dijous, 24 de gener del 2019

PROGRAMA FORMACIONS INFANTILS MICRORELATS 2018-19 / PROGRAMA FORMACIONES INFANTILES MICRORRELATOS 2018-19





El passat dilluns 21 van finalitzar les sessions de les formacions-taller de creació de microrelats del curs 2018-2019, a càrrec de l'escriptora i professora Laia Prat Garcia, organitzades pel la Biblioteca Esteve Paluzie i la Secció d'Educació de l'Ajuntament de Barberà del Vallès.








Enguany el programa ha constat d'11 sessions, la primera adreçada al professorat i les 10 restants repartides entre els tres cursos de 6è de primària de l'Escola Miquel Martí i Pol i els dos de 5è de l'Escola Pablo Picasso.
La novetat, gràcies a l'increment de pressupost per part de l'Àrea de Cultura, ha estat poder dedicar dues sessions per classe, una de més teòrica a la Biblioteca i una de més pràctica a les aules respectives.







Els microrelats són una eina excel·lent per desenvolupar la competència literària, les estratègies de comprensió i per treballar l'estructura pròpia del text. Esdevenen un material molt adequat en el procés d'escriptura i presenten tot un seguit d'avantatges didàctics que no podem menystenir com planteja l'expert en el gènere Lauro Zavala: relectura, adequació a l'estructura temporal escolar, inclusió amb una realitat viva, un corpus en contínua expansió que connecta amb l'alumnat i que suposen un material hipertextual perfecte per a una lectura activa.








I la cirereta final serà la participació al 32è Concurs Literari Castell de Barberà organitzat per la Secció d'Educació de l'Ajuntament de Barberà del Vallès.
Fins el dia 15 de febrer tot l'alumnat resident, i/o estudiant en centres educatius del municipi, de Barberà del Vallès pot participar en el Concurs, centrat en el conte, la poesia i el microrelat.

Podeu consultar-ne les bases a:

Bona feina i molta sort!









El pasado lunes 21 finalizaron las sesiones de las formaciones-taller de creación de microrrelatos del curso 2018-2019, a cargo de la escritora y profesora Laia Prat Garcia, organizadas por la Biblioteca Esteve Paluzie y la Sección de Educación del Ayuntamiento de Barberà del Vallès.







Durante este curso el programa ha consistido en 11 sesiones, la primera dirigida al profesorado y las 10 restantes repartidas entre los tres cursos de 6º de primaria de la Escuela Miquel Martí i Pol y los dos de 5º de la Escuela Pablo Picasso.
La novedad, gracias al incremento presupuestario por parte del Área de Cultura, ha sido poder dedicar dos sesiones por clase, una de más teórica en la Biblioteca y una de más práctica en las aulas respectivas.







Los microrrelatos son una herramienta excelente para desarrollar la competencia literaria, las estrategias de comprensión y para trabajar laestructura propia del texto. Devienen un material muy adecuado en el proceso de escritura y presentan toda una serie de ventajas didácticas que no podem menospreciar como plantea el experto en el género Lauro Zavala: relectura, adecuación a la estructura temporal escolar, inclusión en una realidad viva, un corpus en contínua expansión que conecta con el alumnado y que suponen un material hipertextual perfecto para una lectura activa.








Y la guinda final será la participación en el 32º Concurso Literario Castell de Barberà organizado por la Sección de Educación del Ayuntamiento de Barberà del Vallès.
Hasta el día 15 de febrero todo el alumnado residente, i/o estudiante en centros educativo del municipio, de Barberà del Vallès puede participar en el Concurso, centrado en el cuento, la poesía y el microrrelato.

Podéis consultar las bases en:

¡Buena feina y mucha suerte!