dijous, 8 de juny del 2023

GUANYADORS DE MAIG / GANADORES DE MAYO (XII EDICIÓ / EDICIÓN)

 







Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes de maig de la XII edició del Microconcurs són:



Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de mayo de la XII edición del Microconcurso son:





CATEGORIA EN CATALÀ:





Houdini

M’enorgulleixo de no haver estat acomiadat de cap feina ni abandonat per cap parella. És com si tingués un sisè sentit. Soc molt sensible als primers signes de la decadència i alhora soc prou honest per actuar en conseqüència. Perquè en aquesta vida les possibilitats poden ser infinites, però el nostre temps és limitat, així que no convé perdre’l ni fer-lo perdre als altres. Una retirada a temps és una victòria, que diuen. I no és per falta de compromís, no. M’ho han dit molts cops i no és cert. Falta de compromís seria deixar que un mal final, allargat en excés com una agonia, acabés contaminant el record sencer del que fins llavors havia estat una bona història.

I tot això què té a veure amb mi?, et preguntaràs. O potser no. Ets un brivall molt espavilat. Ja hauràs intuït a on vull anar a parar... El cas és que ja no em queda res per ensenyar-te. He estat el teu millor aliat, el més incondicional. Però ara: què em toca? Convertir-me en el teu pitjor enemic? Ser el fre del teu desenvolupament personal? M’hi nego! Ho entens, oi?

Sí, papa.

Molt bé! Doncs ara tanca els ulls, compta fins a deu i després pica en aquella porta on diu orfenat. T’auguro un futur esplèndid, fill!

Lluís Planellas Giné

Barcelona

 







 CATEGORÍA EN CASTELLANO:








Atrocidades

Me acerco con mucho cuidado para no despertarla. Le susurro al oído lo primero que se me ocurre. Al principio, algo agradable. Pero, poco a poco, voy añadiendo algún elemento que le incomode. Le cuento, por ejemplo, que tiene los pies llenos de moscas mientras le doy toquecitos con mis dedos para que crea que las está sintiendo. Luego le pido que visualice a un bebé posando sus manitas sobre una mesa. Y a su lado, alguien sosteniendo un martillo a punto de golpeárselas. La observo, con atención, a la espera de algún gesto que me indique que está integrando mi relato en su sueño. Cuando me aseguro de que es así, empiezo a golpear la mesita con la fuerza justa para no despertarla. Le digo que es el sonido de los martillazos que le están destrozando los dedos al bebé. En el momento en el que a ella se le escapa una lágrima, decido que tengo que parar. En ese instante me despierto y la veo, justo a mi lado, susurrándome atrocidades al oído.

Francesc Barberá Pascual

Benissa (Alacant)