divendres, 3 de maig del 2019

HOMES AMB BIGOTI DEDICATS / HOMBRES CON BIGOTE DEDICADOS








A arrel del taller literari de microconte en català que es va impartir a La Microbiblioteca el passat mes d'abril, en Ramon Pardina ens va fer el donatiu, dedicat, del seu llibre de contes i microrelats El club dels homes amb bigoti (El petit editor, 2016).

Moltíssimes gràcies!!




*Ramon Pardina.


Ramon Pardina Villanueva (Barcelona, 1977), després d’una trajectòria com a creatiu publicitari, ha treballat de guionista de televisió a programes com BuenafuenteEn el aire con Andreu BuenafuentePolòniaCrackòvia o El foraster. Ha publicat els llibres de relats La novel·la que no he escrit mai (Premi Miquel Àngel Riera de narrativa breu 2005), El jugador de futbolí que volia córrer la banda (Premi Joan Santamaria de narració 2007), L’home més feliç del món (Premi Recvll de narració Joaquim Ruyra 2010) i El club dels homes amb bigoti (El petit editor, 2016). També ha coescrit el llibre Dietari d’El foraster (Ara Llibres, 2014), la col•lecció de còmics Me gusta amb El Terrat i, darrerament, el còmic La furgo (La Cúpula, 2018), dibuixat per Martín Tognola. Actualment també col·labora al Via Lliure de RAC1.
Realitza tallers d'escriptura de literatura d'humor a L'Obrador d'històries.
www.ramonpardina.com








La conspiració

Un home es desperta, com cada cinc de gener a la nit, disposat a col·locar els regals pels seus fills. Aquella nit, però, es troba una cosa inesperada: el Rei Gaspar. Sap que és ell perquè té la barba de color daurat (l'altre la té de color blanc, i el Baltasar és negre). Al principi, el Rei Gaspar intenta dissimular (amagant-se darrera una làmpada o fent-se passar per una figureta del pessebre) però, finalment, no té altre remei que revelar-li la veritat: des de temps immemorials existeix una conspiració entre els nens de tot el món per fer creure als pares que els Reis no existeixen i, d'aquesta manera, ells se sentin més útils del que són en realitat. I els regals que personalment m'encarrego de comprar any rere any? pregunta l'home, atuït. Els canviem nosaltres per uns de més o menys iguals. No s'ha fixat mai que de vegades hi ha regals que no es corresponen exactament amb els que ell havia comprat? O que són els d'ell però d'un valor lleugerament superior? O d'una marca lleugerament més bona, més elitista, que rarament es podria permetre? Pensava que els hauria comprat la meva dona -diu ell-, o l'àvia, o algun dels múltiples i incomptables tiets o tietes que deambulen per casa de tant en tant; però ara, la veritat se li fa palesa amb tota la seva crueltat. Per consolar-lo, el Rei el convida a una cigarreta. En acabat, l'home camina per davant l'habitació dels seus fills mirant de no fer soroll, per no despertar-los i, amb llàgrimes als ulls, no sap si d'agraïment o d'impotència, se'n torna a dormir.

Ramon Pardina









A raíz del taller literario de microcuento en catalán que se impartió en La Microbiblioteca el pasado mes de abril, Ramon Pardina nos realizó el donativo, dedicado, de su libro de cuentos y microrrelatos El club dels homes amb bigoti (El petit editor, 2016).

¡¡Muchísimas gracias!!









Ramon Pardina Villanueva (Barcelona, 1977), después de una trayectoria como creativo publicitario, ha trabajado de guionista de televisión en programas como Buenafuente, En el aire con Andreu Buenafuente, Polònia, Crackòvia o El foraster. Ha publicado los libros de relatos "La novel·la que no he escrit mai"(Premi Miquel Àngel Riera de narrativa breu 2005), "El jugador de futbolí que volia córrer la banda" (Premi Joan Santamaria de narració 2007), "L’home més feliç del món" (Premi Recvll de narració Joaquim Ruyra 2010) y "El club dels homes amb bigoti" (El petit editor, 2016). También ha coescrito el libro "Dietari d’El foraster" (Ara Llibres, 2014), la colección de cómics Me gusta con El Terrat y, últimamente, el cómic La furgo (La Cúpula, 2018), dibujado por Martín Tognola. Actualmente también colabora en el programa de radio Via Lliure de RAC1.
Realiza talleres escritura de literatura de humor en L'Obrador d'històries.
www.ramonpardina.com







Perfeccionisme

Sempre havia pensat que ser perfeccionista era una virtut. Fins que li van demanar que fes el mort a la platja.

Ramon Pardina



Perfeccionismo

Siempre había pensado que ser perfeccionista era una virtud. Hasta que le pidieron que se hiciera el muerto en la playa.

Ramon Pardina
Traducción del catalán de A. Guri



Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura N Par
Classificació 833.4"20"
Autor Pardina, Ramon
Títol El Club dels homes amb bigoti /  Ramon Pardina
Publicació [València] : El Petit Editor, 2016
Descripció física 175 p. ; 22 cm
Col·lecció Ciutat oculta ; 6
ISBN / ISSN 9788494490378