divendres, 10 de maig del 2024

DEDICATÒRIA AMB AROMA / DEDICATORIA CON AROMA

 






Quina bona notícia quan ens vam assabentar que Pere Herrero publicava la traducció al català  d'una selecció de microrelats dels seus dos llibres en solitari, de la mà de David Vila i Ros en la seva primera traducció literària, sota el títol de Tots els camins porten aroma.
Dos escriptors que s'estimen el gènere microrelat com ningú units en el mateix llibre.

Moltes gràcies per l'exemplar i la dedicatòria.






*Pere Herrero.


Pere Herrero Amorós (Badalona, 1953) és llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat Central de Barcelona. Resident a Castellar del Vallès, escriu microrelats des de l'any 2006. Ha publicat textos en diverses antologies del gènere, entre elles Velas al viento. Los microrrelatos de «La nave de los locos» (Ed. Cuadernos del Vigía, 2010), Confluencia (University of Northern Colorado, USA, 2012) o De Antología. La logia del microrrelato (Ed. Talentura, 2013).

Alguns dels seus relats han estat seleccionats en diversos certàmens literaris, com Wonderland o Relatos en cadena. Amb «La cita» va guanyar el IV Concurs de Microrelats El Basar (Montcada i Reixach, 2008). I amb «El poder» va obtenir el primer premi en el II Concurs per les llibertats (Castellar del Vallès, 2021). També ha estat diverses vegades finalista del Microconcurs de la Biblioteca Esteve Paluzie (Barberà del Vallès).

 

Ha publicat els llibres de microrelats Los días hábiles (Serial Edicions, Barcelona, 2016), amb fotografies de Josep Vilaplana, Caracteres con espacios (ExLibric, 2023) i una selecció de 50 microrelats d'ambdós títols traduïts al català per David Vila: Tots els camins porten aroma (ExLibric, 2023). 

A internet manté la bitàcola «Humor mío», dedicada a aquest gènere literari.












Entre la vida i la mort

Mentre esperava que l'executessin, el pres del corredor de la mort va patir un infart de miocardi pel qual va haver de ser atès immediatament. L'equip mèdic que li havia d'aplicar la injecció letal i després certificar-ne la defunció es va encarregar de l'emergència a la mateixa llitera prevista per a l'ocasió. A l'altra banda del vidre, esperant la resposta del governador a l'última petició d'indult, el director del centre penitenciari no es va separar ni un instant del telèfon mòbil, pendent tant de la trucada que podia decidir la sort del reclús com de la seva incerta recuperació. I una tensió similar es veia a les cares de les persones que havien anat a presenciar l'aplicació de la pena capital, en fossin o no partdàries. Al cap d'uns minuts, amb el reu estabilitzat i fora de perill, tothom comentava que, si no hagués estat per la ràpida intervenció del personal acreditat, el condemnat no hauria superat una crisi de la qual ara, encara sense saber si valia la pena que el moguessin d'on era, començava a recuperar-se.

Pere Herrero
(Traducció del castellà de David Vila i Ros)













Qué buena noticia cuando supimos que Pedro Herrero publicaba la traducción al catalán de una selección de microrrelatos de sus dos libros en solitario, de la mano de David Vila i Ros en su primera traducción literaria, bajo el título de Tots els camins porten aroma (Todos los caminos llevan aroma).
Dos escritores que adoran el género microrrelato como nadie unidos en el mismo libro.

Muchas gracias por el ejemplar y la dedicatoria.






*David Vila y Pedro Herrero.

Pedro Herrero Amorós (Badalona, 1953) es licenciado en Filología Hispánica por la Universidad Central de Barcelona. Residente en Castellar del Vallès (Barcelona), escribe microrrelatos desde el año 2006. Ha publicado textos en varias antologías del género, entre ellas Velas al viento. Los microrrelatos de «La nave de los locos» (Ed. Cuadernos del Vigía, 2010), Confluencia (University of Northern Colorado, USA, 2012) o De Antología. La logia del microrrelato (Ed. Talentura, 2013).

Algunos de sus relatos han sido seleccionados en diversos certámenes literarios, como Wonderland o Relatos en cadena. Con «La cita» ganó el IV Concurso de Microrrelatos El Basar (Montcada i Reixach, 2008). Y con «El poder» obtuvo el primer premio en el II Concurs per les llibertats (Castellar del Vallès, 2021). También ha sido varias veces finalista en el Microconcurso de la Biblioteca Esteve Paluzie (Barberà del Vallès).

Ha publicado los libros de microrrelatos Los días hábiles (Serial Ediciones, Barcelona, 2016), con fotografías de Josep Vilaplana, Caracteres con espacios (ExLibric, 2023) y una selección de 50 microrrelatos de ambos títulos traduciso al catalán por David VilaTots els camins porten aroma (ExLibric, 2023). 

En internet mantiene la bitácora «Humor mío», dedicada a este género literario.









Oracions subordinades

Degut al suport incondicional a l'enviament massiu de tropes per intervenir en el conflicte bèl·lic d'un país estranger, on a aquestes alçades ja s'ha registrat una xifra estremidora de morts, ferits i desapareguts, i on els supervivents han quedat immersos en la misèria més insostenible, de la qual difícilment podran sortir en un futur immediat, la popularitat del controvertit mandatari ha caigut en picat entre els seus conciutadans i assoleix la quota més baixa des del començament de la legislatura, cosa que planteja seriosos dubtes sobre si tornarà a presentar-se a les pròximes eleccions.

Pedro Herrero
(Traducció del castellà de David Vila i Ros)





Oraciones subordinadas

A causa de su apoyo incondicional al envío masivo de tropas para intervenir en el conflicto bélico de un país extranjero, donde a estas alturas se han registrado ya un número estremecedor de muertos, heridos y desaparecidos, y donde los supervivientes han quedado sumidos en la miseria más insostenible, de la que difícilmente podrán salir en un futuro inmediato, la popularidad del controvertido mandatario ha caído en picado entre sus propios conciudadanos y alcanza ahora la cota más baja desde el inicio de la legislatura, lo que plantea serias dudas acerca de si volverá a presentar su candidatura en las próximas elecciones.

Pedro Herrero






Fitxa bibliogràfica 

Signatura N Her
Classificació 834.4"20"
Autor Herrero, Pedro
Títol Tots els camins porten aroma / Pere Herrero
Edició 1a edició
Publicació Antequera : ExLibric, 2023
Descripció física 126 pàgines ; 21 cm
ISBN / ISSN 9788410076037
Matèria Microrelats