dijous, 4 de juny del 2020

NOVETATS A LA MICROBIBLIOTECA / NOVEDADES EN LA MICROBIBLIOTECA (164)








Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura N 44 m
Classificació 834.4"20"
Autor Premi de Microcontes de la Universitat de València (1er: 2001: València)
Títol 44 Microcontes i un Pròleg Extrallarg / i·lustracions i introducció: J. Ricart.
Publicació Carcaixent: Edicions 96, octubre de 2001
Descripció física 80 pàgines : il·lustracions ;  17 cm
ISBN / ISSN 8495510111
Matèria Microrelats
Matèria Certàmens literaris






Treballs de despatx

Cano em va tirar els trastos als tres dies de classe i, clarament, mai m'hauria fixat en ell si no hagués sigut professor meu. Increïble la de somnis luxuriosos que desperta una relació basada den el poder. Jo especulava amb totes les postures de despatx: contra la llibreria, amb un pit per a l'Humà de Nietzche i l'altre, erecte, ruboritzant un Deleuze paranoic; a la taula, altar ad hoc amb postits, fitxes d'alumnes i la foto de la seua dona davant el diàleg de la llengua entre catedràtic canós i estudianta humida. Cano, llavifí i eixut, no era gran cosa però sabia bé de retòriques i allò, amb el seu lasciu somriure, seduïa una classe d'orlandos fins a la fúria. Jo imaginava que succeiria al seu despatx: "Vinc per a parlar del meu treball". "Ets aprovada. Sols depén de les teues mamelles treure notable. L'excel·lent inclou el teu bonic cul. I la teua poma, paraules majors, la teua poma dóna per una matrícula".
I així accedí a les seues propostes: eixa vesprada era la triada pel germà envejós de G. Cluny. Em lligaria a la cadira giratòria? M'aplicaria els mètodes del kamasutra? Faria aparts teatrals per a les obscenitats? Tremolant (indici blanet) en la seua porta, cridar i ser empestellada va ser un tot. El fervor va precipitar l'estant amb les tesis del mestre, els diplomes. I quan jo més excitada, quan més receptacle (no sé si l'home, inspirat, elaborava alexandrins o indagava en l'etimologia d'empalmar-se), allò no s'alçava. I Cano, intentant erigir el seu membre com si fóra la torre de Pisa, es va oblidar de dir-me que els bidells sotgen els despatxos a menys quart. Abans de tancar, obrin els despatxos qui sap si per sorprendre possibles coits sense fronteres. No sé per a qui va ser més vergonyós l'assumpte; si per a mestre i pupil·la en pelota picada o per al porter veient com una boca intentava un tremend treball d'enginyeria.

Carolina Otero








Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura N Arr
Classificació 834.4"20"
Autor Arriols, Enrique
Títol Viaje a Holanda : relatos cortos y microrrelatos / Enrique Arriols
Publicació Enrique Arriols , [2017]
Descripció física 119 pàgines ; 23 cm
ISBN / ISSN 9781521235522
Matèria Microrelats










Memento

Clavó su mirada en la hoguera y en las llamas danzarinas que bailan de un lado a otro. Escuchaba el crepitar de la madera en el silencio de la noche. De repente, su padre se acercó con más cosas del interior de la casa y las echó al fuego haciendo que las llamas retrocedieran en un primer momento para luego volver con más fuerza al siguiente.
Había algunas pocas cosas que se habían salvado de la quema pero, casi todo, había ardido durante el transcurso del día pasto de aquel cadalso. La noche se les había echado encima y ahora solo quedaban algunas tablas pequeñas y algunas telas viejas que se amontonaban en el interior. En pocos minutos todo habría acabado y, con ello, una de las partes más importantes de la infancia de Ernesto.

Enrique Arriols