dijous, 12 de maig de 2022

GUANYADORS D'ABRIL / GANADORES DE ABRIL (XI EDICIÓ / EDICIÓN)

 


54è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2022 /
54º Premio de Honor de las Letras Catalanas 2022.


Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes d'abril de la XI edició del Microconcurs són:Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de abril de la XI edición del Microconcurso son:
CATEGORIA EN CATALÀ:


Tentacles humans

Quan hi ha temporal, és habitual que ens arribin andròmines de tota mena. Això ens porta força feina, però gaudim molt examinant-les, classificant-les i imaginant per què deuen servir, i amb el temps, ens hem anat especialitzant segons els nostres interessos. A mi m'atrau tot allò que conté textos, i a còpia de passar-hi hores, he après a diferenciar els diferents alfabets i ja domino cinc idiomes.

Però el que avui ens ha portat el mar ha trasbalsat la nostra comunitat. Ha arribat un document que es refereix a nosaltres i diu no sé què de "a la romana". Alguns pensen que es deu tractar de parents llunyans que volen contactar amb nosaltres, i d'altres que és un senyal del destí que ens espera.

Jo crec que sigui una cosa o l'altra, cap de les dues són una bona notícia per a nosaltres.

Rosa Maria Alentorn Farré

Santa Maria de Palautordera (Barcelona)

 

CATEGORÍA EN CASTELLANO: 


Marfil

Luego del largo viaje que coronaba una búsqueda de muchos años, recopilando datos que no anotó, pero que no le costó trabajo memorizar, por fin se encontraba en el lugar que guardaba los recuerdos de su madre. Tomó las figurillas talladas, el viejo dominó y el hermoso juego de ajedrez. Por último, se dirigió al piano y retiró con la trompa cada una de las teclas.

Diego Hernán Franco Puebla

Mendoza (Argentina)