dijous, 8 de novembre de 2018

GUANYADORS OCTUBRE / GANADORES OCTUBRE (VIII EDICIÓ / EDICIÓN)


*Agustín Monsreal, guanyador / ganador del 
III Premio Iberoamericano de Minificción Juan José Arreola 2018.
Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes d'octubre de la VIII edició del Microconcurs són:Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de octubre de la VIII edición del Microconcurso son:CATEGORIA EN CATALÀ:
Vacances

Acaben els macarrons i canvien de carmanyola. De segon, carn arrebossada. Estan acostumats a usar coberts petits pels diferents viatges a la natura que sempre han fet. Aquest cop l’Andreu, el fill gran, es queixa.
-Mama, un altre cop el mateix?
-Sí, fill, ja saps que hi ha menjar que va millor que altre per portar a la motxilla a les excursions.
-Sí, però potser ja no cal, ni la carmanyola...
-Ni però ni res. Mira quin cim –afegeix ella assenyalant cap a la finestra.
Els dos nens es miren. L’Andreu agafa la mà de la mare:
-Mama, no ens cal estar en un refugi diferent cada dia, amb una vista bonica -S’acosta a la finestra i treu el pòster que ella hi havia enganxat
al matí-. 
-Encara que haguem anat als Alps amb el papa, a nosaltres ja ens està bé passar aquestes dues setmanes amb tu sense moure’ns de casa.
Al moment, el petit replica al seu germà:
-A mi sí que m'agraden les fotos! Que en tens més, mama?

M. Carme Marí
Castelldefels (Barcelona)CATEGORÍA EN CASTELLANO:

Reencuentro

Los amantes apagan la luz. Ella se sienta en la cama, él se acuesta boca arriba. Casi de forma sincronizada, cierran los ojos. Empiezan a decirse algunas frases tímidas y a tocarse. Las respiraciones se aceleran y los gemidos son cada vez más fuertes. En la oscuridad del cuarto, cada uno puede sentir el cuerpo del otro de una forma que hacía mucho que no sentían. Él termina antes pero finge hasta que ella también acaba. Luego, se despiden y cuelgan.

Jorge Aguiar
Mendoza (Argentina)