dijous, 10 de gener de 2019

GUANYADORS DE DESEMBRE / GANADORES DE DICIEMBRE (VIII EDICIÓ / EDICIÓN)

Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes de desembre de la VIII edició del Microconcurs són:Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de diciembre de la VIII edición del Microconcurso son:


CATEGORIA EN CATALÀ:

Llaços invisibles

Em llevo sense recordar si anit vaig sopar o no. Poso els peus a terra. Està fred, com ahir. Com cada dia des que dura aquesta situació estranya. Busco el meu reflex al mirall del lavabo, però només veig un rostre de dona. Sembla que ha plorat.
És l’endemà, o l’endemà passat. No estic segur, perquè ara tots els dies són iguals. Ella és a la cuina. Remena un cafè i té la mirada perduda. Jo sóc al seu costat però, per algun motiu, no em pot veure. Si tan sols pogués parlar-hi. Li preguntaria que s’ha fet de la meva bici.
Avui, alguna cosa ha canviat. Ella era a la dutxa i jo he entrat al lavabo per pixar. És un costum. Tan bon punt em llevo, haig d’anar-hi i no m’acostumo a no fer-ho. Quan he entrat, s’ha tombat cap a mi, com si em mirés. Semblava nerviosa i molt trista. L’he seguit fins a l’aparcament. Estic tip d’haver de seguir-la arreu. Puja al cotxe i l’engega. De seguida he reconegut el vehicle: un tot terreny gris amb un bony al costat dret. Just on…
La miro i sento una fiblada al pit: una mena de neguit inútil. Ja no hi puc fer res. Ella tampoc. I tanmateix, mentre el garatge es va omplint de fum, penso que potser podria prémer la botzina i alertar els veïns.

Anna López Artiaga
Sant Joan Despí  (Barcelona)

CATEGORÍA EN CASTELLANO:

Heredar

Con los primeros fríos, en la casa se hará el cambio de temporada. Se imagina que, como siempre, la ropa desechada del hermano pasará a su lado del armario. Sus padres le han dicho que ahora se cumple el primer aniversario, pero no parece que eso signifique fiesta ni pasteles. Luego han salido, otra vez silenciosos y cabizbajos. Él no puede dormir. Teme que papá y mamá regresen con aquella caja blanca, que a estas alturas ya se le habrá quedado pequeña a su hermano.

Tomás del Rey Tirado 
Sevilla
2 comentaris:

  1. Heredar, ha estat un microrelat molt impactant. L'escriptor no passa desapercebut, despertant unes sensacions que de ben segur no deixarà a cap lector indiferent.

    ResponElimina
  2. Mi enhorabuena también por aquí, Anna. Y felicidades a Tomás del Rey.

    Saludos

    ResponElimina