dijous, 14 de març del 2024

DONATIU / DONATIVO: EINES DE MATAR

 






Josep Torrent i Pagès editors varen fer la donació a La Microbiblioteca d'un exemplar del llibre Eines de matar, presentat en el marc de la VII Jornada ARC del Microrelat en Català, moltes gràcies!


Josep Torrent i Alabau (Bellcaire d'Empordà, 1956) és escriptor i durant anys va ser cap de la policia municipal d'Olot, cosa que li va permetre augmentar el nivell de realisme de les seves novel·les policíaques. Va començar escrivint llibres per infants i joves, sovint amb un component històric.  

Alguns dels seus contes i microrelats s'han traduït a l’anglès, cors, occità, bretó i euskera. També ha escrit el guió de la pel·lícula 1212 any de la Croada.

Ha rebut diversos premis , entre ells el Ramon Muntaner de novel·la juvenil per Abans de la batalla, els premis de contes Víctor Mora per Fotons apaivagats i el Montserrat Roig per Tot aplicant la llei, els XVIII i XX Premi Ferran Canyameres de novel·la per La Mirora mata els dimarts i per Detalls culinaris, respectivament i el Premi Memorial Agustí Vehí de novel·la negra per La sang és més dolça que la mel.

Ha publicat dos llibres de microrelats, Fum, pedres, miralls (Quadrivium, 2007) i Eines de matar (Pagès editors, 2023).







Misteri

L'assassí (lògicament) assassinava en secret. Els familiars de les víctimes no van voler fer mai cap declaració. L'hermetisme de la policia era total. El jutge, des del primer moment, va decretar el secret de sumari. La premsa sabia tan poc, que no s'atrevia a publicar res.
Va passar, realment?
El què?

Josep Torrent









*Josep Torrent.



Josep Torrent y Pagès editors realizaron la donación a La Microbiblioteca de un ejemplar del libro Eines de matar, presentado en el marco de la VII Jornada ARC del Microrelato en Catalán, ¡muchas gracias!


Josep Torrent i Alabau (Bellcaire d'Empordà, 1956) es escritor y durante años fue jefe de la policía municipal de Olot (Girona), lo que le permitió aumentar el nivel de realismo de sus novelas policíacas. Empezó escribiendo libros infantiles y juveniles, a menudo con una componente histórica.  

Alguno de sus cuentos y microrrelatos han sido traducidos al inglés, corso, occitano, bretón y euskera. También ha escrito el guión de la película 1212 any de la Croada.

Ha recibido diversos premios , entre ellos el Ramon Muntaner de novela juvenil por Abans de la batalla, los premios de cuentos Víctor Mora por Fotons apaivagats y el Montserrat Roig por Tot aplicant la llei, los XVIII y XX Premi Ferran Canyameres de novela por La Mirora mata els dimarts y por Detalls culinaris, respectivamente y el Premi Memorial Agustí Vehí de novela negra por La sang és més dolça que la mel.

Ha publicado dos libros de microrrelatos, Fum, pedres, miralls (Quadrivium, 2007) y Eines de matar (Pagès editors, 2023).







Biblioteca a judici

-Té la paraula el ministeri fiscal.
-Amb la vènia, senyoria. Demostraré que la biblioteca La Bòbila, especialitzada en novel3la negra, és la responsable de molts crims comesos a tot el país al llarg de les darreres dues dècades.
L'advocat defensor somriu perquè sap que la seva defensa serà contundent. La biblioteca està especialitzada en el gènere negre i policíac. Demostrarà que a les novel·les gairebé sempre la policia resol els crims i no només demanarà l'absolució de la seva clienta, sinó que aprofitarà per a demanar una medalla del departament d'Interior.

Josep Torrent



Biblioteca a juicio

-Tiene la palabra el ministerio fiscal.
-Con la venia, señoría. Demostraré que la biblioteca La Bòbila, especializada en novela negra, es la responsable de muchos crímenes cometidos en todo el país a lo largo de las últimas dos décadas.
El abogado defensor sonríe porque sabe que su defensa será contundente. La biblioteca está especializada en el género negro y policíaco. Demostrará que en las novelas casi siempre la policía resuelve los crímenes y no solamente pedirá la absolución de su clienta, si no que aprovechará para solicitar una medalla del departamento de Interior.

Josep Torrent (traducción del catalán de A. Guri)






Fitxa bibliogràfica

Signatura N Tor
Classificació 833.4"20"
Autor Torrent, Josep
Títol Eines de matar / Josep Torrent
Edició Primera edició
Publicació Lleida : Pagès Editors, 2023
Descripció física 201 pàgines ; 23 cm
Col·lecció Lo Marraco. Negre ; 33
ISBN / ISSN 9788413034065
Matèria Microrelats