divendres, 15 de setembre de 2017

COMENCEM AMB MANU ESPADA/ EMPEZAMOS CON MANU ESPADAInaugurem oficialment la temporada 2017-2018 i ho fem amb dos excel·lents regals pel fons de La Microbiblioteca: Dos exemplars dedicats del nostre bon amic Manu Espada, l'esperada edició de les seves "Herramientas del microrrelato" i la no menys esperada reedició de "Zoom", un dels llibres canònics de la Generació Blogger del microrelat.

Moltíssimes gràcies Manu!

Comencem!
*Manu Espada (Fotografia d'Isabel Wagemann).Manu Espada (Salamanca, 1974), és una de les veus més reconegudes dins el panorama literari del microrelat hispanoamericà. És escriptor, Llicenciat en Periodisme i Máster en Ràdio i en Transtorn de l'Espectre Autista. Treballa com a guionista en vàries cadenes de televisió i fa més d'una dècada que es dedica i experimenta amb el gènere, fruit d'això ha estat inclòs en vàries i prestigioses antologies d'aquest com per exemple "Antología del microrrelato español (1906-2011): el cuarto género narrativo" (Cátedra, 2012. Ed. d'Irene Andres-Suárez) i ha editat conjuntament amb Rosana Alonso l'antologia "De Antologia: la logia del microrrelato" (Talentura, 2013). També ha guanyat diversos premis literaris, destacant la segona edició de "Relatos en Cadena" (Cadena SER i Escuela de Escritores), i ha publicat en solitari els llibres de narrativa breu "El desguace" (2007) i "Fuera de temario" (2010), els de microrelats "Zoom: ciento y pico novelas a escala" (Paréntesis, 2011. Talentura, 2017; reedició) i "Personajes secundarios" (Menoscuarto Ediciones, 2015) i el manual "Las herramientas del microrrelato" (Talentura, 2017).

Es dedica també a la docència en tallers d'escriptura de microrelats i a la seva teorització i gestiona el blog "La espada oxidada".Les "herramientas del microrrelato" és un manual d'escriptura creativa orientat a aquells que volen endinsar-se en el món del microrelat i en un magnífic recurs per impartir tallers o cursos sobre aquest gènere. No és el llibre teòric que podria escriure un Catedràtic de Literatura, sinó el manual pràctic d'un autor que porta quasi vint anys escribint, investigant i bussejan-t'hi. En aquest volum, Manu Espada, un dels autors contemporanis de referència, exposa les tècniques que ha utilitzat durant la seva ja llarga trajectòria per construir els seus textos. No es tracta només de trucs d'il·lusionista ni de pirotècnia, sinó d'eines útils y pragmàtiques que serveixen d'«arrancador», de «xispa» per començar a escriure. Aquest manual s'enmiralla en la Gramàtica de la fantasia, un llibre mític de Gianni Rodari que va ensenyar l'art d'explicar històries a infants i grans de tot el món mitjançant mètodes senzills però innovadors que desenvolupaven la creativitat i la imaginació.
Les "herramientas del microrrelato" és un llibre de llarg recorregut en el que Manu Espada ha plasmat tots els recursos que s'ha anat trobant desde que va començar a explorar el gènere per difondre el desenvolupament de la creativitat, el llenguatge, la paraula, la imaginació, i en definitiva, la fantasia.Las herramientas del microrrelato es un manual de escritura creativa orientado a quienes quieren adentrarse en el mundo del microrrelato y un magnífico recurso para impartir talleres o cursos sobre este género. No es el libro teórico que podría escribir un Catedrático de Literatura, sino el manual práctico de un autor que lleva casi veinte años escribiendo, investigando y buceando en el mundo del microrrelato. En este volumen, Manu Espada, uno de los autores contemporáneos de referencia, expone las técnicas que ha utilizado durante su ya larga trayectoria para construir sus textos. No se trata de meros trucos de ilusionista ni de pirotecnia, sino de herramientas útiles y pragmáticas que sirven de «arrancador», de «chispa» para comenzar a escribir. Este manual se mira en el espejo de Gramática de la fantasía, un libro mítico de Gianni Rodari que enseñó el arte de contar historias a niños y mayores de todo el mundo mediante métodos sencillos pero innovadores que desarrollaban la creatividad y la imaginación.
Las herramientas del microrrelato es un libro de largo recorrido en el que Manu Espada ha plasmado todos los recursos que se ha ido encontrando desde que comenzó a explorar el género para difundir el desarrollo de la creatividad, el lenguaje, la palabra, la imaginación, y en definitiva, la fantasía.
Inauguramos oficialmente la temporada 2017-2018 y lo hacemos con dos excelentes regalos para el fondo de La Microbiblioteca: Dos ejemplares dedicados de nuestro buen amigo Manu Espada, la esperada edición de sus "Herramientas del microrrelato" y la no menos esperada reedición de "Zoom", uno de los libros canónicos de la Generación Blogger del microrrelato.

¡Muchísimas gracias Manu!

¡Empezamos!*Manu Espada.Manu Espada (Salamanca, 1974), es una de las voces más reconocidas del panorama literario del microrrelato hispanoamericano. Es escritor, Licenciado en Periodismo y Máster en Radio y en Transtorno del Espectro Autista. Trabaja como guionista en varias cadenas de televisión  y hace más de una década que se dedica y experimenta con el género, fruto de  ello ha sido incluido en varias y prestigiosas antologías de éste como por ejemplo Antología del microrrelato español (1906-2011): el cuarto género narrativo (Cátedra, 2012. Ed. de Irene Andres-Suárez) y ha editado conjuntamente con Rosana Alonso la antología De Antologia: la logia del microrrelato (Talentura, 2013). También ha ganado diversos premios literarios, destacando la segunda edición de Relatos en Cadena (Cadena SER y Escuela de Escritores), y ha publicado en solitario los libros de narrativa breve El desguace (2007) Fuera de temario (2010) y los de microrrelatos Zoom: ciento y pico novelas a escala (Paréntesis, 2011. Talentura, 2017; reedición) y Personajes secundarios (Menoscuarto Ediciones, 2015) y el manual Las herramientas del microrrelato (Talentura, 2017).

Dedicado también a la docencia en talleres de escritura de microrrelatos y su teorización, gestiona el blog La espada oxidada.La despedida

-¿Dónde has dejado tus zapatos? -gritó la chica a su hermano pequeño, un crío de ocho años que encogía los pies aterido por el frío en un rincón del vagón-. ¡Nunca cuidas de tus cosas, eres un desastre! -le abroncó mientras el tren llegaba al campo.

Entonces los separaron y jamás se volvieron a ver. El niño no sobrevivió. La chica, hoy una anciana, se hizo una promesa: << Nunca volveré a decir nada que quede como la última cosa que dije >>.

Manu Espada
Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliogràfica

Signatura             80.8 Esp
Classificació         80.8
Autor                    Espada, Manuel
Títol                      Las Herramientas del microrrelato : manual práctico 
                              / Manu Espada
Publicació             Madrid : Talentura, 2017
Descripció física    193 p. ; 21 cm
Col·lecció              Mezclatura ; 50+11
ISBN / ISSN           9788494666100
Matèria                  Microrelat
Matèria                  Art d'escriureFitxa bibliogràfica / Ficha bibliogràfica

Signatura              N Esp
Classificació          834.4"20"
Autor                     Espada, Manuel
Títol                       Zoom : ciento y pico novelas a escala / Manu Espada
Publicació              Madrid : Talentura, 2017
Descripció física    203 p. ; 21 cm
Col·lecció              Relatos (Talentura) ; 50+12
ISBN / ISSN          9788494666124
Matèria                  Microrelats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada