dimarts, 29 de juny de 2021

DEDICATÒRIA ATRAPADA

 
Que el llibre de contes i microrelats de Josep Maria Arnau quedi "atrapat" (i dedicat) al fons especialitzat de La Microbiblioteca ens fa molt contents i contentes. No el deixarem escapar (en préstec els cops que vulgueu...).

Moltes gràcies!!


*Josep Maria Arnau.


Josep Maria Arnau de Bolós (Barcelona, 1954) és metge. Ha exercit als Hospitals Universitaris Vall d'Hebron i Bellvitge, i ha estat professor de les Universitats de Barcelona i Autònoma de Barcelona.
Format a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, escriu microrelats i contes.
Els seus microrelats han sigut seleccionats en varis concursos (Wonderland, La Microbiblioteca, Relatos en Cadena) i publicats en diverses antologies.
Atrapat (Témenos Edicions, 2021) és el seu primer llibre.


En blanc i negre

El telèfon segueix mut damunt la taula. L'agent ens demana paciència. Em sembl amentida, després de quaranta anys.
Va ser a primers de març, en aquell maleït hospital. Sor Purificación ens donà la notícia i va afegir: << No es preocupin, l'he batejada i ja està al cel >>. Ni tan sols la vam poder veure per última vegada. L'hivern s'eternitzà. Tot el que va seguir fou en blanc i negre.
Per fi arriba la trucada. Ens aixequem. veig com tremolen les meves mans arrugades. S'obre la porta. Ella surt plorant i compartim llàgrimes. Llavors, alleujada, beso aquella piga al mentó que la delata.

Josep Maria Arnau
Que el libro de cuentos y microrrelatos de Josep Maria Arnau se quede "atrapado" (y dedicado) en el fondo especializado de La Microbiblioteca nos alegra muchísimo. No lo dejaremos escapar (en préstamo las veces que se quieran...).

¡¡Muchas gracias!!
*Josep Maria Arnau.


Josep Maria Arnau de Bolós (Barcelona, 1954) es médico. Ha ejercido en los hospitales Hospital Universitari Vall d'Hebron y Hospital Universitari de Bellvitge, y ha sido profesor de las universidades de Barcelona y Autònoma de Barcelona.
Formado en la Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, escribe microrrelatos y cuentos.
Sus microrrelatos han sido seleccionados en varios concursos (Wonderland, La Microbiblioteca, Relatos en Cadena) y publicados en diversas antologías.
Atrapat (Témenos Edicions, 2021) es su primer libro.


*Lucrecia de Lucas Cranach El Viejo 
(Museo de Bellas Artes de Bilbao, 1534).


Fuera de servicio

Se ha tomado el día libre, tenía que visitar el museo sí o sí.
La sala H está a la altura, sus obras la maravillan y se queda hipnotizada ante el cuadro de Lucrecia. Justo entonces, a pocos metros, un hombre mayor se desploma inconsciente. EL revuelo es mayúsculo: gente gritando "llamen a una ambulancia", voluntarios intentando reanimarlo, personal del museo conminando a abandonar la sala. Solo cuando llegan los sanitarios, ella se da cuenta de lo que pasa y aparta su mirada de la daga. Su instinto la empuja hacia la presa, pero hoy no lleva consigo la guadaña.

Josep Maria Arnau

Fitxa bibliogràfica

Signatura N Arn
Classificació 833.4"20"
Autor Arnau de Bolós, Josep M.
Títol Atrapat / Josep Maria Arnau
Edició 1a edició
Publicació Barcelona : Témenos Ediciones, abril 2021
Descripció física 163 pàgines ; 20 cm
Col·lecció Argumenta (Témenos)
ISBN / ISSN 9788412339901
Matèria Microrelats