dijous, 14 de novembre del 2019

GUANYADORS D'OCTUBRE / GANADORES DE OCTUBRE (IX EDICIÓ / EDICIÓN)






*Francisco Ferrero, guanyador / ganador 
del VI Premio de Aforismos José Bergamín amb / con "Minisculaturas".




Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes d'octubre de la IX edició del Microconcurs són:




Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de octubre de la IX edición del Microconcurso son:






CATEGORIA EN CATALÀ:





La confessió

L’àvia havia arrossegat aquell secret més de quaranta anys. Li era tan propi com el monyo, el ganxet o l’obsessió per deixar el plat ben net. “Llençar el menjar fa mal al cor”, ens deia sovint. Però una sobretaula massa llarga i els catúfols propis de l’edat van forçar la confessió.

-Jo vaig matar en Mascota.

Ens va explicar que el va matar perquè la bèstia deixava pèl per tot arreu i n’estava fins al capdamunt. Per això li havia camuflat petites dosis de verí entre el menjar, perquè morís a càmera lenta, sense fer soroll.
El relat dels fets va destrossar-nos el cor. Ningú podia imaginar-la maquinant un crim com aquell i executant-lo amb la sang freda dels millors assassins. O mentint a les filles amb el cadàver del gos encara calent: “és llei de vida, en Mascota ja era gran”.
No li vam poder perdonar mai. La confessió va arribar quan l’àvia ja feia temps que en deixava de pèls a la dutxa i nosaltres també n’estàvem fins al capdamunt. Va escurar el plat fins al darrer dels seus dies perquè llençar el menjar fa mal al cor. L’àvia va morir a càmera lenta.

-És llei de vida, ja era gran... – dèiem quan venien a donar-nos el condol.

Oriol Garcia Molsosa
La Garriga (Barcelona)











Dos silencios

Habíamos oído hablar de él. Aun así, o quizá por ello, hubo una chillería colectiva y desmesurada cuando apareció de pronto de entre la espesura. Fueron unos instantes de confusión y espanto, de nervios con cierto toque también de fascinación. Abrazadas entre nosotras, lo vimos volver a desaparecer precipitadamente, más veloz incluso que como llegó. Todas, aún escandalizadas, seguían gritando. Menos yo, que me había quedado muda. Y continué igual al llegar a casa, cuando mamá me preguntó por la excursión y no supe qué decir; ni cuando miré a papá, que no levantaba la cabeza del diario para saludarme.

Miguelángel Flores
Sabadell (Barcelona)