dimecres, 23 d’octubre del 2013

DONATIUS / DONATIVOS (34)






Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura                 N Pin
Classificació            834B.4"19"
Autor                       Piñera, Virgilio
Títol                         Cuentos completos / Virgilio Piñera
Publicació                Madrid : Alfaguara, 1999
Descripció física 603 p. ; 24 cm
ISBN / ISSN             8420422924









Natación

He aprendido a nadar en seco. Resulta más ventajoso que hacerlo en agua. No hay el temor a hundirse pues uno ya está en el fondo, y por la misma razón se está ahogado de antemano. También se evita que tengan que pescarnos a la luz de un farol o en la claridad deslumbrante de un hermoso día. Por último, la ausencia de agua evitará que nos hinchemos.
No voy a negar que nadar en seco tiene algo de agónico. A primera vista se pensaría en los estertores de la muerte. Sin embargo, eso tiene de distinto con ella: que al par que se agoniza uno está bien vivo, bien alerta, escuchando la música que entra por la ventana y mirando el gusano que se arrastra por el suelo.
Al principio mis amigos censuraron esta decisión. Se hurtaban a mis miradas y sollozaban en los rincones. Felizmente ya pasó la crisis. Ahora saben que me siento cómodo nadando en seco. De vez en cuando hundo mis manos en las losas de mármol y les entrego un pececillo que atrapo en las profundidades marinas.

Virgilio Piñera












Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura                 N 833 Rib
Classificació             833.4"19"
Autor                       Ribera, Eduard
Títol                         Oficis específics / Eduard Ribera
Publicació                Alcoletge : Ribera & Rius, 1996
Descripció física 149 p. ; 21 cm
ISBN / ISSN             8489426147








L'empirista (Per què els gats tenen set vides?)

Baixeu al supermercat i compreu dues dotzenes de vasos de vidre, dels barats. Torneu a casa, poseu-vos de peu davant el mirall més gran que tingueu. Aneu agafant els vasos un a un, amb la mà que us correspongui segons sigueu dreters o esquerrans, i aixequeu-los fins a l'alçada dels vostres ulls. Mireu-vos fixament al mirall, concentreu-vos i deixeu anar el vas. En aquest precís moment, actuarà la llei de la gravetat i observareu el resultat d'aquest esdeveniment físic.
Si, com era d'esperar, els vasos es van trencant, un rera l'altre, no us desanimeu. Torneu a baixar al supermercat i en compreu dues dotzenes més, i així successivament.
Si, contràriament, n'hi ha un de sol que cau a terra i no es trenca, feliciteu-vos: estareu en disposició de saber per què els gats tenen set vides.

Eduard Ribera






Moltes gràcies a les biblioteques Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat i Ramon Fernández Jurado de Castelldefels pels seus donatius.


Muchas gracias a las bibliotecas Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat y Ramon Fernández Jurado de Castelldefels por sus donativos.