dijous, 14 de desembre del 2017

GUANYADORS DE NOVEMBRE / GANADORES DE NOVIEMBRE (VII EDICIÓ / EDICIÓN)






21è Premi / Premio Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català.






Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes de novembre de la VII edició del Microconcurs són:



Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de noviembre de la VII edición del Microconcurso son:







CATEGORIA EN CATALÀ:





Trinxeres i llambrics

¿Què reté a un soldat exhaust a quedar-se en la solitud de la trinxera quan la resta de companys del batalló es llancen al combat a ultrança? ¿Quina inquietud l'indueix a fer companyia als llambrics de sota el nivell de la superfície? ¿La por de morir, de romandre immers en l'oblit, o el convenciment que, si tots moren en el fragor de la batalla, ha de quedar algú que deixi constància del coratge i la bonhomia del seu batalló? Segurament no deu ser ni per por ni per convenciment. Pot ser qualsevol altre, el motiu. Potser té tants projectes al cap per a quan acabi la guerra, que al seu ull ja li és impossible de concentrar-se en el punt de mira del fusell i no vol malgastar les poques bales que li queden a la cartutxera.

És per una raó similar, estimada Felícia, que no he respost a cap dels recordatoris anteriors del correu electrònic que em vau enviar fa tres mesos. Em sap greu dir-vos —és aquí on volia arribar— que el caos regna en el cau on escric..., que el meu conte per al llibre col·lectiu encara no està acabat, que no tinc l’estat de comptes de l’Associació Jones Street al dia, que per tots aquests motius no he acudit a cap reunió.

Sempre vostre,

D.

Joan Graell i Piqué
Organyà (Lleida)







CATEGORIA EN CASTELLANO:





Melómano

Una música suave y envolvente lo aislaba del ruido y de las prisas del resto de los conductores, cuándo le sobresaltaron unos golpes secos en la ventanilla.
Volvió la cabeza y vio dos paquetes de clínex sobre el cristal, retiró displicente la mirada, pero nuevamente escuchó los golpes y se topó con la tez oscura y los ojos expresivos del vendedor. Respondió que no con un tenue movimiento de la cabeza. Por tercera vez los golpes llamaron su atención. Algo molesto bajó la ventanilla y ratificó su negativa a comprar.
─¿Mahler? ─dijo el vendedor mostrándole los pañuelos.
─¿Quién? ─respondió, mientras sonaba la música suave y envolvente.

Ezequiel Barranco Moreno
Sevilla