dimecres, 26 d’octubre del 2016

DONATIUS / DONATIVOS (56)







Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura                  N Cic
Classificació              833.40"20"
Títol                          El Cicle de la vida / diversos autors
Publicació                 Barcelona : Associació de Relataires en Català, 2015
Descripció física        129 p. : il. ; 21 cm
Col·lecció                  Arc (Associació de Relataires en Català) ; 5
ISBN / ISSN              2014523305
Matèria                     Microrelats






Mai no és tard

Ella estava planxant, quan l'Oleguer va començar a cridar i a donar-li cops de puny al braç. Al segon cop, la planxa se li va escapar i va anar a parar a la cara de l'home. Tot seguit ell cridà i es rebolcà. Un cop al terra l'aparell electrodomèstic es va estampar al crani de l'Oleguer una vegada, dos i tres... Mort. Sort que en JK no hi era. De tant en tant, se n'anava i al cap d'una estona tornava a casa. JK era així...
Ella havia agafat la maleta amb quatre coses que li calien. Preferia no mirar enrere. El taxi l'esperava. Acabava de tancar la porta de cop i, en girar-se, uns ulls esverats buscaren els seus. Era en JK. No podia endur-se'l. Se n'havia d'anar. Feia cinc anys que en JK havia entrat a la seva vida i a la d'Oleguer. JK va fer-se càrrec de seguida de la situació de maltractaments que ella patia. Per això sempre estava al seu costat. Havia estat un bàlsam per a ella i sols sentir el seu contacte, després d'algun crit o algun cop per part de l'Oleguer, semblava alleugerida. Ara tot s'havia acabat. Mai és tard, a setanta anys, ella s'havia cansat de sentir-se agredida. Era una dona d'edat. Ho sabia, però a la presó no volen gats, li havia dit la policia per telèfon.

Glòria Calafell







Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura                  N Min
Classificació             834B.40"19"
Títol                          Minificción mexicana / selección, prólogo y notas, Lauro Zavala
Publicació                 México : Universidad Nacional Autónoma de México, 2003
Descripció física        321 p. ; 22 cm
Col·lecció                  Antologías literarias del siglo XX ; 4
ISBN / ISSN              9703206727
Autor secundari         Zavala, Lauro





*Nena amb el globus / Niña con el globo, de Bansky.



El globo

La despedida fue tajante. Esa misma tarde solté el globo rojo por la terraza. Durante días habíamos merodeado el momento sin acertar a decirnos adiós. Estuvimos tan juntos y tan en secreto. Ya no hubo qué hacer, como el globo rojo empequeñecido a la distancia, con cada gota de sangre se fue esfumando.
Mi entraña era el naufragio de un anónimo.

Mónica Lavín




Moltes gràcies a l'Associació de Relataires en Català i a la Biblioteca d'Humanitats del Servei de Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona pels seus donatius.


Muchas gracias a la Associació de Relataires en Català y a la Biblioteca de Humanidades del Servicio de Bibliotecas de la Universitat Autònoma de Barcelona por sus donativos.