritora Susana Camps Perarnau y los escritores Joaquim Carbó i Masllorens y Roc Casagran Casañas; y en la categoría en castellano por la escritora Espido Freire,el escritor Raúl Brasca y el escritor y director de la revista Quimera Fernando Clemot.




*Sílvia Fuster Alay (Alcaldesa de Barberà del Vallès).


La Alcaldesa de Barberà del Vallès Sílvia Fuster Alay, dirigió unas palabras al público manifestando la importància de este concurso que "se consolida y que cada año tiene más participación..., ...y pone a nuestra ciudad en el panorama literario y lo hace con un sello inequívoco de calidad".





*Asun Gárate Iguarán (Bilbao), 
recogiendo el premio de ganadora mensual.


La primera entrega fue la de los ganadores, presentes en la sala, de las categorías mensuales, premiados con un vale de compra por el valor de 100€ en libros.




*Jordi Bonet-Coll.


A continuación se procedió a la entrega de premios de los ganadores absolutos del concurso, galardonados con un premio de 1.000€ por categoría respectivamente.

Primero, Jordi Bonet-Coll, de La Bisbal d'Empordà (Girona), ganador de la categoría en catalán con el microrrelato "Pèrdua", dio las gracias al Ayuntamiento y a la Biblioteca por la organización y por crear y mantener el fondo dedicado al microrrelato.





*Rafa Heredero García.



Posteriormente, Rafa Heredero García, de Laguna de Duero (Valladolid), ganador de la categoría en castellano con el microrrelato "En memoria de Hugo Dubois" también agradeció a la organización el premio y su esfuerzo a favor del género y leyó su microrrelato (con una perfecta dicción en las palabras en francés del texto), y dedicó el galardón a sus compañeros y compañeras de viaje en el mundo del microrrelato.





*De izquierda a derecha, Juan A. Grimaldo (regidor de Educación), Rafa Heredero, 
Sílvia Fuster (Alcaldesa de Barberà), Jordi Bonet-Coll, 
Roger Pérez (regidor de Cultura) y Berta Cama (Directora Biblioteca).


La entrega de premios a los ganadores se realizó a cargo de la Alcaldesa de Barberà Sílvia Fuster y de los regidores de Educación Juan A. Grimaldo y de Cultura Roger Pérez.





*Teresa Serván, Isabel Wagemann y Eva Díaz Riobello.



Y para finalizar el acto, tres de les cuatro integrantes del colectivo literario las Microlocas, deleitaron al público asistente con el recital-espectáculo "Pelos" basado en su libro acabado de publicar.

Cortes de pelo, público comulgando y reflexiones vitales y literarias tuvieron lugar en la Sala Salvador Allende de la Biblioteca. Podéis ver una muestra en los siguientes vídeos.










Finalizada la entrega de premios de la temporada 2015-2016, empezamos la que será la del V aniversario de La Microbiblioteca con nuevos proyectos, talleres literarios de creación de microrrelatos infantil y juvenil, cursos, seminarios, presentaciones..., y la VI edición del Microconcurso.

Os esperamos a las actividades y confeccionando entre todos y todas cultura.

¡Muchas gracias!