dijous, 2 de febrer del 2017

DEDICATÒRIA ATÒMICA







Molt agraïts de rebre l'exemplar dedicat del llibre de relats i microrelats de Sergi Monteagudo ¿Quant valen els teus somnis? per a la Microbiblioteca.




*Sergi Monteagudo.



Sergi Monteagudo (Barcelona, 1979) és Llicenciat en Químiques i treballa de professor de secundària.
Com a escriptor de relats i microrelats ha guanyat i quedat finalista en nombrosos premis, entre els que destaquen el Certamen de Relat Breu Ciutat de Viladecans (2008), Premi Llavor de Lletres (2009) i la Lliga de Microrelataires Catalans (2015). 

Habitual del portal web Relats en Català sota el pseudònim de qwark manté el blog personal Àtoms i lletres.

¿Quant valen els teus somnis? (El Toll, 2016) és la seva primera publicació.







Selfie

Neixes envoltat de misteri. Però encara no ho perceps. Al principi només vas ordenant la teva matèria de forma inconscient. Uns quarks aquí, uns electrons allà. I un dia sents una mena de pessigolleig: és la vida! Encara no entens què és però les sensacions són cada cop més intenses.

No és fins molt més tard que arriba l’autoconsciència. Hi ha parts de tu que han desenvolupat intel·ligència i comencen a explorar el seu entorn: et comencen a explorar a tu. I, d’aquesta manera, et permeten conèixer-te; saber qui ets, qui vas ser, qui seràs, per què vas néixer. Formulen moltes teories absurdes, alguna de ben encaminada. I no saps per què però t’agrada. Potser perquè elles són la manera que tens de saber més coses de tu mateix: de les teves lluminoses estrelles i de la teva matèria fosca. Però sobretot d’aquestes parts autoconscients, que han desenvolupat una rica psicologia emocional.

Per això un dia, quan llencen una nau cap als teus límits, t’emociones com ho farien elles. Des dels teus confins, la càmera gira cap a tu, retratant bona part de la teva immensitat. Has trobat, gràcies a aquests éssers minúsculs, la manera de fer-te una selfie.

Sergi Monteagudo








Muy agradecidos de recibir el ejemplar dedicado del libro de relatos y microrrelatos de Sergi Monteagudo  "¿Quant valen els teus somnis?" para la Microbiblioteca.








Sergi Monteagudo (Barcelona, 1979) es Licenciado en Químicas y trabaja de profesor de secundaria.
Como escritor de relatos y microrrelatos ha ganado y quedado finalista en numerosos premios, entre los que destacan el Certamen de Relat Breu Ciutat de Viladecans (2008), Premi Llavor de Lletres (2009) y la Lliga de Microrelataires Catalans (2015). 

Habitual del portal web Relats en Català bajo el seudónimo de qwark mantiene el blog personal Àtoms i lletres.

"¿Quant valen els teus somnis?" (El Toll, 2016) es su primera publicación.









Un fil de llum

-Mare, per què les finestres de vegades són miralls?

Ella va treure el mòbil, que s’il·luminà per començar una llarga recerca. Després va mirar-me als ulls, com feia quan m’explicava coses importants, i va dir:

-És pels fotons. Quan hi ha foscor darrere del vidre no veiem què hi ha més enllà; només fotons que reboten. Amb els miralls passa això: tenen una part fosca darrere del vidre.

-Foscor rere els vidres -vaig repetir, mentre mirava com la pantalla del mòbil s’apagava i es convertia en un mirall fosc.



***



Fa mesos que no camina. Setmanes que no parla. Dies que no menja. I avui porta hores estirada al llit, mirant el buit. Intento trobar algun rastre de presència als seus ulls. Busco la seva ànima rere els vidres irisats.

Aleshores recordo aquella antiga conversa sobre vidres i fotons. Mentre li agafo la mà freda, m’endinso en la seva mirada. De vegades sembla que els fotons es perdin en la foscor profunda que regna rere el cristal·lí. D’altres, potser autoenganyat per una desesperada esperança, em sembla veure-hi una tènue resplendor. Un fil de llum que travessa la retina i ens torna a unir per uns instants. Potser els darrers.

Sergi Monteagudo




Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura                N Mon
Classificació           833.40"20"
Autor                      Monteagudo, Sergi
Títol                        ¿Quant valen els teus somnis? : selecció de relats
Publicació               [Almansa] : El Toll, 2016
Descripció física     115 p. : il. ; 21 cm
ISBN / ISSN           9788494393693
Matèria                   Microrelats