dijous, 13 de novembre de 2014

GUANYADORS D'OCTUBRE / GANADORES DE OCTUBRE (IV EDICIÓ / IV EDICIÓN)
*Patrick Modiano, Premi / Premio Nobel de Literatura 2014.*Recordem que en aquesta nova edició del Microconcurs els guanyadors o guanyadores de les convocatòries mensuals obtindran com a premi un val de 100€ en llibres que s'entregarà en l'acte de lliurament de premis el setembre de 2015 (sempre en el cas que no resultin ser el guanyador o guanyadora absolut per categoria en que el premi no serà acumulable als 1000€ en metàl·lic).


Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes d'octubre de la IV edició del Microconcurs són:

*Recordamos que en esta nueva edición del Microconcurso los ganadores o ganadoras de las convocatorias mensuales obtendrán como premio un vale de 100€ en libros que se librará en el acto de entrega de premios en septiembre de 2015 (siempre en el caso que no resulten ser el ganador o ganadora absoluto por categoría en que el premio no será acumulable a los 1000€ en metálico).


Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de octubre de la IV edición del Microconcurso son:CATEGORIA EN CATALÀ:

*Dreamcatcher, de Bo Barlett (2006).
Filla

La llinda dels Misteris
mare marona
vull traspassar, mare
jo tot sol, jo tot sol.

Terenci Moix


Eren les set del matí quan vaig obrir els ulls, la llum daurada i silenciosa d'un dia nou banyava la casa sola. Els meus pares i el meu germà havien marxat de vacances a fer un creuer, a atipar-se de bufets lliures i jacuzzis i notables edificis històrics dolçament preparats per a rebre ramats de turistes. Jo pensava en el meu pare mentre contemplava els llits fets i quiets de la meva família; la seva manera implacable d'acorralar-me quan jo no era com ell volia, les fissures descobertes en mi que ell no havia suportat de mirar, la manera com em gratava l'esquena a les nits en el seu llit, quan jo era una nena petita, i m'adormia de plaent i absolut com m'era el seu tacte, la seva existència, la seva llei, la seva mà, les seves ungles.

Cristina Garcia González
Barberà del Vallès (Barcelona)


CATEGORÍA EN CASTELLANO:Empatía

Cuando los dos ejércitos estuvieron frente a frente, armados para la batalla y separados apenas por media legua de terreno ondulado, el general envió a uno de sus oficiales a evaluar las pretensiones del enemigo y negociar -si fuera el caso- una forma de evitar el fatídico enfrentamiento. Para una misión tan delicada, quiso contar con alguien cuyo talante, a la hora de defender sus propias convicciones, no le impidiera respetar la opinión de la parte contraria, pudiendo incluso ponerse en el lugar del interlocutor, a fin de entender sus planteamientos y hallar la mejor manera de contrarrestarlos con propuestas alternativas.

Minutos más tarde, una vez tuvo constancia de que -en cierto sentido- había elegido a la persona adecuada, el general, con un hombre menos en sus filas, se dispuso a ordenar el ataque.

Pedro Herrero
Castellar del Vallès (Barcelona)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada