dimecres, 23 d’octubre del 2019

CRÒNICA: III JORNADA ARC DEL MICRORELAT EN CATALÀ







La III Jornada ARC del Microrelat en Català va començar a primera hora el passat dissabte 19 amb el taller Cuina de microrelats  a càrrec de l'escriptora, filòloga i professora Núria Esponellà Puiggemanal.
Els i les assistents van gaudir de l'entusiasme i la didàctica de la docent.






Un cop finalitzat el taller i l'esmorzar gentilesa d'ARC, l'escriptor Eduard Márquez i Tañá va realitzar la xerrada-conferència "Com escriure un microrelat". Excepcional i contundent exposició del procés creatiu de l'autor i aferrissada defensa de l'ofici d'escriptor. Márquez, amb la seva claredat d'idees i les seves dots d'orador va cautivar al públic.
La conferència va comptar amb l'assistència de l'Alcalde de Barberà del Vallès Xavier Garcés Trillo, el 1er Tinent d'Alcaldia Daniel González Cabrera i el Regidor de Cultura Joan Muñoz Altimira.







I com a tancament de les activitats de matí de la jornada, Ada Masó Castro (flauta travessera) i Jordi Masó Rahola (veu) van oferir una magnífica lectura amb música sota el títol "El jardí de Lil·liput", basada en la lectura d'una selecció de microrelats de l'escriptor  Joaquim Carbó.







La jornada va recomençar en horari de tarda amb la presentació de la flamant antologia de microrelats catalans Bones confitures, dins la col·lecció La Bona Confitura, dedicada al microrelat, de Témenos Edicions.
L'antologia inclou 173 microrelats de 85 escriptors i escriptores que mostren el múscul del microrelat contemporani escrit en català.
Carles Cervelló, editor de Témenos i Jordi Masó Rahola, antòleg del volum, van expressar la seva satisfacció pel que és la primera antologia en llengua catalana.
Tot seguit, autors i autores incloses en l'antologia, Ramon Pardina, Pere Herrero, E. Viladoms, David Valle, Eva Arnal i M. Carme Marí, van llegir els seus microrelats.






Tot seguit l'actriu Assumpta Mercader Solà i la músic Maria Carretero Ruiz van estrenar l'espectacle Curts Crus, interpretant microrelats de Jordi Masó, David Vila, Jaume Cabré, Elisenda Solsona i Jesús M. Tibau entre d'altres escriptors i escriptores. Una gran actuació que va comptar amb la participació del públic tot musicant d'una manera especial obres de l'artista Perejaume. 








I la jornada va finalitzar amb el lliurament de premis de la IX edició del Concurs de Microrelats ARC a la Ràdio amb la presentació de la propera edició, la Xena, a càrrec dels membres d'ARC Toni ArencónMontse Assens i Laura Ropero

Moltes gràcies a totes les persones assistents, professionals, a l'Associació de Relataires en Català i a l'Ajuntament de Barberà del Vallès per fer-la possible.


(Més imatges de la Jornada al final de l'entrada)








La III Jornada ARC del Microrrelato en Catalán empezó a primera hora el pasado sábado 19 con el taller Cocina de microrrelatos  a cargo de la escritora, filóloga y professora Núria Esponellà Puiggemanal.
Los y las asistentes disfrutaron del entusiasmo y la didáctica de la docente.






Una vez finalizado el taller y el desayuno, gentileza de ARC, el escritor Eduard Márquez i Tañá realizó la charla-conferencia "Como escribir un microrrelato". Excepcional y contundente exposición del proceso creativo del autor y enconada defensa del oficio de escritor. Márquez, con su claridad de ideas y sus dotes de orador cautivó al público.
La conferencia contó con la asistencia del Alcalde de Barberà del Vallès Xavier Garcés Trillo, el 1r Teniente de Alcaldía Daniel González Cabrera y el Regidor de Cultura Joan Muñoz Altimira.








Y como cierre de las actividades de mañana de la jornada, Ada Masó Castro (flauta travesera) y Jordi Masó Rahola (voz) ofrecieron una magnífica lectura con música bajo el título "El jardí de Lil·liput", basada en la lectura de una selección de microrrelatos del escritor  Joaquim Carbó.








La jornada se reinició en horario de tarde con la presentación de la flamante antología de microrrelatos catalanes Bones confitures, dentro la colección La Bona Confitura, dedicada al microrrelato, de Témenos Edicions.
La antología incluye 173 microrrelatos de 85 escritores y escritoras que muestran el músculo del microrrelato contemporáneo escrito en catalán.
Carles Cervelló, editor de Témenos y Jordi Masó Rahola, antólogo del volumen, expresaron su satisfacción por la que es la primera antología en lengua catalana.
A continuación, autores y autoras incluïdos en la antología, Ramon PardinaPere HerreroE. ViladomsDavid ValleEva Arnal y M. Carme Marí, leyeron sus microrrelatos.








Después de la presentación, la actriz Assumpta Mercader Solà y la músico Maria Carretero Ruiz estrenaron el espectáculo "Curts Crus", interpretando microrrelatos de Jordi Masó, David Vila, Jaume Cabré, Elisenda Solsona y Jesús M. Tibau entre otros escritores y escritoras. Una gran actuación que tuvo la participación del público musicando de una manera especial obras del artista Perejaume. 







Y la jornada finalizó con la entrega de premios de la IX edición del Concurs de Microrelats ARC a la Ràdio con la presentación de la próxima edición, la Xa, a cargo de los miembros de ARC Toni ArencónMontse Assens y Laura Ropero

Muchas gracias a todas las personas asistentes, profesionales, a la Associació de Relataires en Català y al Ayuntamiento de Barberà del Vallès por hacerla posible.