divendres, 30 d’abril del 2021

DEDICATÒRIA FICCIONÀRIA

 







Moltes gràcies a Jesús Pacheco Julià pel donatiu de les seves obres, i la dedicatòria, a la Biblioteca de Barberà del Vallès.







*Jesús Pacheco.



Jesús Pacheco Julià (Gualba, 1964) és escriptor, paleta i constructor especialitzat en la restauració de masies i monuments. Llicenciat en Filologia Catalana i Filologia Castellana per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) és autor dels llibres de relats i microrelats Tots els àngels del món (Edicions El Mèdol, 1995. Premi de Narrativa Ribera d'Ebre), Anomeneu-lo amor (Di7 Edició, 1998), Ficcionaris (Proa, 2001), el llibre de poesia L'ordre del foc (Ajuntament d'Algaida, 2016. Premi Castellitx) i la novel·la El Danubi també passa per Praga (Tushita Edicions, 2020. Premi Josep Saperas).
Jugador d'escacs i articulista ha estar director del cinefòrum de la Biblioteca Frederica Montseny de Canovelles i ha dinamitzat les tertúlies literàries de l'Ajuntament de Sant Celoni, població on resideix.








Alfred Nobel
Per a la Clara i l'Edu

-Mestre -deia Lilith mentre es feia una cua amb el seu encantador cabell negre-, el podríem tallar per la meitat.
-No -va contestar Satanel-, no és una bona idea.
-Senyor -deia Belcebú tot envoltat de mosques-, podríem trinxar-lo ben trinxat. El pobre Vulcà encara no s'ha refet de la pèrdua de la seva forja. Tot va volar fet miques per culpa de la dinamita...
-No, no i no.
-Domine -deia Llucifer, mentre deixava de llegir el Llibre d'Henoc-, el podríem penjar d'una corda, així no podrà cantar mai més l'odiós Trisagi.
-No -va dir Satanel-, ja ho tinc. Astaroth, vine!
-Sí, senyor- Que desitgeu de mi, senyor?
-Astaroth, agafa l'arcàngel Sariel i li treus les quatre ales. Després acompanya'l a la Terra i el deixes allí. Vejam que farà per allà baix, per aquell infern...

Jesús Pacheco Julià
Tots els àngels del món (1995)


















Muchas gracies a Jesús Pacheco Julià por el donativo de sus obras, y la dedicatoria, a la Biblioteca de Barberà del Vallès.




*Jesús Pacheco.


Jesús Pacheco Julià (Gualba, 1964) es escritor, paleta y constructor especializado en la restauración de masías y monumentos. Licenciado en Filología Catalana y Filología Castellana por la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) es autor de los libros de relatos y microrrelatos Tots els àngels del món (Edicions El Mèdol, 1995. Premio de Narrativa Ribera d'Ebre), Anomeneu-lo amor (Di7 Edició, 1998), Ficcionaris (Proa, 2001), el libro de poesía L'ordre del foc (Ajuntament d'Algaida, 2016. Premio Castellitx) y la novela El Danubi també passa per Praga (Tushita Edicions, 2020. Premio Josep Saperas).
Jugador de ajedrez y articulista, ha sido director del cinefórum de la Biblioteca Frederica Montseny de Canovelles (Barcelona) y ha dinamizado las tertulias literarias del Ayuntamiento de Sant Celoni (Barcelona), población donde reside.








Planys de sirena

La dona jove que espera el seu nòvio, pensa com li dirà que n'està prenyada.
En realitat, ho està d'un amic comú.
Quan el nòvio arriba, li fa un petó i, dolçament, comença a articular les paraules màgiques que canviaran el destí de tots dos.

Julià Pacheco Julià
Ficcionaris (2001)



Llantos de sirena

La mujer joven que espera a su novio, piensa como le dirá que está preñada de él.
En realidad, lo está de un amigo común.
Cuando el novio llega, le da un beso y, dulcemente, empieza a articular las palabras mágicas que cambiarán el destino de los dos.

Julià Pacheco Julià
Ficcionaris (2001)
Traducción del catalán de A. Guri






Fitxes bibliogràfiques

Signatura N Pac
Classificació 833.4"19"
Autor Pacheco, Jesús
Títol Tots els àngels del món / Jesús Pacheco
Publicació Tarragona : El Mèdol, 1996
Descripció física 91 p. ; 20 cm
Col·lecció El Mèdol. Narrativa ; 27
Nota Premi de narrativa Ribera d'Ebre, 1995
ISBN / ISSN 8488882637


Signatura N Pac
Classificació 833.4"19"
Autor Pacheco, Jesús
Títol Anomeneu-lo amor / Jesús Pacheco
Publicació Binissalem : Di7, 1998
Descripció física 141 p. ; 19 cm
Col·lecció Zitzània ; 12
ISBN / ISSN 8489754292


Signatura N Pac
Classificació 833.4"19"
Autor Pacheco, Jesús
Títol Ficcionaris / Jesús Pacheco
Publicació Barcelona : Proa, 2001
Descripció física 212 p. ; 22 cm
Col·lecció Beta (Proa) ; 67
ISBN / ISSN 8484371778