dimarts, 24 d’octubre del 2017

CRÒNICA: JORNADA ARC DEL MICRORELAT EN CATALÀ






El passat dissabte 21 d'octubre es va realitzar la Jornada ARC del Microrelat en Català a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès.

A primera hora les persones inscrites a la jornada van cursar el taller de creació "Microrelats a la carta" a càrrec de l'escriptora i traductora Susana Camps Perarnau.






A continuació, l'escriptor Isidre Grau Antolí va desenvolupar la conferència "El pinyol de les històries" entorn el microrelat, el conte i la seva pròpia experiència professional com a escriptor i docent de tècniques literàries.






Cap a les 12 va ser el moment d'una pausa amb un refrigeri cortesia de l'Associació de Relataires en Català.






A la represa, l'escriptora i poetessa Marta Pérez i Sierra va llegir microrelats del seu llibre "Bavastells" acompanyat amb l'escenografia i les titelles per adults de Pere Cabaret.






I tancant els actes de la sessió matinal de la Jornada, Jordi Masó Rahola, acompanyat de Chus Castro al violí i Ada Masó a la flauta travessera van deleitar el públic amb la lectura de microrelats del llibre de Masó, "Les mil i una".





Després de la pausa per dinar, el primer acte de tarda va ser la presentació del llibre de Maria Cirera Álvarez, editat per Témenos Edicions, "Puces i altres picors".





Una original presentació on Maria Cirera anava repassant els autors i autores que l'havien marcat i influït mentre que els rapsodes, Ileana Belfiore i Josep Porta Torras anaven recitant els microrelats d'aquests.




La jornada va continuar amb un tast de l'espectacle "Però saps que sí" basat en el llibre de microrelats de recent publicació "Roba estesa" publicat per Voliana edicions de David Vila i Ros.
El mateix David Vila acompanyat per Maria Rovira Lluelles a la flauta, guitarra i veu van dedicar l'actuació als presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.






I l'acte final, el de lliurament de premis de la VII edició del Concurs ARC de Microrelats, que va comptar amb la presentació del seu president Ferran Planell, el reconeixement a Elisenda Sala, membre de l'ARC que a partir d'ara donarà nom a la col·lecció literària dels llibres editats per l'associació i el lliurament de premis a les persones guanyadores del concurs de portades i de microrelats.

Una jornada rodona i que esperem repetir en properes edicions.

Moltes gràcies a l'ARC i al suport de l'Ajuntament de Barberà del Vallès i de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona per fer possible la Jornada.


(més fotografies de l'acte al final de l'entrada).






El pasado sábado 21 de octubre se realizó la Jornada ARC del Microrrelato en Catalán en la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès.

A primera hora las personas inscritas en la jornada cursaron el taller de creación "Microrrelatos a la carta" a cargo de la escritora y traductora Susana Camps Perarnau.





A continuación, el escritor Isidre Grau Antolí desarrolló la conferencia "El hueso de las historias" alrededor del microrrelato, el cuento y su propia experiencia profesional como escritor y docente de técnicas literarias.




Hacia las 12 fue el momento de una pausa con un refrigerio cortesía de la Associació de Relataires en Català.




A la reanudación, la escritora y poeta Marta Pérez i Sierra leyó microrrelatos de su libro "Bavastells" acompañado en la escenografía y las marionetas para adultos de Pere Cabaret.




Y cerrando los actos de la sesión matinal de la Jornada, Jordi Masó Rahola, acompañado de Chus Castro al violín y Ada Masó con la flauta travesera deleitaron al público con la lectura de microrrelatos del libro de Masó, "Les mil i una".




Después de la pausa del almuerzo, el primer acto de tarde fue la presentación del libro de Maria Cirera Álvarez, editado por Témenos Edicions, "Puces i altres picors".





Una original presentación donde Maria Cirera iba repasando los autores y autoras que la habían marcado e influïdo miemtras que los rapsodas, Ileana Belfiore y Josep Porta Torras recitavan los microrrelatos de estos.




La jornada continuó con un aperitivo del espectáculo "Però saps que sí" basado en el libro de microrrelatos de reciente publicación "Roba estesa" publicado por Voliana edicions de David Vila i Ros.
El mismo David Vila acompañado por Maria Rovira Lluelles a la flauta, guitarra y voz, dedicaron la actuación a los presidentes de Òmnium Cultural y la ANC Jordi Sànchez y Jordi Cuixart.





Y el acto final, el de entrega de premios de la VII edición del Concurso ARC de Microrrelatos, que contó con la presentación de su presidente Ferran Planell, el reconocimiento a Elisenda Sala, miembro de la ARC que a partir de ahora la colección literaria de los libros editados por la asociación llevará su nombre, y la entrega de premios a las personas ganadoras del concurso de portadas y de microrrelatos.

Una jornada redonda y que esperamos repetir en próximas ediciones.

Muchas gracies a la ARC y al apoyo de el Ayuntamiento de Barberà del Vallès y de la Red de Bibliotecas de la Diputación de Barcelona por hacer posible la Jornada.