dijous, 29 de juny del 2023

VEREDICTE FINAL XII EDICIÓ MICROCONCURS / VEREDICTO FINAL XII EDICIÓN MICROCONCURSO

 


El jurat de la fase final de la categoria en català de la XII edició del Microconcurs de La Microbiblioteca format per l'escriptora i docent, l'escriptor i filòsof, i l'escriptor i professor i dissenyador:






El jurado de la fase final de la categoría en catalán de la XII edición del Microconcurso de La Microbiblioteca constituïdo por la escritora y docente, el escritor y filósofo, y el escritor y diseñador:









*Núria Esponellà Puiggermanal.







*Damià Bardera i Poch.







*Víctor Garcia Tur.






Ha decidit atorgar el premi com a guanyador anual al microrelat:

Ha decidido otorgar el premio como ganador anual al microrrelato:








*The swimmer (El nedador) de Frank Perry (1968).


El nedador

Una tarda de diumenge, l’Otger Forcadell es va capbussar a la piscina del seu xalet i va emergir a la dels Cardona, a l’altre cap del carrer. No va saber com justificar-se davant les mirades desconcertades dels veïns, sorpresos en plena barbacoa. Per no recórrer a l’explicació sobrenatural, va argumentar que no s’hi havia pogut resistir, a aquella aigua tan cristallina. «Un altre dia ens ho demanes, Forcadell!», li van dir.

No tan comprensius van ser els Pelletier d’Arlés: quan els va explicar que ell només pretenia fer unes braçades innocents en la seva piscina de Vallvidrera, se’n van burlar. Les lloances al bon clima provençal no van impedir que avisessin els gendarmes. Li van permetre una trucada: «Porta’m roba», va demanar a la dona.

Menys sort va tenir a la mansió dels McCallister d’Illinois. Aficionat a la caça, John McCallister Jr. va abatre l’intrús d’un precís tret d’escopeta. Al Chicago Tribune, va declarar que l’havia confós amb un dels ànecs salvatges que solien envair-li la propietat. L’incident va promoure un debat encès sobre els drets dels animals i l’ús d’armes de foc. Mentrestant, el cos de l’Otger Forcadell retornava a Vallvidrera. Ara per via aèria.

Jordi Masó Rahola

Granollers (Barcelona)

















I el jurat de la fase final de la categoria en castellà de la XII edició del Microconcurs de La Microbiblioteca format per l'escriptora i docent, l'escriptor i traductor, i l'escriptor i guionista:






Y el jurado de la fase final de la categoría en castellano de la X edición del Microconcurso de La Microbiblioteca constituïdo por la escritora y docente, el escritor y traductor, y el escritor y guionista:











*Patricia Esteban Erlés.







*Alejandro Palomas. 








*Hernán Migoya.







Ha decidit atorgar el premi com a guanyador anual al microrelat:

Ha decidido otorgar el premio como ganador anual al microrrelato:










Atrocidades

Me acerco con mucho cuidado para no despertarla. Le susurro al oído lo primero que se me ocurre. Al principio, algo agradable. Pero, poco a poco, voy añadiendo algún elemento que le incomode. Le cuento, por ejemplo, que tiene los pies llenos de moscas mientras le doy toquecitos con mis dedos para que crea que las está sintiendo. Luego le pido que visualice a un bebé posando sus manitas sobre una mesa. Y a su lado, alguien sosteniendo un martillo a punto de golpeárselas. La observo, con atención, a la espera de algún gesto que me indique que está integrando mi relato en su sueño. Cuando me aseguro de que es así, empiezo a golpear la mesita con la fuerza justa para no despertarla. Le digo que es el sonido de los martillazos que le están destrozando los dedos al bebé. En el momento en el que a ella se le escapa una lágrima, decido que tengo que parar. En ese instante me despierto y la veo, justo a mi lado, susurrándome atrocidades al oído.

Francesc Barberá Pascual

Benissa (Alacant)


















L'acte de lliurament de premis i de l'antologia dels microrelats seleccionats al llarg del Microconcurs serà el divendres 29 de setembre a les 19:00 hores a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, i comptarà amb l'assistència de les persones premiades, autoritats i amb l'espectacle "MICROIMPRO" a càrrec de l'Escola d'Impro de Barcelona




*José Malaguilla i Franco Maestrini 
(Escuela de Impro de Barcelona).



Volem agrair a totes aquelles persones i institucions que han fet possible el desenvolupament del Microconcurs, a l'equip humà de la Biblioteca Esteve Paluzie, a les Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, a la Diputació de Barcelona, al Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, als jurats mensuals i finals, i a totes les persones participants que han enviat els seus microrelats a concurs durant aquests vuit mesos. Moltes gràcies!







*Casa Nova de Can Planes (Barberà del Vallès), 
casa d'estil modernista avui desapareguda / 
casa de estilo modernista hoy desaparecida (1926).




El acto de entrega de premios y de la antología de los microrrelatos seleccionados durante el Microconcurso será el viernes 29 de septiembre a las 19:00 horas en la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, y contará con la asistencia de las personas premiadas, autoridades y con el espectáculo "MICROIMPRO" a cargo de la Escuela de Impro de Barcelona








Queremos agradecer a todas aquellas personas e instituciones que han hecho posible el desarrollo del Microconcurso, en especial al equipo humano de la Biblioteca Esteve Paluzie, a la Regiduría de Cultura del Ayuntamiento de Barberà del Vallès, a la Diputación de Barcelona, al Servicio de Bibliotecas de la Generalitat de Catalunya, a los jurados mensuales y finales, y a todos las personas participantes que han enviado sus microrrelatos a concurso durante estos ocho meses. ¡Muchas gracias!