divendres, 9 d’octubre del 2015

CRÒNICA ENTREGA IV EDICIÓ MICROCONCURS / CRÓNICA ENTREGA IV EDICIÓN MICROCONCURSO







El passat divendres 2 d'octubre va tenir lloc a la Sala Salvador Allende de la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès l'entrega de premis de la IV edició del Concurs de Microrelats de La Microbiblioteca.


A. Guri, tècnic responsable del fons especialitzat en el gènere microrelat de la Biblioteca va presentar la propera temporada de La Microbiblioteca dedicant l'acte al malauradament desaparegut periodista i escriptor Joan Barril.









Donant les gràcies als i les assistents a l'acte (provinents de localitats tan llunyanes com Valladolid, Laguna de Duero, Bilbao, Granada i Ginebra), autoritats, llibreries col·laboradores i als jurats mensuals i finals del concurs, es va anunciar la novetat de la col·laboració en aquesta V edició amb els Bibliobusos de la Diputació de Barcelona així com els projectes i activitats en curs: tallers de creació literària, presentacions, etc.

Seguidament s'anuncià la composició dels jurats de la següent edició i es donà pas a l'entrega de premis.





*Sílvia Fuster Alay (Alcaldessa de Barberà del Vallès).



L'Alcaldessa de Barberà del Vallès Sílvia Fuster Alay, va adreçar unes paraules al públic remarcant el valor de la creació literària com a unió dels pobles, llengües i territoris, la importància de la singularitat del fons especial del gènere de la Biblioteca i donant les gràcies als i les participants per la seva aportació a les activitats culturals de la ciutat.





*D'esquerra a dreta, Pere Herrero, pare d'Albert Vilalta, Laia Prat, 
Rafa Heredero, Sandra Fernández, Raúl del Valle, Sílvia Fuster (Alcaldessa de Barberà), 
Mireia Sánchez (Regidora d'Equipaments Municipals), Judith Priay i David Vivancos.


La primera entrega fou la dels guanyadors, presents a l'entrega, de les categories mensuals, premiats amb un val de compra pel valor de 100€ en llibres.






*Celestí Casòliva i Morales.


A continuació es va procedir a l'entrega de premis dels guanyadors absoluts del concurs, guardonats amb un premi de 1.000€ per categoria respectivament.

Primer, Celestí Casòliva, de Barcelona, guanyador de la categoria en català amb el microrelat "El llumí", donà les gràcies a l'Ajuntament i a la Biblioteca per l'organització i llegí en públic el seu text.







*Eduardo Iáñez Pareja.


Posteriorment, Eduardo Iáñez, de Granada, guanyador de la categoria en castellà amb el microrelat "La tarde en la frontera" també va agrair a l'organització el premi i la tasca a favor del gènere i, abans de llegir el seu microrelat, dedicà unes paraules a l'escriptor i company Ángel Olgoso.






*D'esquerra a dreta, Eduardo Iáñez, Sílvia Fuster (Alcaldessa de Barberà), 
Mireia Sánchez (Regidora d'Equipaments Municipals) i Celestí Casòliva.


El lliurament de guardons als i les premiades va anar a càrrec de l'Alcaldessa de Barberà Sílvia Fuster Alay i de la Regidora d'Equipaments Municipals i Associacionisme Mireia Sánchez Pi.






*Jaume C. Pons Alorda.



I per finalitzar l'acte, Jaume C. Pons Alorda, va demostrar al públic assistent el perquè de la seva autodefinició com a poeta i escriptor amb tendències hiperactives, fent disfrutar la concurrència  amb els seus textos, poemes i microrelats amb l'espectacle titulat "Micromàximes: Una èpica més gran que la vida".





*Jaume C. Pons Alorda.



Finalitzada l'entrega i la temporada 2014-15 amb el lliurament del llibre recull del Microconcurs i amb una degustació cortesia del Bar Relatos de Lia ubicat a la Biblioteca, us emplacem a seguir concursant, llegint, participant en les activitats i, en definitiva, fent Microbiblioteca.

Moltes gràcies!!













El pasado viernes 2 de octubre tuvo lugar en la Sala Salvador Allende de la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès la entrega de premios de la IV edición del Concurso de Microrrelatos de La Microbiblioteca.


A. Guri, técnico responsable del fondo especializado en el género microrrelato de la Biblioteca presentó la próxima temporada de La Microbiblioteca dedicando el acto al tristemente desaparecido periodista y escritor Joan Barril.







Dando las gracias a los y las asistentes al acto (algunos desplazándose desde localidades lejanas como Valladolid, Laguna de Duero, Bilbao, Granada y Ginebra), autoridadeslibrerías colaboradoras y a los jurados mensuales y finales del concurso, se anunció la novedad de la colaboración en esta V edición con los Bibliobuses de la Diputación de Barcelona así como los proyectos y actividades en curso: talleres de creación literaria, presentaciones, etc.

Seguidamente se anunció la composición de los jurados de la siguiente edición y se dio paso a la entrega de premios.







La Alcaldesa de Barberà del Vallès Sílvia Fuster Alay, dirigió unas palabras al público remarcando el valor de la creación literaria com unión de los pueblos, lenguas y territorios, la importancia de la singularidad del fondo especial del género microrrelato de la Biblioteca y dando las gracias a los y las participantes por su aportación a las actividades culturales de la ciudad.






*Mireia Sánchez (Regidora de Equipamientos Municipales) 
entregando el premio a Raúl del Valle.


La primera entrega fue la de los ganadores, presentes en la sala, de las categorías mensuales, premiados con un vale de compra por el valor de 100€ en libros.





*Celestí Casòliva i Morales.


A continuación se procedió a la entrega de premios de los ganadores absolutos del concurso, galardonados con un premio de 1.000€ por categoría respectivamente.

Primero, Celestí Casòliva, de Barcelona, ganador de la categoría en catalán con el microrrelato "El llumí", dio las gracias al Ayuntamiento y a la Biblioteca por la organización y procedió a la lectura en público de su texto.




*Eduardo Iáñez Pareja.



Posteriormente, Eduardo Iáñez, de Granada, ganador de la categoría en castellano con el microrrelato "La tarde en la frontera" también agradeció a la organización el premio y su esfuerzo a favor del género y, antes de leer su microrrelato, dedicó unas palabras al escritor y compañero Ángel Olgoso.





*De izquierda a derecha, Eduardo Iáñez, Sílvia Fuster (Alcaldesa de Barberà), 
Mireia Sánchez (Regidora de Equipamientos Municipales) y Celestí Casòliva.



La entega de premios a los ganadores se realizó a cargo de la Alcaldesa de Barberà Sílvia Fuster Alay y de la Regidora de Equipamentos Municipales y Asociacionismo Mireia Sánchez Pi.




*Jaume C. Pons Alorda.


Y para finalizar el acto, Jaume C. Pons Alorda, demostró al público asistente el porqué de su autodefinición como poeta y escritor con tendencias hiperactivas, haciendo disfrutar a la concurrencia  con sus textos, poemas y microrrelatos con el espectáculo titulado "Micromàximes: Una èpica més gran que la vida".





*Jaume C. Pons Alorda.


Finalizada la entrega y la temporada 2014-15 con el obsequio del libro recopilatorio del Microconcurso y con una degustación cortesía del Bar Relatos de Lia ubicado en la Biblioteca, os emplazamos a seguir concursando, leyendo, participando en las actividades y, en definitiva, haciendo Microbiblioteca.

¡¡Muchas gracias!!