dissabte, 6 d’octubre del 2018

CRÒNICA LLIURAMENT DE PREMIS VII EDICIÓ MICROCONCURS / CRÓNICA ENTREGA DE PREMIOS VII EDICIÓN MICROCONCURSO







El passat divendres 28 de setembre va tenir lloc a la Sala Salvador Allende de la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès l'acte de lliurament de premis de la VII edició del Concurs de Microrelats de La Microbiblioteca.






Berta Cama Sànchez, Directora de la Biblioteca, va presentar l'acte i la propera temporada de La Microbiblioteca.









Donant les gràcies a les persones assistentsautoritats llibreries col·laboradores i als jurats mensuals i finals del concurs, es va anunciar la composició dels jurats finals de la següent edició: en la categoria en català format per la l'escriptora i professora universitària Anna M. Villalonga Fernandez, el periodista cultural David Guzman i el periodista i escriptor Rafael Vallbona i Sallent; i en la categoria en castellà per l'escriptora i traductora Lydia Davis , l'escriptor i Director de la Escuela de Escritores de Madrid, Javier Sagarna i el professor universitari i Director de la revista "El Cuento en Red", el mexicà Lauro Zavala.




*Juan A. Grimaldo Dueñas, regidor d'Educació, de Barberà del Vallès.



El regidor d'Educació Juan A. Grimaldo Dueñas, va excusar l'Alcaldessa i va adreçar unes paraules al públic ressaltant la importància dels idiomes i cultures com a nexe d'amistat entre les persones.




*D'esquerra a dreta, Oriol Font Bach, Òscar Turull Basart, Carles Castell Puig, 
Divina Plans Tió, Conxa Saurí Ros i Joan Graell Piqué.


El primer lliurament fou la de les persones guanyadores, presents a l'acte, de les categories mensuals, premiades amb un val de compra pel valor de 100€ en llibres.






*Maribel Gutiérrez Gallego.


A continuació es va procedir al lliurament de premis dels guanyadors absoluts del concurs, guardonats amb un premi de 1.000€ per categoria respectivament.

Primer, Maribel Gutiérrez Gallego, de La Garriga, guanyadora de la categoria en català amb el microrelat "El primer vol", va donar les gràcies als jurats pel premi i a les seves amistats i família per animar-la a escriure el que era el seu primer microrelat presentat a concurs.






*Paz Monserrat Revillo.


Posteriorment, Paz Monserrat Revillo, de Molins de Rei, guanyadora de la categoria en castellà amb el microrelat "Umbilical" també va donar les gràcies a la seva família i va explicar el suport -i la paciència- d'aquesta amb la seva passió per l'escriptura. I va explicar la coincidència que les dues guanyadores es coneguessin degut a projectes anteriors i haguessin fabulat amb la possibilitat de guanyar el concurs conjuntament.




*D'esquerra a dreta, Mireia Sànchez (regidora de CCSS i Equipaments Municipals), 
Maribel Gutiérrez, Paz Monserrat i
Juan A. Grimaldo (regidor d'Educació).


El lliurament de guardons a les persones guanyadores va anar a càrrec del regidors d'Educació Juan A. Grimaldo Dueñas i de la regidora de Col·lectius Socials i Equipaments Culturals Mireia Sànchez Pi.




*Rubén Martínez Santana.



I per finalitzar l'acte, l'escriptor, contacontes, artista, etc., etc., Rubén Martínez Santana va actuar amb l'espectacle "A 40 cuentos por hora" provocant els aplaudiments i esmolant l'enginy del públic.









Finalitzat el lliurament de premis de la temporada 2017-2018, comença la següent amb tallers literaris de creació de microrelats dedicats al microrelat d'humor, les formacions de microrelats infantils, presentacions, jornades..., i la VIII edició del Microconcurs.

I aquest any la Biblioteca Esteve Paluzie commemora el seu desè aniversari en el nou emplaçament de la Plaça Constitució i tindrem el gènere microrelat present en els actes especials que es programaran.

Us esperem a les activitats, que participeu en el concurs i que llegiu molts microrelats!

Moltes gràcies!


(Recull d'imatges al final de l'entrada).










El pasado viernes 28 de septiembre tuvo lugar en la Sala Salvador Allende de la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès la entrega de premios de la VII edición del Concurso de Microrrelatos de La Microbiblioteca.





Berta Cama Sànchez, Directora de la Biblioteca, presentó el acto y la próxima temporada de La Microbiblioteca.









Agradeciendo la asistencia al públicoautoridades librerías colaboradoras y a los jurados mensuales y finales del concurso, se anunció la composición de los jurados finales de la siguiente edición: en la categoría en catalán formado por la escritora y profesora universitaria Anna M. Villalonga Fernandez, el periodista cultural David Guzman y el periodista y escritor Rafael Vallbona i Sallent; y en la categoría en castellano por la escritora y traductora Lydia Davis , el escritor y Director de la Escuela de Escritores de Madrid, Javier Sagarna y el profesor universitario y Director de la revista "El Cuento en Red", el mexicano Lauro Zavala. 



*Juan A. Grimaldo Dueñas, regidor de Educación de Barberà del Vallès.



El regidor de Educación Juan A. Grimaldo Dueñas, excusó a la Alcaldesa y dirigió unas palabras al público resaltando la importancia de los idiomas y culturas como nexo de amistad entre las personas.






*De izquierda a derecha, Oriol Font Bach, Òscar Turull Basart, Carles Castell Puig, 
Divina Plans Tió, Conxa Saurí Ros y Joan Graell Piqué.


La primera entrega fue la de las personas ganadoras, presentes en la sala, de las categorías mensuales, premiadas con un vale de compra por el valor de 100€ en libros.




*Maribel Gutiérrez Gallego.


A continuación se procedió a la entrega de premios de los ganadores absolutos del concurso, galardonados con un premio de 1.000€ por categoría respectivamente.

Primero,Maribel Gutiérrez Gallego, de La Garriga (Barcelona), ganadora de la categoría en catalán con el microrrelato "El primer vol", agradeció a los jurados el premio y a sus amistades y familia por empujarla a escribir el que era su primer microrrelato presentado a concurso. 





*Paz Monserrat Revillo.



Posteriormente, Paz Monserrat Revillo, de Molins de Rei (Barcelona), ganadora de la categoría en castellano con el microrrelato "Umbilical" también agradeció a su familia y expuso el apoyo -y la paciencia- de ésta hacia su pasión por la escritura. y la coincidencia que las dos ganadoras se conociesen debido a proyectos anteriores y hubieran fabulado con la posibilidad de ganarlo conjuntamente.





*Maribel Gutiérrez y Paz Monserrat .


La entrega de premios a los ganadores se realizó a cargo de el  regidor de Educación Juan A. Grimaldo Dueñas y la regidora de Colectivos Sociales y Equipamientos Municipales Mireia Sànchez Pi.





*Rubén Martínez Santana.



Y para finalizar el acto, el escritor, cuentacuentos, artista, etc., etc.,Rubén Martínez Santana actuó con el espectáculo "A 40 cuentos por hora" provocando los aplausos y agudizando el ingenio del público. 










Finalizada la entrega de premios de la temporada 2017-2018, empezamos la siguiente con talleres literarios de creación de microrrelatos dedicados al microrrelato de humor, formaciones de microrrelatos infantiles, presentaciones, jornadas..., y la VIII edición del Microconcurso.

y este año la Biblioteca Esteve Paluzie conmemora su décimo aniversario en su nueva ubicación de la Plaza Constitución y tendremos el género microrrelato presente en los actos especiales que se programarán.

¡Os esperamos a las actividades, que participéis en el concurs y que leáis muchos microrrelatos!


¡Muchas gracias!