dijous, 12 d’abril de 2018

GUANYADORS DE MARÇ / GANADORES DE MARZO (VII EDICIÓ/ EDICIÓN)

Campiona d'Europa d'escacs en la modalitat partides llampec /
Campeona de Europa en la modalidad partidas relámpago.


Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes de març de la VII edició del Microconcurs són:Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de marzo de la VII edición del Microconcurso son:CATEGORIA EN CATALÀ:
El jurat

A veure, l’agenda... Sí, el mes que ve toca fer de jurat del concurs literari, com cada any. Si he de ser sincer  ja m’agrada, encara que em porti un xic de feina —un xic i prou, perquè el premi és petit i no s’hi presenten gaires textos. I tinc curiositat per veure què presentarà ella aquesta vegada; perquè estic segur que és una dona, ben segur...  Té imaginació i ha trobat  un estil propi, però es veu de seguida que no té fusta d’escriptora professional: massa pudor, massa ingenuïtat, massa tendència als finals feliços... Si guanyés i l’hi publiquéssim se la menjarien de viu en viu. Mira que en conec, de selves, però la nostra és d’una crueltat que esgarrifa. Pobreta! Això sí, mencionaré la seva obra en el veredicte, com cada any, i diré que és excel·lent. Canvia sovint de pseudònim però no hi té res a fer, la reconec d’una hora lluny... A vegades penso que m’agradaria premiar-la només per saber qui és però no, em resistiré a la temptació, no li vull tant de mal; és millor que segueixi divertint-se i patint amb la literatura tranquil·lament... No en té ni idea, del favor que li faig.

M. Concepció Saurí Ros
Esclanyà (Girona)

CATEGORÍA EN CASTELLANO:

La canica

El célebre escritor Jonathan Jiménez Montoya revela que el origen de todos sus cuentos surge de una casualidad. Se le presentó mientras recogía comida y objetos de valor indigente entre los residuos del vertedero de Valdemingómez. Allí, como un diminuto «Aleph» de color amarillo, entre compresas y mondas de naranjas, encontró una canica con las ideas que le han llevado a ser uno de los escritores más comerciales de las escombreras de la literatura. Dice que, dentro de dicho objeto, ve parejas enamoradas, ve noches con pátina láctea, ve amaneceres añiles, ve navajas introducirse en cuerpos desnudos, ve manantiales de sangre derramada, ve campanas que lloran a muerto…, y ve a Beatriz alejándose de la mano con un payo.

Javier Ximens
Madrid

12 comentaris:

 1. Felicidades. Genial Ximens, con ese Aleph escondido en una canica.

  ResponElimina
 2. Felicidades a los dos.
  Sr. Ximens, qué delicia. Enhorabuena!

  ResponElimina
 3. ¡Qué alegría! Me hace mucha ilusión. No he dejado de participar desde la segunda convocatoria. Para mí, La Microbiblioteca siempre será la Capilla Sextina del Microrrelato o la Microbiblioteca de Alejandría. Muchas gracias al jurado, a los organizadores y a los otros microrrelatatistas que este mes me han dejado pasar.
  Nos leemos en el libro.
  Además, ya tenemos otro buen motivo para volver a Barberá.

  ResponElimina
 4. Me encanta esa canica tan llena de historias.
  Enhorabuena a los dos, a Ximena por amigo, un poco más.

  ResponElimina
 5. Enhorabuena Javier, por esa canica de los sueños y de la realidad

  ResponElimina
 6. ¡Enhorabuena, Javier! No sabes la ilusión que me hace leer esta noticia. Amigo, con micros como este, tan bellos, hay muchas más enhorabuenas por desear.

  Besitos

  ResponElimina