dimecres, 14 de maig del 2014

JORNADA DEL MICRORELAT A / JORNADA DEL MICRORRELATO EN BARBERÀ DEL VALLÈS



*AVÍS / AVISO:

Degut a la vaga de controladors aeris a França, Irene Andres-Suárez no podrà realitzar la conferència de la Jornada.
El programa queda modificat amb la xerrada-conferència:

"Una imagen vale más que mil palabras: el paso del microrrelato al cortometraje". Debate abierto sobre decálogos en el género microrrelato.

A càrrec de l'escriptor Ginés S. Cutillas.

Gràcies per la vostra comprensió.



Debido a la huelga de controladores aéreos en Francia, Irene Andres-Suárez no podrá realizar la conferencia de la Jornada.
El programa queda modificado con la charla-conferencia:

"Una imagen vale más que mil palabras: el paso del microrrelato al cortometraje". Debate abierto sobre decálogos en el género microrrelato.

A cargo del escritor Ginés S. Cutillas.

Gracias por vuestra comprensión.








El proper dissabte 17 de maig l'Ajuntament de Barberà del Vallès organitza una Jornada sobre el gènere microrelat.

A les 12 del matí tindrà lloc a la Biblioteca Esteve Paluzie (La Microbiblioteca) la conferència "El microrrelato español: últimas tendencias" a càrrec d'Irene Andres-Suárez seguida d'una lectura de microrelats.

A les 14:00 hores hi ha programat al Centre Cívic Ca n'Amiguet el dinar-trobada corresponent a la IV Microquedada Microrelatista, i tot seguit a les 17:30 hores a la microllibreria Diarium hi haurà la presentació dels llibres "Precipicios habitados" de Mar Horno i "Verde como el hielo" de Pedro Sánchez Negreira.

A les 20:30 hores, ja a la ciutat de Barcelona, conclouran els actes de la jornada amb la presentació del llibre il·lustrat de microrelats "Despojos del REC" a la Fàbrica Moritz.







La Microbiblioteca col·labora en aquesta jornada organitzant en el seu equipament a les 12:00 hores la conferència "El microrrelato español: últimas tendencias" a càrrec de la pionera en l'estudi del gènere Irene Andres-Suárez seguida de la lectura de microrelats de l'antologia "Antología del microrrelato español (1906-2011): el cuarto género narrativo" (Cátedra, 2011) a càrrec dels autors inclosos en aquesta Alberto Tugues, Antonio Beneyto, César Gavela i Ginés S. Cutillas.

Irene Andres-Suárez ha sigut Catedrática de Literatura espanyola a la Universitat de Neuchâtel, Suïssa (1992-2012), ha dirigit el "Centro de Investigación de Narrativa Española" de la mateixa universitat i organitzat anualment un col·loqui internacional sobre els escriptors espanyols més rellevants ( treballs editats en 12 volums en l'editorial Arco/libros i dos més en preparació). Ha dirigit projectes d'investigació i col·laborat en projectes científics internacionals. En l'actualitat es catedràtica emèrita de la Universitat de Neuchâtel.

Entre les seves aportacions científiques destaquen els treballs sobre narrativa espanyola de les últimes dècades (deu llibres i al voltant de 150 articles), el conte literari i el microrelat, gènere al que ha consagrat una monografia ("El microrrelato español. Una estética de la elipsis", 2010), una antologia, la de l'editorial Cátedra, i una trentena d'assajos. El 2006 va organitzar el "IV Congreso Internacional de Minificción", les actes del qual es van publicar a l'editorial Menoscuarto ("La era de la brevedad. El microrrelato hispánico", 2008).
En els últims anys ha participat com a conferenciant principal en diversos congresos nacionals i internacionals sobre el microrelat (Salamanca 2002, Valparaíso 2004, Neuquén 2006, Bogotá 2010 i Berlín 2012).









El próximo sábado 17 de mayo el Ayuntamiento de Barberà del Vallès organiza una Jornada sobre el género microrrelato.

A las 12 de la mañana tendrá lugar en la Biblioteca Esteve Paluzie (La Microbiblioteca) la conferencia El microrrelato español: últimas tendencias a cargo de Irene Andres-Suárez seguida de una lectura de microrrelatos.

A las 14:00 horas hay programada en el Centro Cívico Ca n'Amiguet la comida-encuentro de la IV Microquedada Microrelatista, y después a las 17:30 horas en la microlibrería Diarium habrá la presentación de los libros Precipicios habitados de Mar Horno y Verde como el hielo de Pedro Sánchez Negreira.

A las 20:30 horas, ya en la ciudad de Barcelona, concluirán los actos de la jornada con la presentación del libro ilustrado de microrrelatos "Despojos del REC" en la Fàbrica Moritz.





*Irene Andres-Suárez.

La Microbiblioteca colabora con esta jornada organizando en su equipamiento a las 12:00 horas la conferencia "El microrrelato español: últimas tendencias" a cargo de la pionera en el estudio del género Irene Andres-Suárez seguida de la lectura de microrrelatos de la antología Antología del microrrelato español (1906-2011): el cuarto género narrativo (Cátedra, 2011) con los autores incluidos en ésta Alberto TuguesAntonio BeneytoCésar Gavela y Ginés S. Cutillas.

Irene Andres-Suárez ha sido Catedrática de Literatura española a la Universitat de Neuchâtel, Suiza (1992-2012), ha dirigido el Centro de Investigación de Narrativa Española de la misma universidad y organizado anualmente un coloquio internacional sobre los escritores españoles más relevantes ( trabajos editados en 12 volúmenes en la editorial Arco/libros y dos más en preparación). Ha dirigido proyectos de investigación y colaborado en proyectos científicos internacionales. En la actualidad es catedrática emérita de la Universidad de Neuchâtel.

Entre sus aportaciones científicas destacan los trabajos sobre narrativa española de las últimas décadas (diez libros y alrededor de 150 artículos), el cuento literario y el microrrelato, género al que ha consagrado una monografía (El microrrelato español. Una estética de la elipsis, 2010), una antología, la de la editorial Cátedra, y una treintena de ensayos. El 2006 organizó el IV Congreso Internacional de Minificción, cuyas actas se publicaron en la editorial Menoscuarto (La era de la brevedad. El microrrelato hispánico, 2008).
En los últimos años ha participado como conferenciante principal en diversos congresos nacionales e internacionales sobre el microrrelato (Salamanca 2002, Valparaíso 2004, Neuquén 2006, Bogotá 2010 y Berlín 2012).