dijous, 3 de març del 2016

LES MIL I UNA: DEDICATÒRIA SEGON ROUND / DEDICATORIA SEGUNDO ROUND










"Les mil i una" de Jordi Masó Rahola revisades i ampliades inauguren la nova col·lecció "La Bona Confitura" dedicada al microrelat en català de l'Editorial Témenos.

I ja les tenim a les estanteries de La Microbiblioteca, moltes gràcies!







*Jordi Masó Rahola.



Jordi Masó Rahola (Granollers, 1967) és pianista, professor de música i escriptor.
Com a pianista es va graduar amb la màxima distinció (DipRAM) de la Royal Academy of Music de Londres, ha realitzat més de quaranta gravacions discogràfiques, ha actuat en els principals festivals i auditoris d'Espanya, Europa, Àsia i Sud-amèrica i ha estat guardonat amb primers premis nacionals i internacionals.
Actualment és professor del Conservatori de Granollers i de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Com a escriptor ha conreat sobretot el gènere microrelat en català guanyant o quedant finalista en infinitat de concursos (entre ells les tres primeres edicions del concurs de La Microbiblioteca). Ha publicat els llibres de microrelats Els reptes de Vladimir (Bubok, 2009), Catàleg de Monstres (Alpina, Col·lecció Marcòlic, 2012) i Les mil i una (Arc, 2014 i Témenos, 2015; edició revisada i ampliada).

Gran dinamitzador del gènere, col·labora amb l'Associació de Relataires en Català (ARC) i ha creat i manté el blog dedicat al microrelat en català La bona confitura.







Corfú

Ens va agradar molt el pis. La nostra veïna ens havia deixat les claus perquè li reguéssim les plantes mentre ella s'embarcava en un creuer per les illes gregues. En pocs minuts havíem enllestit la feina, però era un apartament tan acollidor que ens hi vam estar una estona prenent uns refrescos. Va ser la meva dona qui va proposar que ens hi quedéssim a sopar: al capdavall, no molestàvem a ningú. El dormitori principal semblava molt confortable i vam decidir-hi passar-hi la nit.
L'endemà, ella va suggerir que féssim una mica de neteja: segur que la nostra amiga ens ho agrairia! Jo vaig instal·lar-me al despatx i vaig treballar-hi tot el matí. A mitja tarda vam veure una pel·lícula a la sala d'estar. De mica en mica, anàvem dipositant les nostres coses al pis i amb els anys vam fer-hi algunes reformes.
Quan la policia va deixar de fer-nos la guitza, vam col·locar sobre el televisor el record de Corfú.

Jordi Masó Rahola








"Les mil i una" de Jordi Masó Rahola revisadas y ampliadas inauguran la nueva colección "La Bona Confitura" dedicada al microrrelato en catalán de la Editorial Témenos.

Y ya las tenemos en las estanterías de La Microbiblioteca, ¡muchas gracias!







*Jordi Masó Rahola


Jordi Masó Rahola (Granollers, 1967) es pianista, profesor de musica y escritor.
Como pianista se graduó con la máxima distinción (DipRAM) de la Royal Academy of Music de Londres, ha realizado más de cuarenta gravaciones discográficas, ha actuado en los principales festivales y auditorios de España, Europa, Asia y Sudamérica y ha sido galardonado con primeros premios nacionales e internacionales.
Actualmente es profesor del Conservatorio de Granollers (Barcelona) y de la Escuela Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Como escritor ha cultivado sobretodo el género microrrelato en lengua catalana ganando o quedando finalista en infinidad de concursos (entre ellos las tres primeras ediciones del concurso de La Microbiblioteca). Ha publicado los libros de microrrelatos "Els reptes de Vladimir" (Bubok, 2009), "Catàleg de Monstres" (Alpina, Colección Marcòlic, 2012) y "Les mil i una" (Arc, 2014 y Témenos, 2015; edición revisada y ampliada).










Licantropia recreativa

El senyor Argemí espera amb ànsia les nits de lluna plena per desempallegar-se del pijama, sortir al parc i fer amb les gossetes allò que la seva dona ja no vol fer mai.

Jordi Masó Rahola



Licantropía recreativa

El señor Argemí espera con ansia las noches de luna llena para desembarazarse del pijama, salir al parque y hacer con las perritas eso que su mujer ya no quiere hacer nunca.

Jordi Masó Rahola
(Traducción del catalán de A. Guri)




Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura               N Mas
Classificació          833.4"20"
Autor                      Masó Rahola, Jordi
Títol                       Les Mil i una / Jordi Masó Rahola
Publicació              Barcelona : Témenos, 2015
Descripció física    203 p. ; 20 cm
Col·lecció               La Bona confitura ; 1
ISBN / ISSN           9788494419256
Matèria                  Microrelats